Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz dizelin arka amortüsöründen gelen ses

'Getz Forum - Club' forumunda deja tarafından 24 Aralık 2007 tarihinde açılan konu

1. deja

deja Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar foruma yeni üye oldum 2008 getz dizel aldım alalı 1,5 ay oldu ancak arabadan resmen soğudum çünkü aldıktan 1 hafta sonra arkadan özellikle bozuk yollarda sesler gelmeye başladı. Servise götürdümiki arka amortüsörü de değiştirdiler ama ses kesilmedi. Bunun üzerine bana söyledikleri bu sesin getzlerden ve eralardan geldiği ama buna bir çare bulamadıkları oldu.Merak ettiğim getz kullanıcıları sizin arabanızdan kasisli yollarda arkadan sesler geliyormu? Cevaplarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

2. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    slm, hoşgeldin aramıza
    benim 2. getzim bu 2006 model yeni kasa eskisi 2005 model makyajsız olanındandımaalesef bu sorun butun getzlerde var servisler hiç bir çaresini bulamadılar. en mantıklı açıklama arkanın tek parça dingil olduğu ve bir taraf çukura düşünce diğer tarafın süspansiyonu bağımsız olmadığından oda etkileniyor ve dolayısıyla ses yapıyor demeleriydi. fakat ses sanki bi yerlerde boşluk var bir parçası sorunlu ama ne bende bilemiyorum. bir sürü servise götürdüm hepsi bu ses butun getz lerde var dedi. maalesef yapıcak bişey yok.en iyi çözüm 100 kişi anlaşıp 150 şer ytl veripbir getz alıp fabrikanın önünde bir bidon benzinle yakmak aslında. bak o zaman nasıl ilgileniyolar. ben bi ara sanayiye götürüp baktırmak istiyorum servislerde yeterli ilgiyi göstermiyorlar. yaptıkları tek şey sağını solu yağlayıp sesi bir nebze kesmeleri...

3. Misafir

Misafir Guest

İlk 150 kağıt benden... O zaman da ilgilenmesinler de görelim...

Düzenleyen : volkan

4. sword

sword Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Senin araçta nasıl bir ses geliyor.

Benim aracın ön sağdan ses geliyor. Kasislerde Lok lok diye, frene basıp yaylanınca gıcırtı da olabiliyor.

5. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    ondengelen lok lok sesleriamortisör keçelerinin yağlanmasıyla kesiliyor. şu an benimdesol önden hafif geliyor ses yapıcak bişey yok bıktım bende servise göstermekten.bende arabama karşı titizimdir.

6. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    heralde aynı amortisör tipi kullanılıyor eralardada. valla benim arkaya uyan amortisör bulsam garantiyi falan geçicem güzel bir yağlı amortisör alıcam. zaten kafam bozuluyo arkadan gelen sesler için gidicem sanayide iyi bir usta bulur o sesin kaynağını muhakkak.

7. deja

deja Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar demekki bu sorun herkeste var benim getz den sol arkadan lok lok diye ses geliyor ama ben bu işin peşini bırakmam. Birde turgay bağımsız süspansiyon olmadığından demişsin ancak bana da servisten tam tersini söylediler süspansiyonlar bağımsız olduğundan iki amortüsör arasında bağlantı olmadığından dolayı oluyor dediler. Size teklifim herkes hyundai müşteri temsilcisini arasınlar ve sorunun çözümünü istesinler. Ben bıkmadan arayacağım.

8. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    her servis ayrı birşey söylüyor galiba...
    iddaa ediyorum sanayiye götürsem çözerler arkadan gelen sesi...
    tamamen ser4vislerin ilgisizliği bedavaya garanti kapsamında yapılan her işler sanırım yeterli ilgi görmüyor.

9. sword

sword Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de yağlatmıştım servise ama bir ay içinde tekrar başladı. diğerlerinden ses gelmiyor sadece sağ önden geliyor. En iyisi bir ara servise gittiğimde yenisini taktırayım.
    Esasen ses öyle çok değil, normalde araç içindekiler sesi farketmiyorlar bile ama ben duyuyorum işte elimde değil tıkırtı olsa rahatsız ediyor benihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif.

10. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    hepsi aynı bence amortisörlerin karakterist özelliğindenmi desem yoksa kalitesizliğinden mi anlamadım. Benim 2. getzim ikisindede aynı sorun vardı.

11. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    arkadan geldiğine eminmisin yani sword gibi seninde önden geliyorsa ikinizde serviste z rotlarınıza baktırın.

benim arabada allaha şükür bi ses gelmiyor.ilk aldığım gün amortisör patlak gelmiş bide z rotundan lok lok ses geliyordu ikisinide teslimden önce değiştirdiler şu an hiç bişeyi yok...

1,5 sene oluyor yük attığım halde amortisör patlamadı bunların amortisörleri çok sağlammış.transporterede yaklaşık bunun kadar yük atıyordum arka amortisörler patlamıştı değişti.satarkende ön amortisör patlak satmıştım.

12. Misafir

Misafir Guest

aracın amortisorleri ses yapıyor dogru ve en kotusu aracı cok fazla sallıyor yolda hızlı bi cukura girsem kafam camlara carpıcak gibi oluyor nerdeyse
    ben bunu bizzat servisteki mekaniker ustayla konustum bana aynen sunları soledi
    "arabanın arka amortisorleri gazlı oldugundan ses yapar ve sallar aracı, fabrika maaliyeti dusurmek amaclı bu yola basvurmus. bu arac bu amortisolerle daha iyi yolda tutunabiliyor. Bundan bir bmw bir mercedes performansı beklemek yanlıs olur"

13. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    serviste çözülemiyen krpnik sorunlar bizleri bu şekilde maalesef saçma cevaplarla karşı karşıya bırakabiliyor. aynı sorun benim GETZ de var. sorun kesinlikle amortisörlerde değil burçlarda yada helezon bağlantılarında.

14. alankuyu

alankuyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba benim getz de daha ses olayı başlamadı ama geçen lastikçide kontrol ederlerken 40 hava var dediler. Bana fazla geldi. Bu normal mi? Sese bir etkisi olabilir mi?

15. Misafir

Misafir Guest

biraz fazla onları 32 veya 34 civarına cekebilirsin arac surekli doluysa 34 daha iyi gibi

16. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    aynı sallama sorunu; bağımsız süspansiyon bulunan focusta 2 katı var....

maliyet düşürmek amaçlı değil,yol tutuşu kabiliyetini atırmak ve ufak tefek yüklerde eski accentler gibi çökmesini önlemek amacıyla yapılmıştır....

17. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    31-32 nin üzerinde hava basmayın.

18. Misafir

Misafir Guest

aracın doluluguna baglı o 34 de olabilir bazı durumlar da

Düzenleyen : edipjohn

19. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    34 çok hoplatır arabayı ben günde 700 kg attığım halde 32 yi geçmiyorum hatta uzun yola giderkende 30 a düşürdüğüm oluyor fazla hava yol tutuşunu düşürür...eksik havada yakıtı olumsuz etkiler...

20. Misafir

Misafir Guest

hangi arac icin bu dedigin ben 34 olayını baska forumda duymustum onler icin iyi olur diyorlardı motor on tarafa agırlık yaptıgından
    sen getz e mi 700 kg yuk atıyorsun?

Bu Sayfayı Paylaş