Bugün servisimle görüştüm, Getz II modellerinde arka amortisörlerdne gelen sesleri oluşturan burc vs parçaları Hyundai iyileştirilmiş parçalarla garantiden değişim yapıyormuş. Bu yüzden 1 aydan fazladır iyileştirilmiş parçaları bekledim ve şuan serviste takılması için bu parçaların beni bekliyor. Aynı durumdan problem yaşayan Getz II kullanıcılarına duyrulur... Dip not ; Konu yanlış yerdeyse ricam uygun yere taşınabilir...
Rica ederim abi, bilgiler paylaşıldıkça değer kazanır. Umarım arka taraftan gelen sesler için bu son gidişim olur servise. Bu arada Coşkun abi arabamla 120 km ve üzeri hızlarda direksiyondak titreme için çarşamba sabahı usta ile test sürüşüne çıkmak için rica ettim, birlikte çıkıp bakıcaz. araba 3+3 gün serviste kaldı direksiyon titremesini gideremediler ya bu sefer tatlı dilli olmaktan ziyada sivri dilli olacağım sanırım...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif
Arkadan gelen seslerden ötürü değişmesi için servise gidicem her koşul altında. Tekrar gözden geçirsinler eğer problemi gideremezlerde abi dediğin gibi dışarıda rot-balans yaptırıcam...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
uzatılmış burçları geçen kış taktırmıştım faydasını göreceksin ama yinede tamamen kesilmiyor orjinal lastikleride yumuşak bir lastikle değiştirmek gerek
benim getzinde haziran ayında arka amortisörleri aynı şikayetten dolayı değişti, şuan için sorun yok gayet iyi durumda
Eski üyelerimiz bilir ben arabamdan soğumuştum o ses yüzünden. Neyseki gidip 1 çift Monroe arka Amortisör ve değişen burçlarım ile ses%80 gitmişti. Monroe amortisörleri işçilik dahil 160 TL civarı bir fiyata taktırmıştım yanlış hatırlamıyorsam. Hatta Servis yeni amortisöörde takmıştı burç değiştirirken 1500-2000 bin km kullandıktan sonra onları söküp Monroe almıştım. Şimdi evde bir sürü yer kaplıyolar.rsam. Düzenleyen : Turgay
Bende arabamı ilk aldığımdan kısa süre sonra servise arkadan gelen seslerden ötürü götürmüştüm burcları vs değişmişlerdi. 1-1.5 ay önce servise gittiğimde tekrar iyileştirildiğini belirttiler arkadan gelen seslere neden olan parçalarda... Lastik ve jantlarımı değiştirdim 195/50/15 V serisi taktım. Lastik yada jant değişimiyle bu seslerin önüne geçilmiyor...
Bu akşam servisten aradılar. Arka amortisörlerle birlikte burclar vs değişmiş. Yarın sabah aracımı almaya gittiğimde daha ayrıntılı biçimde nelerin değiştiğini öğrenicem... Teşekkürler.
geçen ay servsie bıraktığımda arka taraftan gelen nekadar ses varsa hepsini kesmişler 2 kişi binip 1 saate yakın tur atmışlar ve aracın içinnde ses yapıcak nekadar vida ek varsa hepsi düzeltilmiş okadar sert olmasına rağmen çıt yok şimdi bi tavanı sokturmedim sunroof güneşliği yarım açıkken ses yapıyor oda haftaya hallolucak ama asıl sorun gene motorum şıkırtılı çalışmaya başladı gene ekzantirik yerse sandık motor koydurucam artık
arkadaşlar bu konuyla ilgili aynı ses benim de başıma gelmişti.. coşkunlar serviste fahri abi sağolsun kendi aracı gibi ilgilendi ve arka fren kaliper pimlerine garantiden revizyon yaptırdı.. ve ses tamamiyle kesildi.. 2-3 saatlik bir iş.. ümraniye sanayide bir yere yaptırıyorlar.. adını isteyen olursa verebilirim.. çok iyi ustalar.. o ses tamamiyle fren kaliper piminden geliyor..
turgay bey evde boşuna yer kaplayan, 2000 km kullandığınız amortisörlerinizi uygun fiyata satmayı düşünürmüsünüz.. ))