Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Dizel Yakıt Tüketimi

'Getz Forum - Club' forumunda Sözde tarafından 23 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. Sözde

Sözde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yakıt tüketimi konusunda değişik başlıklar gördüm, benzinle dizel içiçe girmiş gibi, dizel yakıt tüketimini belli başlık altında takip edebilirsek sanırım bilgiye kolay ulaşırız diye düşündüm.

2. Sözde

Sözde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mesela ben aracımın yakıt tüketiminden şikayetçiyim. Araç 2008 model 2500 km.ye gelmesine rağmen yol bilgisayarı 7.6-7.8 arasında gidip geliyor. Düşer diyorlar bizde bekliyoruz bakalım.

3. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    GETZ 2006 dizel 35800 km de aracım, klima açık şehir içi yoğun trafik 230 ykr yakıyo.

4. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sevgili arkadaşlar,dostlar,romalılarhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif,şimdi bu yakıt tüketimi km de şu kadar yakıyor tarzı hesaplamalar biraz oynak bir hesaplama oluyor,abd yaşıyor olsaydık adamlarda akaryakıt fiyatları senede bir değiştiği için km 0,20 kuruş yakıyor demek güzel olurdu,netekim bizim yakıt zamları borsa gibi olduğundan çok sağlıklı olmuyor,hele bu Hyundai nin yol bilgisayarları(değildir aslında bilgi ekranı olarak adlandırılır)çok saglıklı bilgi vermediğinden,deponuzu fullediğinizde günlük km sayacınızı sıfırlayın ve ışık yanana kadar kaç km gidiyor ona bakın ki bizde bu teyyareler ne kadar yakıyor ortalama bilelim,mesela benim karakız şehir içi klimam açık 90 çok geçmeden ortalama 2000 d/d da bir depo ile 600-610 km yapıyorum,sanırım bu ay 650-670 km olucak,şu an depom yarıda ve 400 km yaptım(normalde 300 km yapıyordu),sizde böyle hesaplarsanız o zaman anlıcam benim aracım az mı yakıyor çok mu yakıyor.Kusura bakmayın benim mesajlar biraz uzun oluyor anca derdimi anlatıyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    halkı görünce konuşma isteği doğuyor sende, içinde saklı bi politikacımı var yoksa https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

6. Misafir

Misafir Guest

2500deki araç daha çok yeni düşecektir

7. GetzGLS

GetzGLS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar 2 - 3 gün önce hyundai teknik servisi ile sizin için konuştum genellikle hep geliyorlar ve bu da bizi rahatsız ediyor diyor ama hep elimiz boş gönderiyoruz çünkü çağlar arkadaşımızın dediği gibi düşük km li araçlar çok motor yiyormuş ama sonra tabii düşüyormuş bu yanii biraz daha kullan kafan rahat olsun bişey olmaz

8. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Walla biraz sabredin arkadaşlar. Ben 3000 km ye kadar 1 depoyla en fazla 700 km gidebiliyordum. 2 gün önce kırmızı ışık yandıktan sonra 40 km yol yaptım. 100 YTL doldurdum Yalova'da. Taaaa Kırlehir Mucur ilçesine kadar 620 km yol yaptım tekrar ışık yandı. Yanar yanmaz doldurdum bu sefer. Yoksa kırmızı ışıklada 50 km gideceğini varsayarsak 670 km diyebilirsiniz. Şu an aracım 3850 km oldu. Bu dahada düşerse arabam su yakacak demektir:))

9. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şehiriçi klima açık ekonomik kullanım ile (ortalama 90 km hız)130 ytl shelleurodizelile 638 km yol yaptım,ışık az önce yandı taza taze yazayım dedim,650 yi geçerim diyodum bu ay ama yakıtımın ömrü vefa etmedi,aracım şu an 3100 km de ,valla zinarturgut,bu eralarda da ayni motor yokmu,sen nasıl 700 yapıyorsun,kullanım şartların nedirveya bir püf noktan varmı,yakıtı nerden alıyon mesela,deyiver bizede,bizde gidelim

10. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Walla herhangi özel bir koşulum yok. Klimam genelde 1. konumda açıktır. Dikkat ettiğim tek nokta gaz pedalına mümkün olduğunca az basmak. Ayrıca yakıtı PO dan alıyorum ve kesinlikle Shell'den daha fazla götürüyor. Geri kalan herşey sizin koşullarınızla aynı.

11. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende po dan alıyorum, shell daha performanslı ama po daha çok km yapıyo emin ol

12. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Selam arkadaşlar,bu ay forum tayfasının PO ile daha fazla km yaparsıntavsiyesi üzerine depomu herzaman aldığım shell yerine petrol ofisinden doldurdum,shell ile bir depo eurodizel yakıtla 638 km yapmıştım,PO aldığım mazot ile sadece 610 km yapabildim,kullanım şartlarım ayniydi şehir içi ve klima arada sırada açık ekonomik kullanım şartlarında kullanıldı tayyare,Petrol ofisine bu ay bir şans daha verecem ve depomu bir kere daha fullicem,eğer 638 km yi geçmezse tekrar shell e dönecem,bu ay uzun yolda yapacam bakalım ne kadar gidebilecez,sonuçları yine yazarım....

13. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben denemek için po-bp-po-shell sıralamasıyla aldım ve bp ve po 100ytl/450 km çok yaklaşık aynıydı ama shell 50 km daha az yaptı kesinlikle shell önermiorum

14. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    acaba bu seferde bp denmi doldursam,bide onu deneyelim kaç km yapıyor

15. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LOMBAK SEN MAZOT AL, AKŞAM ÇOCUKLARA SÖLİİM SENİN PLAKAYI DEPONDAN ÇEKSİ,NLER MAZOTU BENİM ARABAYA AKTARSINLAR :))

16. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tavsiye etmem bende senin evini biliyorum

17. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    OZAMAN PO DAN AL. zaten shellden alırsan az km yapıcak onuda benmi alim :))))

18. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben de şu an benzincileri deniyorum.

total in eurodieseli uzun yol yapıyor ama pis. depodaki yakıt azaldığı zaman motor kesiklik yapmaya başlıyor.

po nun eurodieseliyle motor daha sessiz çalışıyor ama az km gidiyor.

tespitime göre en iyi eurodiesel opet in.

tabi bu tespitler istasyona hatta pompa ya göre bile değişiyor. aynı markanın başka istasyonudaha kalitesizyakıt satabilir.

19. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    getz dizelin yakıtı era ile aynıdır.yol bilgisayarı gayet sağıklı bir şekide ölçüm yapıyor fakat sıfırlamak gerekiyor

20. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araba 2008 disel getz
    şehirler arası 45 litre 938 km yaptım. araç 8500 de. önceleri daha az gidiyordu şimdi daha çok. ortalama 5 ltre

Bu Sayfayı Paylaş