herkese selam arkadaşlar yeni getz aldım 2009 debriyaja bastığımda zırıltı şeklinde ses geliyor bu konu hakkında fikri olan varmı saygılar
aynı sıkıntı bendede var..debriyaja rahat geçiyosa,debriyaj bilyaları dağılmıştır set olarak satılıyo..150 tl şanzıman yağı 40 tl.işçilik 150 tl bilgin olsun
evet vitese rahat geçiyor biraz pahalı gibi dediğiniz gibiyse acaba bu şekilde kullanmanın araca zararı olurmu bide 1 yılda şanzuman bilyası dağılırmı eğer öyleyse kötü bence
konu takip.... benım getz 100bınde bakıma 6bın km var debrıyaj çok sert bazen vıte sgeçişleri zorlanabılıyor ama kavramadA BIR SIKINTI YOK idare edermı? sıkıntı yaşarmıyım?
konu takip.... benım getz 100bınde bakıma 6bın km var debrıyaj çok sert bazen vıte sgeçişleri zorlanabılıyor ama kavramadA BIR SIKINTI YOK idare edermı? sıkıntı yaşarmıyım?
Benimkide ses yapiyor 1 yildir kullniyorum. Yogun trafikte ayak iflas ediyor. Ama cekiste problem yok.. Arabaya yabanci birisi zorlaniyor tabi. Vtes gecermekte..Paran varsa degistir rahat.. Et
Benimkide ses yapiyor 1 yildir kullniyorum. Yogun trafikte ayak iflas ediyor. Ama cekiste problem yok.. Arabaya yabanci birisi zorlaniyor tabi. Vtes gecermekte..Paran varsa degistir rahat.. Et
yok dostum ses yapmıyor ama bıraz sert (kuruntuda yapıyor olabılırım) şuan bıraz sıkıntı var benı yıl sonuna kadar ıdare etsın yeter dun araca alarmada taktırdım
yok dostum ses yapmıyor ama bıraz sert (kuruntuda yapıyor olabılırım) şuan bıraz sıkıntı var benı yıl sonuna kadar ıdare etsın yeter dun araca alarmada taktırdım
Bu sorun bende de var 2005 model getzim var.Aracı ilk aldığımda debriyajım orta derece yumuşaktı 1.5 seneye yakın oldu aracı alalı.Debriyajım sertleşmeye başladı.
Merhaba benim de debriyaj problemim vardı. Özel servis ve yetkili servisle görüştükten sonra yetkili serviste yaptırma kararı aldım ve dün aracım yetikili serviste onarıldı. Ayrıntıları, faturaları fikir edinmeniz için farklı bir konu açarak sizinle paylaşacağım.
Merhaba, benim sorunum da debriyaj sertliği. Ayrıca 2. vites düşük devirde titreme sorunu var. Bir de rampada kalkışta kısa bir 'gurrr' sesi duyuyorum. tüm bunlara rağmen dip gazlarda herhangi bir kaçırma yok. Arabayı satmayı düşündüğümden şimdilik bir baskı balata masrafına da girmek istemiyorum.
MErhabalar, benim sorum da şöyle olacak. Debriyaj kavrama çok yukarda, neredeyse pedalı bırakmaya yakın kavrıyor. Hafif rampalarda kalkışta biraz zorlanıyor bazen aragazı vererek deviri artırdıktan sonra kavratıyorum o şekilde kalkıyor. Ama normalde giderken hızlanması ve çekişi iyi. Bu durumda baskı balata bitik olabilir mi, pedalın kavrama noktası pedaldan ayarlanarak daha da aşağıya çekilebilir mi.
bencede baskı balatanız bitmiş olabilir yukarda kavrıyorsa.en iyisi debriyaj setini değiştirin. benmde aracım motor soğukken çalıstırdıgımda debriyaja hafıf basıyorum bir şeye sürtüyormuş gibi ses geliyor ama motor ısınınca o garip ses çıkmıyor vites gecişleride normal bnmde debriyaj seti değişecek mi acaba anlamadm aracım daha 96 bınde