Yağ kapağının altında baya balciklanma mevcut ,silindir kapak contası sağlam , parmagimi içerde gezdirince elime mayonez gibi bulaşıyor,yağ çubuğundan herhangi su yoktur. Biraz araştırdım PVC valfinden yaparmış
Kalitesiz yağ ve conta kaçakları da buna sebep olur.Araç kaç bin kmde,kullandığınız yağın markası ve viskozitesi nedir ?
Hersey normal ise MAYONEZLEŞME kısa mesafelerde kullanımın sonucundadır. motor içindeki yağın sıcak buhari daha soğuk motor bloğunun etkisi ile sıvılaşıyor ve sonra tortulaşıyor. Yani motor uzun çalışsa bu olmaz. Diye okumuştum
muhtemelen geçmişte kullanılan kalitesiz yağ veya katkı artıkları da vardır. en temizi külbütörü söküp egzantirikleri ve kapağı temizlemek.
Şuan en kuvvetli sorun PVC valfi görünüyor geçmişte itici kesici katkısı kullanmıştım oda olabilir bugün açıp temizlik yapacağım.
Buna ek olarak bir sonraki yağ değiminizde eski yağınıza Engine Flush koyup 15 dakika aracı rölantide çalıştırın,daha sonrasında ucuz bir 5W30 yağ ile durulama işlemi yaparak 30-45 dakika daha motorunuzu çalıştırın mümkünse orta devirlerde kullanın(bu yağın motor içindeki devirdaimini arttırmak içindir),sonrasında yağı tamamen boşalttığınızdan emin olduktan sonra yeni ve kaliteli yağı koyarak yağ değişimini tamamlayıp sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin.