Selamlar benim 2004 model benzinli getzim var araç 120 km hızdan sonra titreme yapıyo bunun sebebi aks başlarından olabilirmi öyle diyenler var ve frene basıncada oluyor iç dikiz aynasından cok bellı oluyo titreşim bunun sebebi hakkında bilgi verecek kimse varmı teşekkürler.
Direksiyon da titreme varsa jantalar ve tekerlerdendir, bende öyleydi, değiştirdim kesildi. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İlk önce rot be balans ayarı yaptırın. Zaten rotçu size söyler ayar tutmaz sa nereden olduğunu. Fakat yüksek hızda frene bastığınızda geliyor ise disklerden olabilir. Yada porya dan olabilir. Aks başlarından olabilecegini zannetmiyorum.
frendede yapıyor oluşu disk ve poryaya ihtimalini arttırıyor fakat once bi rotcuya gidin güzel bi ayarlasın zaten orda çıkar diye düşünüyorum
Ustam aynısı benim başıma geliyodu. Sağlam bir rot balans ustasına götürdüm aracı 80 TL ödedim 160 a kadar sıkıntı yok şuan. 160 dan sonrasını daha denemedim
peki poryalar önde ve arkada da varmı pahalı bi malzememi yani 120 den sonra titreme yapması bunamı işaret diskler tornalandı 1 ay önce poryaya bi işlem yapılmadı
Normal giderken 120 yi gectigimde titreme oluyor ve düşük hızda frene basıncada titreme oluyo direksiyonda pek hissettirmiyor ama iç dıkız aynası zıngır zıngır oynuyo dalgalanıyo
titreşimi direksiyon yerine aynadan hissediyorsanız sanırım akslarla alakalı, gaza bastığınızda, yokuş aşağı inerken ve düz yolda gaza basarken ve gazdan ayağınızı çektiğinizde bakın, balans olsa sanırım direksiyondan hissetmeniz lazım. çok ilginç olabilir ama, benim aracımda bu problem vardı.rot balansçıya gittim. aracın altına indiler ve fren diskinin fazla ısındığını gördüler, meğer kaliper tamir takımı bozulmuş devamlı diske sürtüyormuş. diski yamulttuğu için ben bu titreşimi hissediyormuşum.