Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

GETZ ARKA TAKIM SESİ

'Getz Forum - Club' forumunda kalyoncumotor tarafından 18 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. kalyoncumotor

kalyoncumotor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar 2005 benzinli getzim var. bundan bir ay kadar önce bir pazar günü çakıl taşlı bir yoldan geçtim ve arka soldan sanki bir yer koparacak gibi ses gelmeye başladı. ilçemizde servis olmadığından normal bi ustaya götürdüm ve eksoz sağ helezona vuruyor dedi. eksoza sert bi lastikle sardım otomobilime bindim ve ses kesilmişti ertesi gün aynı ses yine gelmeye başladı. usta arka amortisörlerden geldiğini söyledi. monroe marka iki adet amortisör taktık o çatırtı sesi kesildi ama arka iki amortisörden lıkırtı geliyor ve acayip rahatsız ediyor beni. amortisörler arızalı diye değiştirdik fakat lıkırtı hala kesilmedi. ben servisi aradım ve amortisörün takozlarından olabilceğini söylediler. acaba aynı sorunla karşılaşan arkadaşlarımız var mı?

2. getz 1.5 crdi

getz 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    getz lerin çoğunda bu sorun var benimkindende geliyo usta amortisörün içinden geldini takozlarda bi sorun olmadını söyledi.

3. yasar34

yasar34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sesin çözüümü var arka amortisör kiti takılınca sorun çözülüyor.

4. BlueStratos

BlueStratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)

Bu arka amortisör kiti nasıl bir şeydir, kaç paradır, yetkili serviste takılır mı?

5. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bu aralar herkesin şikayeti getzlerden gelen sesler. Artık kanıksadık kimsenin garibine gitmiyor başlığı görünce içeriği okumaya gerek de kalımıyor ne yazacağı başından belli.

Hocam sorunun çözümü yetkili servislerin garanti kapsamında değiştirtikleri geliştirilmiş amortisörler. Bu amortisörlerden sonra hakikaten arka taraftan seslerkesiliyor ama sıra ön taraflardan gelen arkadan gelen sesler yüzünden uzun zamandır duyup da duymamazlığa geldiğiniz seslere gelir.

6. BlueStratos

BlueStratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)

Peki değişmesek ne olur rutin bakımı 10.000'de dendi bana ve ben sesten şu an pek bişey anlamıyorum acemilikten olabilir. Bakımda (şayet 10.000km'ye kadar çok rahatsız olursam) değiştirtsem ne olur araca bi zararı var mıdır böyle sesli kullanmanın. Ki dediğim gibi ben öyle acayip bi ses duymadım şimdiye kadar.

7. kalyoncumotor

Alınan Beğeniler:
    0
    Arka amortisör kiti derken?lastik toz kapağı ve stoplama var amortisör haricinde
    zaten amortisörde fazla bi parça yok. ben kendimde söktüm artık arka seslerden bıktım hala da kesilmedi. Monreo marka amortisör taktım 3 defa değiştirdim hatta Orhan bey diye birisi Monreo dan bana cebini verdi ben servise gideceğim dedim ordan sizi ararım dedim. neyse servise gittim Servis şefi arkadaşımla turlamaya başladık ama ses yoktu eğer araba boşsa lıkırdı geliyor arabada yolcu varsa arkada ses yok. usta bana amortisörden geldiğini söyledi. Monreo kötü bi marka değil kesinlikle buna inanıyorum. ürün satış sonrasında da çok duyarlılar. ben Orhan beyi aradım kendisi amortisörlerde hata olamayacağını söyledi. fabrikanın verdiği ölçü ve özelliklerde yapılır dedi. ancak usta arabayı liftteyken sağa sola salladığında amortisörü tuttuk ve bi boşluk vardı sanki. Orhan bey bana yeni amortisör yollanacağını eskisini de incelemek üzere yollamamı istedi. ben dün taktım amortisörleri ancak ne yapsan hafif bi lıkırdı sağdan geliyor. sol tarafta da ses çoğaldı. sanki renault toros kullanıyorum sanırım. orjinali takınca servis kesilir dedi ben dede tereddüt oldu ya kesilmezse dedim kendi kendime tanesi 120 tl. yeni aldığım monreolarda kucağımda kalır diye cesaret edemedim.

8. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    geliştirilmiş yenilerinden takarsanız tık ses gelmez tanesi de 150 civarı olması lazım..

9. yasar34

yasar34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    amortisör kiti takılıyor amortisör değişmiyor üst tarafa gelen takoz ve burcu değişiyor.

10. kalyoncumotor

Alınan Beğeniler:
    0
    o kit dediğiniz parçalar zaten yeni amortisörlerin içinden çıkıyor iki tane takoz burç pul bunları yenisini takarken değiştirim kit veya başka bişey den değil. orhan beyle tekrar görüştüm ben monreodan kendisi kore-deki fabrikalardan aldıkları ölçüve özelliklerde amortisörlerin imal edildiğini söyledi. yalnız hyundai yeni konfor amortisörü geliştirdi ise bunu bilemem dedi. benşm ses hala geliyor şimdi yollamış odluğum iki adet amortisörün incelenmesini bekliyorum.

Bu Sayfayı Paylaş