Arkadaşlar merhaba, motordan gelen ses üzerine baktırdığımda triger zincirinden geldiği tespit edildi, canım da baya sıkıldı Triger zinciri, palet birde yanlışsa düzeltin contası değişecekmiş. Bu durumun Hyundailerde hastalık old. söyledi gösterdiğim usta. 475 TL masraf olacağını söyledi. Ama parçaları alırsam sadece işçilik parası ödeyeceğim. Bu parçaları nereden temin edebilirim??? Düzenleyen : Canhan83
Hyundai tüm crdi modellerinde zincirli triger kullaniyor. Bu durum her ne kadar kayisin ömrünu ve sağlamlığını artirsada bazen bu sekilde ses yapma gibi sorunlar çıkarabiliyor. Bence parçalari disardan alma,yine ayni sorunla karsilastiginda parçayi sen getirdin deyip garanti vermezler. Bilmedigin yerden parça alma derim. Bu arada aracin kaç model garantisi yok mu?
2006 model ve ben bu aracı 2. el almıştım şu an 93.000 km de garantisi yok yetkili serviste yaptırmayı düşünüyorum ama hyundai nin normalde servis ücretleri çok pahalı kim bilir bu işlem için ne kadar isteyecekler? Düzenleyen : Canhan83
Dostum yetkili servisten fiyat alıcam hatta tanıdık birilerini bulmaya çalışıyorumama malum dün ve bugün hem bakım yaptırdım hemde lastikleri yeniledim o yüzden biraz zaman geçmesi lazım ekonomiyi düzeltmek için. Şu an bir problem yok amailerde problem yaratmaması için değiştiricem.
2. el olması önemli değil 5 yıl yada 100.000km garantisi olması lazım...Uçar otomotiv'den Celil beyi arayayın, adımı verip Hyundaiclub'den olduğunuzu söyleyin..
bende aracinin kac model oldugunu bu yüzden sordum. Aracin ne yaşdan ne de km den garantisini doldurmamis. Aracin bakimlari sürekli serviste yapilmissa garantin devam ediyor demektir. Biraz üzerine düş. Kullanici hatasina bağli olmayan bir durumsa ücretsiz yapmak zorundalar.
Merhaba arkadaşım. Yaşadığın sorunun aynısını şu anda bende yaşıyorum.Gittiğim yetkili servislerde bana 2 bin liralık masraf olduğunu söylediler. Bu arada araba 2008 model getz crdi. Garantiden yapıyorlar. Araç 40 bin km de ve bu durum benim gibi aracına özen gösteren biri için oldukca can sıkıcı. yanlız bana arcın komple triger takımının değişmesi gerektiği sölendi, ve araç şu anda serviste. Sanada demek istediğim değiştirmişken komple değiştirmende fayda olabilir. Saygılar
yorumun için teşekkürler dostum, benim araç daha önce dışarıda servise gittiğinden garantisi bitmiş durumda buyüzden yetkili servise götürmek gibi bir durumum yok masraf dışarıda 475 TL yalnız şu an için yaptırmayı düşünmüyorum çünkü aracı çok fazla sıkıştıracak şekilde ani süratlenmeler yada kompresor gibi motoru kasacak şekilde kullanmadığımdan dolayı zincir in saracağını yada atlayacağını düşünmüyorum sesin nedeni zincirin normalden biraz bol olması bu daortaya "ses" çıkartmakta.Sesten başka herhangi bir sıkıntım yok satmayı düşündüğüm zaman yaptıracağım. Ustanın bana dediği gibi hyundailerde hastalık olan bir sorun... Ama dediğin gibi değiştireceğim zaman triger setinide değiştiririm teşekkürler dostum. Düzenleyen : Canhan83
İlginiz için teşekkürler Coşkun Bey, ama araç garanti dışında kalmış dışarıda müdahelede bulunulduğu için, şu an sesten başka bir sıkıntım yok sadece ileride aracı satmak istersem mutlaka bu ses sorulacaktır bende satmadan önce değiştirmeyi düşünüyorum zinciri, çok agresif kullanan biri değilim o yüzden zincirin tehlike yaratacağını düşünmüyorum. iyi günler.
Abi benim aracimda 1.5 crdi vgt getz bendede bu ses yeni olusmaya basladi bu aralar final sinavlarim var malum memlekete gitmeme 3 gun kaldi 3 gun boyle ses ile binsem sıkıntı olur mu
ben o sesi duyduğunda aracım 96.000 km de idi. triger hariç diğer bakımları yaptırdım. aracım şimdi 125.500 km'de debrijayla beraber değiştireceğim. Elim dar malum ikisi biraz tuzlu olacak. Ağır yük ve ani kullanım yapmazsan sıkıntı olmaz. Ancak ses tıstıstıs yerine çıtçıtçıt diye çıkmaya başlarsa sorun büyür.
arkadaşlar bu zincir sesi nasıl birşey bildiğimiz zincir sesi mi geliyor arabadan nasıl anlarım bende arabamı yeni aldım 2008 vgt 107,000 oldu arabayı dinliyorum sanki zingir sesi gibi birses hiç duymadım
Abi ses tislama sesi gibi ancak benim anlamadigim trigere nolmus oldugu yani performansida iyi aracin daha 55 binde GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi