Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Debriyaj kavrama!

'Getz Forum - Club' forumunda overclock38 tarafından 18 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. overclock38

overclock38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar 2006 model getzimin debriyaj çok derinde yani sonuna kadar basmazsam vites geçmiyor merak ettiğim şu sizin araçlarınızda da aynımı yoksa benim aracımda bir sıkıntımı var? teşekkürler

2. Misafir

Misafir Guest

Sanırım problem var, debriyaj halatı uzamış olabilir, yada baskı ayırmıyor...

3. overclock38

overclock38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servise gittim baskı balatada bir sorun yok dediler kavrama normal bütün araçlarda aynı dedi bende tamam dedim ve başka bir araca binme şansım olmadı aceba debriyaj düşük olabilirmi ?

4. Misafir

Misafir Guest

Eğer telli ise pedalı yukarı kaldırma şansınız var ama bildiğim kadarıyla hidrolik debriyaj ve hidrolik debriyajlar genelde yukarda kavrama yapar...

5. Birol Çalışkan

Birol Çalışkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    devam devcam şanzumanı elimize alana kadar :) şakası bı yana hocam bence fazla sormadan sagsola servıse gotur garantili ise arac sana sorun cıkartmazlar :)

6. TLGYLDZ

TLGYLDZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm valla bende 2004 model getz var ama böle bir sorunla karşılaşmadım hiççç gayet rahattt geçmesinde bir problem yokk

7. Nuri Öztürk

Nuri Öztürk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    araç kaç km de acaba bence debriyaj balataları bitmiş olabilir

8. Misafir

Misafir Guest

Bitik balata yukarda kavrama yapar...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Coşkun bey benim bildiğim kadarıyla telli yarı hidrolik sistem olması lazım.

10. Misafir

Misafir Guest

Üstad, bu sistemi ilk defa duydum, yorum yapamıyacağım, bildiğim bir şey değil....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

11. overclock38

overclock38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 55 binde şu anda garantisi bitti baskı balatada herhangi bir sorun yok servis incelemesini yaptı siz dedi alışamadınız galiba dediler bunların hepsi böyle kökte kavrar dediler bende birşey demedim ama gün geçtikçe aklıma takılıyor..

12. hakki_selvi

hakki_selvi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hakki
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    benim debriyajda asagıda kavrıyor. ve pedal cok sert. biraz arastırdım buda balatanın bittigini gösterir dediler. hidrolik debriyajlar balata azaldıkca ertleserek asagıda kavramaya baslıyormus. kavrama yapamaz duruma kadar devam dediler. aracım 65 bim kmde.
    Düzenleyen : hakki_selvi

13. servetkaksa

servetkaksa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben arabayı yeni aldım. 3 hafta oldu. İlk bindiğimde arabanın debriyajı tam ayağını kaldırma noktasında (Yani en üstte) kavrama yapması dikkatimi çekti. Bu tür kavramalar bitik balata işaretidir. Hemen servise döndüm, durumu izah ettim. (Teslim 16 Ocak 2010) Bu yeni çıkan araçların hepsinde kavrama noktası en üstte, aşağı çekildiği zaman vites zor değişiyor ve ses yapıyor dediler. Ancak bu hafta sonu servise götüreceğim. Çünkü 2. vitese geçerken zor geçiyor ve sıkıntı var. Birde sileceklerimi göstereceğim arka cam sileceğinin ortası iyi temizlemiyor (Bence tam basmıyor) Sol ön silecek ise sanki kuru zeminde çalışıyormuş gibi titreyip çok ses yapıyor. Ayrıca ön farlarıma M-TECH ZENON taktırmayı düşünüyorum. Bununla ilgili de önerilerinizi beklerim.

14. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Vites değiştirirken debriyaja zaten sonuna kadar basıp değiştirmek normal bir kullanış biçimi diye biliyorum yani tam basmadan vites değişir ama bu debriyajı kısa zamanda bitirmez mi? Bir de benimde karşılaştığım bir sorun var, 3 . vitesteyim hızım azaldığı zaman 2 ye çok zor geçiyor. Hatta 2 den de 1 earaç tam durmadan geçmesi imkansız yani hızım 10 km bile olsa 1 e geçmiyor durmam lazım yada vitesi sökercesine geçiriyorum... Bir sorun mu var yoksa derler hep, her araba 2 den 1 e gaz vermezsen zor geçer, bu durum mu yaşanıyor anlayamadım. Teşekkürler.
    Düzenleyen : Canhan83

15. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)

Bildiğim kadarıyla 1. ve geri viteslerde senkromeç olmadığı için dediğiniz gibi zor geçiyor olmalı. Bende tam durmayıgerektirecek kadar olmuyor ama diğer vitesler kadar kolay da geçmiyor 1. vitese.

16. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

tam durmadan yani artık 5 km/s ye kadar hızımı düşürmem lazım
    anca o zaman kemikli geçiyor. Kemiksiz geçmesi için aracın durması gerekiyor.

17. cnyt17

cnyt17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar benimde 2005 Getzim var ama debriyaja bastığımda kasise falan girersem bir boşluk sesi, bir "tok" diye bir ses geliyor sanki bu daha önce yoktu acaba normal birşey mi?

18. okantufan

okantufan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Okan Tufan
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    getz'in debriyaj sistemi hidrolik ise:
    daha önce yazmıştım karşı çıkanlar oldu, tekrar ustaya sordum aynı şeyi söyledi. biten debriyaj sertleşiyormuş. yukarda kavrama hidrolik debriyaj ile alakalı sanırım. bende debriyaj bitiyor diye götürdüm. usta en ufak bir problem yok dedi.
    servise gelince: hepsi mutlaka aynı değildir ancak, termostatı olmadığı için ısıtmayan arabama bunlar böyle diyerek resmen başından savan, debriyaj bitik değişmesi lazım diyerek ne yapmak istediğini anlamadığım servise artık kolay kolay gitmem.

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Siz ustaya sordunuz, ben size hyundai'nin servis manuelinden bilgiyi aktarayım. Sanırım ustanız hyundai'den bunu daha iyi bilmiyordur.

<t></t><table style="border: 1pt solid gray; margin-top: 5px; width: 100%; border-collapse: collapse;" ns:myobj="urn:my-" border="1" cellpadding="3" cellspacing="0"><t><tr><td style="border: 1pt solid gray;" colspan="2" rowspan="1" align="left" valign="top" width="10%">Difficult
    to depress clutch pedal
    </td>
    <td style="border: 1pt solid gray;" colspan="1" rowspan="1" align="left" valign="center" width="50%">Insufficient lubrication of clutch pedal
    Insufficient lubrication of the clutch disc spline
    Insufficient lubrication of the clutch release lever
    shaft
    Insufficient lubrication of front bearing
    retainer
    </td>
    <td style="border: 1pt solid gray;" colspan="1" rowspan="1" align="left" valign="center" width="20%">Repair
    Repair
    Repair
    Repair</td></tr></t></table>

"Insufficient lubrication" = Yetersiz yağlama

Düzenleyen : MSC

20. okantufan

okantufan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Okan Tufan
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    iyi güzel ben veya usta buna karşı çıkmaz ki. yetersiz yağlama sertleşmeye sebep olabilir, doğrudur. ama burada debriyaj baskı balata disklerinin aşınması hakkında birşey yok ki. belki o da sertleşmeye neden oluyordur, olamaz mı?

Bu Sayfayı Paylaş