Selamlar Getz arka silecek eskidiği için yenisini almıştım. İlk önce muz silecek taktim, tam ortasına yeterli baskı yapmadığı için düzgün silmedi. Şimdi Bosch Eco’nun bir modelini aldım, 3 kademeli baskı noktası var. Bu sefer de ortadan baskı yapıyor, uçlardan çok iyi temizlemiyor. bunun tam ayarı nasıl yapılıyor bilenler anlatabilirse çok makbul geçer.
Arka sileceğin orjinal süpürgesini attıysanız yada orjinal arka süpürgeniz yoksa geçmiş olsun hiçbir şekilde düzelmez. Getz te arka silecek süpürgesi özel yapıdadır süpürge orta parçası uzundur, yıprandığı zaman bu süpürgenin sadece lastiğini değiştirmek gerekiyor aynı ebattaki benzer aftermarket yan sanayi silecek süpürgelerinin hiçbirisi tam olarak uymaz, ya kenarlardan silmez yada ortadan silmez, sıfır Getz alıp ta arka süpürgeyi komple değiştirip aynı sorunları yaşadım ama kafaya takıp uğraşmadım Yetkili serviste bu özel süpürgeden bir ihtimal olabilir, yan sanayi silecek firmalarından araştırmak lazım bosch valeo inwells vs. gibi firmaların belki bombeli camlara özel arka sileceği olabilir, en son olarak hiç değiştirilmemiş çıkma aranır orjinal uzun orta çıtalı getz süpürgesi bulunursa çıkmacıya bunun özel bir parça olduğu çaktırılmadan istenilebilir alt tarafı silecek yauw diyeceksiniz, çıkmacı bunun kıl bir parça olduğunu çakarsa vay halimize 200 lira ister. Veya hiç uğraşmayın ama yan sanayi aftermarket silecek süpürgelerini arka cama uydurmak için eğip bükerek hiç zorlamayın ilerde daha beter oluyor çizgi çizgi silmeye başlıyor, takın arka cama olduğu gibi sildiği kadar silsin.
Resimdeki birebir çakması getz arka sileceği diye satılan https://urun.n11.com/muz-silecek/hy...m47RZqgM66366sUsnshoCwkIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Orjinali bu şekilde
İnwells marka muz tipi silecek tam ortada 2-3 cm kadar bir alanda boşluk yapıyor, ama harika siliyor tavsiye ederim.
problem zaten bu camın ortasında yada kenarında 2-3 santimlik yeri silmemesi Aklıma modifiye geldi şunu da aşağıya yazayım: Getz in arka sileceğe modül takmak lazım yağmurlu havada ön silecekler açıkken vitesi geriye takınca arka silecek kendi kendine iki üç sefer silip dursun
Benim Getz' in arka sileceğini de muz tipi takmışlar. Üst-orta kısmını silemiyor. Kolu az biraz eğmeyi denedim baktım daha kötü olacak vazgeçtim. Bir de benim Getz' in arka sileceği ağır çalışıyor ve hafif bir gıcırtı yapıyor. Lastiğin cama sürterken gıcırdaması değil ama. Söküp bakmak mı lazım sizce?
@Sevra ablanın konusunda vardı VW Bora nın silecekleri yürüyen uçak oldu yazması lazım oradan bakabilirsiniz silecek motorlarını temizlemişti.