Merhabalar dün osram cool blue lambayı aldım fakat farımın lambasını çıkaramadım aslında çıkaramadım deil kırcağımdan korktuğumdan fazla zorlamadım tozluğu çıkardım yaylı diye duymuştum ittiriyorum çıkmıyor içinde yanında bide demir kanca var fazla zorlamadım bilen varsa bekliyorum şimdiden teşekürler
önce plastik kapağı çıkar. sonra soketli kabloyu. simdide soketin takıldığı yerin bize göre sol tarafında metal tel var o bir yere takılı. onu bastırarak cıkartın. ampul çekince elinize gelir. yeni ampulü takarkende tırnaklarının kendi yerlerine gelmesine dikkat edin. kalın tırnak üste gelecek şekilde takın.
benim getzin sol anpülü patlamış şöyle baktım el girecek yer yok (karanlıktı) nasıl degiştiricem hangi marka önerirsınız öneriniz nedir?
öncelikle soketini sökün sonra üzerinde körük (lastik) vardır onu kıçarın lambayı tutan bir tel vardır hafif içe basın çıkar zaten sonra ampülü alabilirsin yenisini takarken dikkat etmeniz gereken bir husus var lambayı yerine sokun ve elinizle çevirin tam oturdugundan emin olun sonra teli ve körüğü takabilirsiniz soket sorunsuz oturmalı doğru takıldı ise yani kablo eski konumunu değiştirmemeli. lambaya gelince bende osram cool blue var aydınlatması bana yetersiz geliyor herhangi bir piyasa malıda aynı performansı sergileyebilir o kadar para saçmanın bir alemi yok bence
Değiştirmek çok basit. Gündüz vakti bakarsan çok rahat el girdiğini görürsün. Ampül olarak osram night breaker plus h4 öneririm fiyat fazla gelmesse.
kaputu açın arkadaki siyah kapağı çıkarın, sert çengelli bir tel var onu ittirin ampulu çıkarın. çok basit bir kaç dakikada çözersiniz.
ben general electrıc beyaz ampülünü aldım ne sarı ışık nede mavi ışık .... sökmek çok zahmetli yay grevi gören tutucu teli yukarı tırnakdan kurtarıp boşa çıkarın gersi kolay
Dizel VGT modellerinde akü kısmındaki ampulu değiştirmek baya bir meşakatli çünkü el girmiyor girsede işlem yapamıyorsunuz. Aldığınız ampuller malesef aydınlatma konusunda sizi üzer beyaz ışık olarak tatmin eder. Eğer daha önce sökmediyseniz farları komple çıkarıp ampulleri değiştirmek hem daha basit hemde olabilecek zararları absorme eder.
Bende far ampullerimi degiştirmek istiyorum. Kablo veya röle takılmadan en iyi şekilde aydınlatan Mümkünse BEYAZ aydınlatan ampul araştırması içindeyim. Acaba bu ampul nasıldır bilgisi olan varmı ... Philips H4 Xtreme Vision % 100 Daha Fazla Işık 85b12342xv - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com
Bosch Plus+90 Osram NightBreaker Philips Xtreme Vision Yukarıda isimlerini yazdığım 3 ampulde hemen hemen aynı özelliklerdedir, içlerinden birini seçebilirsiniz. Fakat beyaz ışık odaklı ve iyi aydınlatma sadece xenonda mümkün oluyor kanaatimce.
Teşekkür ederim Erkan . Peki sence fiyat ve uzun ömürlü olması bakımından hangisini seçmeliyim. Zaten zenon düşünmüyorum.
Net ortamanda osram nb ler için çok kısa sürede patladığı söyleniyor ben kendim aynı ampulu 5 yıla yakin kullandım. Yan kısımları aydınlatma konusunda bosch ve philips çok çok az farkla daha iyi olduğu testlerde belirtiliyor ama philips fiyat olarak sanirim en pahalisi.
Grafıt e % 100 katılıyorum bende osram nb var daha önce xenon vardı kesinlikle beyazda helojen yetersiz GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kaliteli oem kitlerde en verimli ışık 6000 Kelvine kadar olanlardır, maksimum sınır 6000 K ( Kelvin ), Kelvin ne kadar yükselirse lümen yani aydınlatmasıda aynı oranda düşecektir. Zaten halojen ampulde beyaz ışık verenler adı altındaki neredeyse tamamının camı mavi boya ile kaplandığı için ışığını keser. Oem xenon kullanacak olsam 4350, 5000, 6000 Kelvin olanları tercih ederim, iki getzimidede Osram NB ampul mevcut çokta memnunuz.