Herkese selam aracım getz 2010 model 1.5 kırmızı ışıklarda veya setten veya yavaşladığım herhangi bi yolda bir anda stop ediyor. manifold kelebeği dedi usta değiştirdim hiçbir faydası olmadı mazot filtresi vs hepsini değiştirdim kafayı yemek üzereyim bu neden böyle yapıyor başına gelen var mı
cevabınız için teşekkür ederim bu parça bozuksa seyir halinde iken de stop eder mi yoksa düşük hızlarda dur kalklarda mı stop ettirir
benim 2011 i20 yi aldığımdan beri bu yaşadığınız sorunu bende yaşıyordum, hareket halindeyken ışıklara yaklaşırken debriyaja basılı halde araba akarken motor devir saatine baktığımda rolenti yükselip alçalıyordu, ışıklara tam geldiğimde stop ediyordu, konuyu buradan araştırdığımda debriyaj müşürü denilen parçadan yapabileceğini öğrendim, manavgatta hyundai özel servisine gittim durumu anlattım bu arızayı yapabilecek parçaları saydılar, bu parçalara debriyaj müşürüde dahil, en ucuz ve kolay değişen parça debriyaj müşürü dediler, değiştirdiler teste çıktım arıza düzeldi, bence bu parçadan başlayın bence.
bilgisayara bağlatıp fren ve debriyaj sensörlerinin düzgün çalıştığını kontrol ettirin. eğer bu pedallara ait bilgiler beyine sağlıklı gidiyor ve herhangi bir arıza kaydı olmuyorsa büyük ihtimalle krank sensörünüz kirli yada bozuk.