Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar, saygılar... Foruma yeni katıldım. İlk defa dizel bir araç aldım ama araçtan soğumak üzereyim. Aracı aldıktan sonra yaklaşık 2500 Tl gibi bir masraf yaptım. interneti ve forum sitelerini takip ettim. Daha öncesinde burada konu açılmış 3000 deviri geçmeme başlığı altında; öncelikle aracımda meydana gelen sıkıntıyı yazmak istiyorum. " Araç çalıştıktan bir süre sonra 35-40 km kadar) gittikten sonra arıza lambası yanıyr ve 3000 deviri geçmiyor. Kontağı kapatıp 10 sn kadar bekledikten sonra çalıştırınca lamba yandığı halde araç normal gidiyor.Öncelikli olarak bulunduğum ilçedeki ustaya gösterdim laptop ile bakıldı. araç EGR arızası verdi. Yaklaşık olarak 500-600 Tl civarı olduğunu söyledi. Ben aracı bakımları yaptırdığım ve tavsiye üzerine götürdüğüm ustaya götürdüm. Durumu anlattım. Usta el bilgisayarına bağladı. EGR Seleneoid arızası verdi. Usta EGR yi iptal edelim müsait bir zamanda dedi. Ben kendisine fazla masraf yapamayacağımı söylemiştim. Daha sonra gittiğimde usta (iş yeri sahibi) yerinde yoktu. aynı iş yerinde çalışan başka bir ustaya (iş yer sahibinin yanında çalışan) EGR iptali için geldiğimi cihazda EGR Seleneoid arızası verdiğini söyledim. O usta bana Selenoid elektriksel arıza EGR iptali mekanik bir arıza dedi ve mantuıklı olmadığını söyledi. Araçta iki adet Seleneoid varmış EGR ve Turbo nun onları yer değiştirdi. daha sonra gel arıza koduna bakalım dedi. Daha sonra gittim. yine el bilgisayarı bağlandı EGR arızası verdi. Usta da EGR yi saç marifeti ile iptal etti. Ancak yine aynı sorun devam ediyor. Konu hakkında beni yönlendirecek mantıklı fikirlere açığım. Kararsızlığım ve size yazmanın nedeni maddi sıkıntıda olmam ve fazla masraf yapmadan bu işi çözmek istememdir olursa tabi. 1. Aracıma yazılım atıldığında EGR nin komple beyinden silindiğini ve bir daha arıza vermediğini öğrendim. Bunu yaptırmalı mıyım? EGR nin yenisini alsam sorunum tamamen çözülür mü?
EGR yazılım yapıldığında beyinde de iptal ediliyor, mekanik olarak fişi çekiliyor. 500tl ye yazılım yaptırırsınız hem performansınız artar hem sorununuz hallolur. yazılım için @MSC yardımcı olacaktır.