Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz boş viteste rölanti takılması

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Göksenin Arda tarafından 26 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Herkese merhabalar yine bir sorunla karşınızdayım :) Az önce okuluma gelirken bir şey dikkatimi çekti arabayla 5. Vites 2000 devirde yokuş aşağı gidiyorken vitesi boşa aldım ve arabanın devir saati 1000 devirde takılı kaldı sonra 3 4 saniye sonra önce 650 700 devire indi sonra da hep olduğu yere geldi bunu 4 kere falan denedim ama sonuç hep aynı oldu arabanın dururken rölantisinde bi oynama dalgalanma titreme falan yok ama giderken boşa alınca dediğim sorunları yapıyor tam da finallerimin olduğu dönemde oldu bu acaba sorun nereden kaynaklıdır şimdi yolda bırakırsa sınavlarıma da gidemem.Bu arada motorda bi soket var yerine tam oturmuyor o geçen iki kere yerinden çıktı ve araba gaz yemeyip arıza lambasını falan yaktı baya bi titreme oldu acaba bu şoketle az önce yaşadığım sorunun bağlantısı olabilir mi? Şuan okulda olduğumdan resim atamıyorum ama en kısa zamanda o dediğim parçayı çekicem.

2. ibolixx

ibolixx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    İbrahim Kçk
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    sorunu çözebildiniz mi acaba?

3. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Hocam sorun kendiliğinden düzeldi ben boğaz kelebeğinden olabilir diye tahmin ediyodum ama öyle olsa her zaman titreme olurdu rölantide

4. ibolixx

ibolixx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    İbrahim Kçk
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    benim araçta motor ilk çalıştırıldığında 1500 devirde çalışıyor. ısındıkça iniyor. Bu normal biliyorum ama 5 dk sonra ısınınca rolanti 650-700 lere düşüyor. bu da biraz sarsıntıya sebep oluyor. boğaz kelebeği, bujiler falan hep bakıldı. ne tavsiye edersiniz?

5. shadow50

shadow50 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Özgür Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle merhaba hemşerim ben de Nevşehirliyim :) ama Ankara'da yaşıyorum. Bir de rölanti motoruna baktırmanı tavsiye edebilirim sana. Ben de daha önce Fiat Siena'da yaşamıştım aynı problemi rölanti motoru değişikliği ile halletmiştim.

ibolixx bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş