Merhaba sorunun cevabını aradim ama tam olarak bulamadım. 2007 1.4 doch benzin-lpg aracım çalışır halde ama hareket etmezken direksiyonu çok hafif sola ve ardından sağa çevirdiğimde çok az tık tık diye ses geliyor normal giderken bu ses yok. Aynı ses once sağa sonra sola çevirdiğimde yok. Video
Bende de aynı şekilde durduğu yerde motor çalışırken sadece ses geliyor. Ben bunu hidroliğin de desteğiyle (çünkü motor çalışıyor) kremayer dişlisi ile piyon dişlisinin birbirine vurması olarak yorumladım. Dişli sesi büyük ihtimalle. Çok rahatsız etmediği için öyle bıraktım.
İkinci bir ihtimal de sesin hidroliği ayıran pistondan gelme ihtimali var. Aklıma gelenler bunlar kafayı yorduktan sonra konu üstüne.
Teşekkür ederim dediginiz gibi çok rahatsız edici değil direksiyona yaklaşmadan ses bile duyulmuyor. Sürüş esnasında da bu ses yok. Bir rot balans ustasına göstermek gerek maliyetli birsey ise zaten yaptıramam bu şekilde devam etsin
Aynen rotçu ya gidince sormak lazım. O daha iyi bilir. Aks kafası vesaire anlamam onlardan mı diye düşünmüştüm ama anladığım kadarıyla hidrolik farkıyla direksiyon kutusundan
Benim Getzde de var, durduğu yerde milim tık sesi geliyor. Direksiyon ustası sorun yok yaş itibariyle normal dedi. Yolda gezme yoksa sorun yok.
kremayer çubuğunu sağda ve solda yataklayan tıkırtı burcu boşluk yapmıştır, boşluk çoğalırsa direksiyon çevirirken iyice fazla lokurtular yapar o zaman değiştirilir, Getz in tıkırtı burcu çok para değil ucuz 30-40 lira birşeydir ancak işçiliği çok masraflı, travers ve direksiyon kutusu inecek rotlar sökülecek işçiliği uzun süren ve masraflı bir işlem.
Artmadan uğraşmayın bence çünkü o sesi sadece biz duyuyoruz. Ayrıca büyük ihtimalle tıkırtı burcu hala işini yapabiliyor çünkü lokurtu sesi gelmiyodur. Youtube da tıkırtı burcu diye arayın bir sürü değişim videosu var. Ayrıca bu işlemi yaptırdıktan sonra rot ayarı da yaptırmak gerekir. 70 liralık plastik için 150 200 işçilik + rot ayar ücreti vereceksiniz.
travers ve direksiyon kutusu inecek rotlar körükler sökülecek en az 250-300 belki 500 işçilik tutabilir ve 2-3 saat sürebilir yerine göre, tıkırtı burcunun kendi ucuz işçiliği pahalıdır. böyle durumlarda direksiyon kutusu inmişken komple revizyon yaptıranlar var, körükler, rotlar, keçeler, rakorlar vs. 1500-2000 i geçer, ciddi bir boşluk yapana kadar lüzum yok hiçbir şeyi değiştirmeye. Zaten hafif problemlerde çoğu tamirci direksiyon kutusu indirmeye yanaşmaz, servis yapar ama iyi para alır
Geçen rot balans için gittiğim usta bu ses her araçta vardır dedi mil boşluk yapar ondan yapar dedi, herhangi bir sıkıntı yok dedi.
https://youtube.com/shorts/liijElC7xzM?feature=share Şöyle bir videoya rastladım bakıp kontrol etmek lazım @erenuzel41