arkadaslar iyi aksamlar bende 2009 1.4 dohc getz war aracma uygun dereceli eksantrk mili warmıdır satan veya satıldıgı yeri bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
Getz İçin Dediğiniz Eksantriği Bulmak Zor Olabilir..Ama Sadece Eksantrikle Bitmiyor Forget Pistonlar Falanda Yapacaksınızki Tam Olacak..Getz için Bulunurmu Bilemem..106 Falan Olsa Piyasada Bolca Varda Elbet Yapan Bulunur..
Napıcaksın arkadaşım dereceli egzantirik'i Boşver orjinal olarak bin araçlarımız performansa yönelik araçlar değil.Hem ersin kardeşimde sölemiş dereceli egzantirik taktığında iş okadar kolay bitmiyo.Turbo takıyormuş gibi düşün.
atmosferik birşyler yapmak yerine stock ufak bi turbo ile 0.5 bar civarı güzel güçler alırsın 1.4 araba için atmosferik yüklemek zaman kaybı olur senin için bolt on kitler var orjinal enjektorlerin ile kullanırsın 140-150 hp mis
0.5 bar ile 40 - 50 hp biraz zor da..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif..en az 0.9 - 1 felan basması lazım, ancak turbo uygulamasında da manifold ve egzoz tadilatı çok zorluyor...ayrıca içerde tadilat yapıp güçlendirmezsen kısa zamanda alırsın eline piston ve piston kollarını..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
kullanılcak turboya gore değiişr aslında basınca gore alıncak güçte bence çok keyifli olur getzlerin büyük eksiği ağır ve güçsüz oluşları yakıtı bile düşürülebilir aslında bolt on kitlerle diye düşünüyorum stock motor ayrıca düşük basınçlarda 40-50bin km sorun çıkarmaz stock motora 50 shot nos basan hala biniyor aracına he tabi şunuda eklemek lazım kullanıcıdan kullanıcıya değişir kasap olmamak lazım Düzenleyen : onursumer
Valla Onur kardeşim, ben VW'in 1.9L dizel motoruna 0.7 bar Garrette T4 turbo beslemesi yaptım, 20.000km sonra piston kolları yay gibi oldu, 1.4L motora uygulanacak 40 - 50hp verecek turbo'nun motoru ne hale getireceğini düşünemiyorum, özellikle piston kolları ve segmanlar bu yükün altından kalkamıyor...ayrıca bu bold on kit dediğiniz ne...
yani direk motor açılmadan uygulanıcak hazır kitler montaj yapıp marşa basıyorsunuz ornek http://cgi.ebay.com/ebaymotors/93-94-95-96-97-DEL-SOL-D15-D16-BOLT-T3-T4-TURBO-KIT-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3eff92ddceQQitemZ270575787470QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories vw nin dizel makinesi için birşey diyemicem ama 1.8t makinesi veya hondanın b16 k20 makinelerine orjinal piston kol ile 300-400 hpler ile dip gaz olmak şartıylar minimum 8-9bin km kullanıldığı bir gerçek bence uygulamadan uygulamaya fark var ozellikle ayarlar avans vs değerleri kullanılan benzin motor omru konusunda çok onemli unsurlar Düzenleyen : onursumer
Turbo uygulaması için motor açmaya gerek yok'ki, ancak aşırı besleme yapacaksan her halükarda özellikle piston kollarını ve segmanları, güçlendireceksin,he çevirirmi tabi'ki çevirir ama nereye kadar...ayrıca motor ömrü konusunda ayarlar konusuna katılmıyorum, motor ömrünü uzatacaksan motor aksamını güçlendireceksin... Bu arada bu kitin montajını yapana kadar 2 tane turbo uygulaması yaparım.. Düzenleyen : Coşkun Uçar
Sonradan yapılan turbo uygulamalarında hemen hemen tüm araçlarda takviye yapılıyormuş, duyduğum kadarıyla, sadece Honda için ilave herhangi bir işlem yapmadan turbo montajı yapılabiliyormuş.
Kadir bey, motorların çoğu genelde toleranslı üretilir, bu kiminde az kiminde çok, sanırım Honda bu töleransı yüksek tutmuş olabilir ancak ben şahsen turbo uygulamasını kendi ellerimle yaptığım için biliyorum, her şeyden önce ne olursa olsun öncelikle emme manifoldunun değişmesi gerekir, manifold olmadan turbo uygulamak mümkün diil, aşağıda turbo ve düz monifol resmi koyuyorum, turbo uygulaması yapmak için emme manifoldunun üzerinde bağlantı yeri olmalı, ilk resim turbo takılan manifold, görüldüğü gibi üstünde turbo takmak için giriş var.. Buda düz manifold... Düzenleyen : Coşkun Uçar
Ayrıca egzoz manifoldunda da tadilat yapılması gerekiyor, zira çıkışın turboya verilmesi gerekir'ki egzoz gazları turboyu çevirebilsin...
motorun içine girmeden güçlendirmeden demek istemiştim monifold vs tr şartlarında el yapımı custom çokta güzel yapılıyor zaten maslakta çok güzel orneklerini goruyoruz iskender ,sebo vs işçilikleri mükembel açıkcası accent e de nos basıldığını gordum hondayada evet hondanın toleransı gerçekten çok fazla ama hyundaide gerçekten çok başarılı yurt dışında fx coupe ornekleri getz 1.6 turbo ornekleri ve türkiyedede coupe 1.6 turbo ornekleri mevcut orjinal pistona getz ile 50 shot nos düzgün bi eksoz sitemi ile sorunsuz uzun sure kullanılır mesela tr deki en başarılı stock motora turbo yapılmış civic mesela k20a 14psi +meth nasıl devir donduğune de dikkat http://www.youtube.com/watch?v=NHOIkIEeC-A Düzenleyen : onursumer
Hocam bilgilendirme için teşekkür ederim. Bu konu benim fazlaca bilmediğim bir konudur. En az modifikasyonla turbo takılabilen demem gerekirmiş. Saygılar...
Teşekkürler...en az modifikasyonla atlatmak için Onur arkadaşımızın dediği kitin sizin araca göre olanını bulmanız gerekir, aksi taktirde 1 - Emiş manifoldu tadilatı Turbonun üzerine oturabileceği emiş manifoldu temini 2 - Egzoz manifoldu tadilatı Egzoz gazlarını tuboya vermek için yapılan ilave işlem 3 - Yağlama devir daim tadilatı Turbonun yağlanabilmesi için yağ pompasından turboya gidiş dönüş devresi