herkese selamlar arkadaslar forma yeni uye oldum. arkadaslar 2005 model getz 1,3 aracım var gecen hafta arabanın ön amortisorlerini degiştirdim KYB markayla.amortisör kuleleri. akisler sökülüp bakımları yapıldı ve viraj rot Z demirlerini değiştirdim ve viraj demir orta lastiklerini değistirdim ROT ta eksikler bunlar çıktı herneyse arac yapıldı terar ROT a girip ayarda verildi lakin o gunden sonra direksiyonda hissedilir seviyede sertleşme oldu yoruyor resmen insanı. bırde arac hareket halinde değilken direksiyonu yavaşca saga sola cevirdiğimde bi tıkırtı duyuluyor az da olsa. ustaya göturdum araca bındı konrtol etti viraj donerken topluyor arac bır sıkıntısı yok dedı ama benim aklıma takıldı sızce normal bir durum mu bu arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim saygılar
Amortisör ve kuleleri yeni o yuzden yapar zamanla duzelir dedi ama.akisler degismedi yaglandi kontrol edildi peki dedigi gibi amortisor veya kulelerden olabilirmi? Tutup baska ustaya goturucez o da direksiyon kutusundan falan derse o zaman yandik malum bi usta digerinin yaptigi isi begenmiyor
Ben kuleleri yeni değiştirdim bir sertleşme olmadı aksine daha akıcı oldu. Sorun başka yerde olabilir.
Hayret bisey ya acaba akisleri sokup bakimlarini yaptilar sorun ordanmi kaynaklaniyor ustune birde araba seyir halinde degilken direksiyonu saga sola cevirince tikir tikir seste cikarmaya basladi napacagim bilmiyorum