Arkadaşlar Getzimin frenlerinde sorun yok. ABS Var Bakatalar iyi fakat,frene basınca Anadol taksilerin freni gibi ötüyor.Devamlı değil ama ara sıra ötüyor. Bilginiz varmı? Düzenleyen : Zafom
yan sanayi balatamı taktırdınız.eğer orjinal değilse değiştirin.orjinalse sökülüp iyice temizlenmesi gerekir ve ses gider. Düzenleyen : yasar34
Balata tozu birikmiş olabilir, frenciler zımpara yapıp o tozları temizliyor ve kampana ötmez oluyor. Bende de var aynı ses ama gidemedim henüz.
Benim eramda da önlerde aynı ses var ama soğukken frenler ilk basışta yapıyor daha sonra kesiliyor ses çözemedim neden yaptığını.
2011 dizel Getz'im var. Aynısı bende de oldu. Oluşan bu ses sabahları ilk hareket esnasında oluyor. Daha sonra ısınınca ses ortadan kalkıyor. Bu nedenden dolayı servisle irtibata geçtim. Balatanınsağlamlığından kaynaklanıyormuş (Onlar tabi sağlamlığı demediler, balata ile ilgili bir özellik söylediler, ama şu anda teknik tabiri aklıma gelmedi) Daha zayıf bir balata takılabilirmiş ve ses ortadan kalkarmış. Ancak balata daha az km yapar ve çabuk yıpranırmış.Bende ilk başta yaptığı bir ses olduğu için değiştirmekten vaz geçtim.