arkadaslar getz direksiyonu nasil kitliyoruz?aracimi park ettikten sonra anahtari cikardim nezamandir aklimdaydi denemek istedim saga sola cevir yok ani bi hareketle hizla asildim yine yok kitlenmedi benmi yanlis biliyorum anlamadim...tecrubeli arkadaslardan bilgi rica ediyorum...birde ben disck leri ve balatalari yeni degistirdim 3bin km yaptim arada on balata islik atiyo sizce balatanin kalitesizligindenmi?
anahtarı çıkarıp sağa sola daha yarım tur çevirmeden kilitlenmesi lazım, kilitlendikten sonra kontak göbeğini kasar zaten direksiyonu oynatmadan anahtarıda çevirmek mümkün olmuyor, ekstra bir püf noktası yok klasik biçimde kilitleniyor. Yeni balatalar ve diskler ile ilk birkaç yüz km sert ani frenden kaçının, balatalar kötüyse durma frenlerinden sonra fazlaca yanık kokusu ve ses yapar. Yan sanayi balata pistona tam oturmayıp zamanla kaliper pistonu ve pimlerini bozabiliyor, piyasadaki bazı balatalar çok sert olup kendisi sağlam kalıp diskten daha fazla yiyebiliyor, bozuk yolda kaliper yatağına çarparak tıngırtı yapabiliyor, yan sanayiye göre fiyatı üç misli ancak orjinal tercih etmeniz ve eski balataların arkalarındaki ince film yastıkları tekrar yeni balataya takmanız iyi olurdu. Birçok yan sanayi balatanın garantisi var ses yapan balatayı aldığınız yere ses şikayeti ile götürüp sorabilirsiniz değiştirebilirler, ara sıra ses yapıyorsa hava soğukluğundan diskte biriken ince pas tabakasındanda ses yapabilir. Orjinal balatalarda çok sessiz değiller.
eyvallah kardesim demin yine denedim olmadi bi sikinti olabilirmi sence?birde getzlerde cam ozellikle oncamlar neden ayar tutmuyo sence?daha bir ay oldu ayar yaptirdim yine ayni...birde benim getze arkadan hafif bi sekilde tikladi fiat punto ama bi ses akla zarar dedim arka dagildi baktim hibise'yok vurandada hasar yok icten bi sikinti'olmusmusmudur?fazla bilgi sahibi degilim bu konularda ...
direksiyon kilit mekanizması problemli olabilir şu konudaki gibi bir problem yaşanmışsa https://www.hyundaiclubtr.com/konu/direksiyon-kilitlenmiyor.27556/ bu direksiyon kilitlemesinin problemli olması aslında tehlikeli birşeydir tamiratı için başvurulacak yer sadece aklı başında düzgün işleyen güvenilir bir yetkili servis olmalı. Benim ön sol cam aldıktan 3-5 ay sonra yerinden kaydı hafif öne arkaya eğilip kapanıyor ama tam kapandığı için problem yok diye hiç elletmedim, halen 1cm kadar yamuk şekilde kapanmakta ama en son kapanırken yerine oturuyor, kasma sıkışma yok, sonuçta problemli ama hiç ayarlatmadığım için bilemiyorum. Bize milenyum accent vardı benzer altyapıya sahip bir araba sonuçta onunda ön sol cam üst fitili 2 kere değiştirildi yine cam kapanması düzelmemişti kapanırken kasma yapıyordu. Aslında bu olaylar bizim nesil hyundai deki plastik aksamın biraz fazla esnek ve aşınmaya müsait yapısından kaynaklı titreşimler bozuk yollar dağıtıyor. Bu arkadan çarpma sonrası gelen ses tamponun içindeki darbe emici yapıdan gelmiş olabilir onlar çok çatırdar onun dışında bagajı açınca hemen orada fitilin altında tamponu tutan birkaç civata var onlara bakmak lazım, birde üstteki siyah ek tamponun klipsleri çarpmada esnediyse ondan da ses gelir, getz dıştan müdahalede içeriye çok ses alır ufak bir taş gelse kaya çarptı gibi ses gelir şimdi dışta görünen bir hasar yoksa arka tamponun arkasında etkili bir tampon demiri yok zaten, altta çekme demiri var ve sis farı var bunlar sağlamsa zaten içeride problem yoktur, getz te köşeden arkayı çarpmak kötü oluyor ama ortası boş, tampon köşelerindeki bağlantı klipsi çok ince ve kırılıyor yapıştırmak zor, ben U dönüşü yapan bir arabanın ön plaka altlığına sokup tampon klipsini kırmıştım, sol köşede birde depo boruları var ve köşede biryerde kanister filtresi olması lazım o tam olarak nerede bilemiyorum ama onlarda problem olsa arkada yakıt kaçağı olurdu zaten çok göçerse oludu eğer onlarda problem yoksa muhtemelen sağlamdır.
kardesim senide zirt birt rahatsiz ediyorum ama son bir sorum olucak aksam isten cikip eve geldim park ederken bikac dk ugrastim malum istanbul vitesi bosa aldim el frenini cektim fan devriye girdi ama uc bes saniye sonra durdu normalmi bu?isyerim evim arasi 13 km fln