Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Elektirik kaçağı Yardım!

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda korayparisa tarafından 6 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. korayparisa

korayparisa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2010 model Getz 1.4. Aracı stop ettirdikten sonra kapıyı tam kapatırken elektirik çarpması yaşıyorum. Sonradan alarm ve uzaktan kumanda takılmıştı serviste. Acaba bununla alakalı olabilir mi?
    Düzenleyen : kürşatparisa

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arada benm getzdede oluyor ama bi problem yaratıcağını düşünmüyorum.Sonuçta fazla elektriği biyere atması gerekiyo bizim çocuklarda sahiplerine atıyolar:D

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. Misafir

Misafir Guest

Benim bildiğim insan bünye ile ilgili bişi bu, arabada kaçak olsa sigorta attırır..

5. yasar34

yasar34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    insan vücudunda fazla elektrik olunca yapıyor.sizle ilgili çıplak ayakla topakta yürüyün ara sıra geçer.

6. Misafir

Misafir Guest

Ben yazacaktım da şaka gibi denir diye yazmadım...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Benide 1 2 defa çarptı şüpelendimde genelde yaz aylarına yada güneşte çok kaldımı karşılıklı elektirikleşiyoruz xD

8. yasar34

yasar34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

9. korayparisa

korayparisa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cevap için teşekkür ederim. Bugün bindim arabama ama elektirik çarpması yaşamadım. Galiba benden kaynaklanıyor. Fazla yükleme yapıyorum. Ben daha 3-4 aylık şoförüm, yine de her şeyi araştırıyorum. Forum benim için mükemmel bir kaynağı oldu. Şu arabanın altına zinicir sarkıtma işini nasıl yapabilirim.Bazı arabalarda görüyordum egzosun yanında bir yere takılan küçük bir zincir oluyordu. Onun gibi bir şey mi acaba.

10. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    orda şaka yapmışlar arkadaşım:D zincir falan makara yani:D

11. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Ceyhun bey;zincir olayı makara falan değil,+yalın ayakla toprağa basmakta makara değil gerçeğin taaaaa kendisi,tehlikeli,yanıcı,parlayıcı petrol ürünleri taşıyan tüm ağır vasıtalar statik elektriği toprağa vermek için aldıkları bir yöntemdir bu,haaa eskiden zincir olayı vardı halende var,düşünün naylon ağırlıklı bir gömlek giyiniz çıplakken üstünüzden çıkarmaya çalıştığınız anda o gömlek vücudunuzdan ayrılmak istemez,kolunuzu çıkarırsınız arkası teninizde yapışık kalır,lütfen abeste istigal etmeyiniz.Saygılarımla.

12. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    statik elektiriğin nedemek olduğunu çok iyi biliyorum:D ümit bey ancak sıfır bi arabayada zincir takarsanız görenler değişik organlarıyla güler:D o yüzden makara yapıldı dedim:D abeste istigal etmiyorum.bendede saygılar

13. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yoo benimkisi tam anlamıyla şaka değildi. Yakıt taşıyan tankerlerde görmüşsünüzdür zincir değer yere. Bunun sebebi araçta oluşan statik elektirğin topraklanmasıdır. Araçla giderken vücudunuzda oluşan statik elektriği atamayacağınıza göre tek çare bu.

14. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    walla şahsen ben takmam :)

15. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    değişik organlarıyla güler,zincir yerine sarkıtın napimm..

16. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tmm abi siz sarkıtırsınız ozaman nediyim.Dediğinizi yaptıktan snra fotograf çekipte bizimle paylaşırsanız çok güzel bi görüntü ve muhabbet ortaya çıkar

17. sote

sote Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadasımm sen yalın ayak toprakta yürü biraz arada banada oluyo araçtan inerken kapya elimi atığım zman bazen cıt diye ses bile geliohttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif elimi kapıaya atmaya cekiniorum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif bazn baska araçlardada basıma geliodu toprak iyi grliorrhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

18. Tanyol

Tanyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Kürşat Bey,

Yorumlar doğrudur, sizde oluşan statik elektrik metal kapıyadeğdiğinizde tüm araba üzerine boşalıyor (araba tekerlekleri lastik olduğundan yalıtılmıştır). Araba koltuğu sentetik malzemeden yapıldığı için eğer siz de sentetik iplikten yapılma pantolon, gömlek giyiyorsanız ve şöför koltuğunda hareket ediyorsanız statik elektrik üretilmesi kaçınılmazdır. Pamuklu ve sentetik oranı az giysiler bu sorununuzu giderecektir. Zincir sarkıtmanızı tavsiye etmem, çünkü yine çarpılırsınız (elektrik toprağa kadar gideceğinden daha şiddetli bir sarsıntı geçireceksiniz) ve üstelik uygulamanız şaka kaldırmak zorunda kalacaktır.

Kazasız, elektriksiz sürüşler dilerim.

Bu Sayfayı Paylaş