Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Çalışmama Sorunu

'Getz Forum - Club' forumunda orca2002 tarafından 11 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. orca2002

orca2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar henüz 1500 km de fakat bazen ilk marşta çalışmıyor 2. veya 3. marşta ancak çalışıyor bu gün ise bir kaç kez kızdırma bujisini ısıtıp öyle denedim hemen çalıştı acaba böyle bir sorun yaşayanınız oldumu sizce neden böyle yapıyor olabilir.

2. Misafir

Misafir Guest

Benim Araba bi Ara Aküden Çalışmıyodu Akün Yeni Olsa Bile Belirli Bir Süreleri Var Kullanılmadıkça Bitmiş Olabiliyor.
    Aküne Baktır Derimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

3. Misafir

Misafir Guest

Sadece soğkken'mi yoksa devamlı'mı yapıyor...

4. orca2002

orca2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi genelde sabahları işe giderken veya akşamları işten çıkınca yapıyor
    Düzenleyen : orca2002

5. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    araç dizelse zaten kızdırma bujilerini ısıtıp öyle çalıştırmıyomuyuz?benim bildiğim o sarı renkli yay şeklindeki ışık söndükten sonra araç çalıştırılır dizellerde

6. orca2002

orca2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet wolf9466 fakat normalde kontağı ilk çevirdikten sonra kızdırma bujisi lambası söner ve aracı çalıştırırsın fakat bende bunu bir kaç kez tekrarlamak gerekiyor

7. Misafir

Misafir Guest

Büyük ihtimal kızdırma bujilerinden biri yada bir kaç tanesi patlak....

8. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

babamın albeada o kızdırma bujisinin ışığı araba çalıştıktan sonrada yanıp sönmeye devam ediyodu.gittik sorduk adamlar dediki bujinin biri gitmiş dedi.gidin bi motor katkısı koydurun dedi şansınıza dedi,olmazsa gelin değiştirelim dedi.bana saçma geldi ama gittik petrolden mazot alırken koydurduk katkıyı ve geçti,şu an hiç bi sorun yok,iki defa çalıştırıoduk babamın arabasını.bence denemende fayda var

9. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    kızdırma bujileri her dizel araçta var öyle değilmi ve kışın yeri gelio 4-5 saniye beklemek gerekiyo,fakat meganlarda tuş ile çalışma olduğu için 3 saniye bekleyip araç çalışıyo,bunu geçen gün arkadaşla tartıştık onlarda megan var.yani nasıl oluyo?bide eniştede mercedes var o direk çalıştırıyo tövbe bekleme yok.yoksa sadece bizim araçlarda mı beklemek gerekiyo

10. Misafir

Misafir Guest

Çalışma prensibi aynı "bujiler kızdırılacak ve piston tepesindeki mazot ısıtılacak" ancak bunun çeşitli yöntemleri var, Mercedes otomatik koyup devamlı devrede tutar, Skoda'da kapıyı açınca otomatik devreye girer (bendeki öyleydi)gibi...

11. orca2002

orca2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşun abi henüz 15 günlük arabada kızdırma bujisi patlak olabilirmi öyleyse araba çalıştıktan sonra bu bujiler devreden çıkıyormu o zaman çünkü arabada çalıştıkdan sonra bir sıkıntı olmuyor

12. Misafir

Misafir Guest

1 milyon dolarlık Mercedes Showroom'dan çıkışta arıza yaptı, garantiyi niye koyuyorlar....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif,motorun çalıştıktan sonra bujilerle işi yok, ta'ki motor soğuyup tekrar bujilere iş düşene kadar, kızdırma bujileri sadece motor soğukken devreye girer, motorun rahat çalışması için piston kafasındaki mazotu ısıtır...

13. orca2002

orca2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sağol coşun abi bende acaba mazot mu kötü diye düşünmüştüm hemen aracı servise götüreyim o zaman

14. Misafir

Misafir Guest

Zamanlı git, denemek için soğumasını beklerler...(aslında bilen otm. üzerine su döküp soğutuyor'ya neyse)
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

15. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    araç dizel ise birkaçsaniye bekleyip kızdırma bujisi ısındıktan sonra çalıştırılmalı.. bir de eski bir tecrübeden.. dizel araçlarda akü bitti mi bitmiştir git sarja koydur ya da yenisini al, hani vardır vurduralım aracı çalışır yok 2. vites yok aracı itelim falan dizel araçlarda bu mümkün değil..

16. fzthg80

fzthg80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    o vurdurma olayı sadece dizel araçlarda değil immobilizer olan ve karbüratörlü olmayan bütün araçlarda yapılmaz aman ha.arkadaşın biri meganı öyle yapmaya çalıştı şimdi bütünsübapların kafası egilmiş ve değişmesi gerekiyor.birde buji olayı normal olması gerekiyor ama arızalıda çıkmış olabilir garantin var git değiştirsinler.bu arada araba dizelmiş euro dizel koyuyorsun umarım yoksa motor arızan garanti kapsamına girmez haberin olsun

17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yanlış bilgi var heralde, otomatik vites olmayan bütün araçlar vurdurulabilir, hiç bir sakıncası yoktur, sübapla uzaktan yakından alakası yoktur. Dizel araçtan daha güzel vurdurularak çalışacak bir araçta yoktur. 20 santim vurdursan çalışır. h-100 'ü 2 ay bitik akü ile kullandım, az bir meyil olması yetiyordu bana.
    Düzenleyen : MSC

18. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    vurdurmak tam olarak nasıl yapılır? öğrenelimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aracı marş konumuna alırsın ve lambaların yandığını görürsün, yerine göre 2 yada 1. vitese takıp debriyaja basarsın, araç kendi ağırlığıyla kayarken ayağını debriyajdan çekersin ve motor ilk tahrikle beraber çalışmaya başlar. Buradaki tek fark marş motoru yerine aracın kendi hareket gücünü kullanman. Yani marş motoru araca ne kadar zarar veriyorsa sende o kadar zarar verirsin. Otomatik viteslerde böyle bir şansın yok, kavrama olayı farklı. Dizeller bu konuda çok güzel, ilk sıkışan piston anında çalıştırıyor aracı.

20. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    anladım yarımyamalak biliyordum iyi oldu. teşekkürler.

Bu Sayfayı Paylaş