öncelikle herkese selamlar 2010 1.5 crdi team getz sahibiyim arabam 10.000 km de. daha önce hissetmediğim yeni yeni ortaya çıkan bir sorunun sizlere danışmak/sormak istedim. araba çalışırken boşta veya viteste devrin ne olduğu önemli değil ayağımı hafifçe debriyaj pedalının üzerine koyunca titreme hissediyorum.aracı hemen servise götürdüm normal olduğunu söylediler. bana bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
tam olarak anlatmaya çalışayım araba çalışıyorken vites boşta veya hareket halinde iken debriyajın üzerine ayağımı yavaşça koyunca ( debriyajı devreye sokacak kadar bastırmıyorum) motorun çalışması ritminde debriyada titreme yapıyor. ayrıca birşey daha öğrenmek istiyorum örneğin dar virajlı bir sokakta 2. vitesten 1. vitese düşecek kadar yavaşlamama rağmen 1. vitese zor geçiyor.acaba araç hareket halinde olduğu için mi böyle oluyor. bilgiler için teşekkürler
Boştayken sorun olmaması gerekiyor. Vitesteyken basarsanız kasılma yapabilir. Ayrıca 2'den 1'e düşürürken zor geçer. Hızınızı iyice azaltmanız lazım...
peki debriyaj balatası veya baskı balata denilen yerde problem olup olmadığını kullanıcı olarak nasıl anlayabilirim. tşkler
Şikayetlerinizin aynısı benım araçtada var. Bindiğim bikaç getzdede deneme şansım oldu hepsi aynı. Bence sorun değil normal bir durum.
banada bu durumun normal olduğu söylendi.4 silindirli bir araçta vibrasyonun bu denli rahatsız edici olmasıda ayrıca düşündürücü bir durumdur.