Arkadaşlar merhaba, Getz aracımı geçen hafta Görtan Gebze servıse götürdüm direksiyon ağır diye birşey yok dediler. Fakat direksiyon haddinden fazla ağır.Bu akşam gene götüreceğim fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Getzlerde bu normal mi ? Bunu nasıl anlayabılırım gebzede olup dagetz eps'li aracının direksiyonunu kontrol edebıleceğım arkadaşım var mıdır? Herkese iyi günler...
Getz EPS tipindeki direksiyonlarda sorun çıktı. Bu yüzden fabrika bunlarla uğraşamadığı için belli bir modelden sonra EPS yi kaldırdılar Dizel Getzlerde muhtemelen sizdede sorun vardır. Bence sıkıntının üzerine kesinlikle gitmelisiniz.
Turgay bey teşekkur ederım yanıtınız için, Benim sıkıntım şu servis muhtemelen akşam gene birşey yok diyecek ama benım farklı araçlarda bunu görüp bu bilgiyle sıkıştırmam lazım yoksa söylediğim havada kalıyor bişey diyemiyorum, olmazsa akşam servisteki diğer hyundailerin direksiyonlarına bakayım.
lastik hava basinclarini kontrol etmenizi oneririm. bende de 2009 model getz mevcut. ilk zamanlar sert geliyordu simdi sirketteki albea ile karsilasirdigimda benim aracimin direksyonu kus tuyu kadar yumsak.
benm arabanında direksiyonu çok sert 2007 model amcamda connect var kuş gibi eniştemde admire var kuş gibi benm ki taş gibi.
evet getz lerin direksiyonları diğer araçlardan biraz ağırdır.sebebini servis bile bilmiyor normal değip başlarından sallıyorlar...
Ben direksiyon kutusundan gelen takırtılar yüzünden servise gitmiştim, boyunduruk ayarı yaptılar ve direksiyonum aşırı sertleşti. Bir sonraki gidişimde söyledim, servis elemanı "istersen biraz yumuşatabiliriz ama bu defa da ses gelir dedi, bikaç bin kilometre yol yapınca kendiliğinden biraz daha yumuşar, valla bende de getz var ve aynı sorun bende de vardı aynı ayarı yaptım öylece biniorm çok da sert değil sorun etme" dedi güldüğüme bakmayın çaresizlik yaw başka bişiy değil, böyle binicez artık.
emre bey bu konuyu ben daha önce açmıştım. okuyabilirsiniz.bende muzdaripim eps den. bende albea dan getz e geçtim. direksiyon inanılmaz ağır geldi. maalesefki bizim araçlarımızda eps belası var. mahkumuz eşşek gibi direksiyona. ama ben çözümü buldum. getzin direksiyonuna alışmanız için yapmanız gereken bir müddet toros yada eski şahin kullanmak. ondan sonra getz kuş gibi gelecektir size. ben öyle yaptım. bir müddet eski model şahin kullandım. şimdi getzin direksiyonu kuş gibi geliyor. buyrun bu benim açdığım başlık. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=25003