arkadaşlar merhaba.aracım 2010 getz.arkadan ses gelmeye başladı amortisörden şüphelendim arabayı kaldırdık amortisör yağ kaçırmış.usta değişecek dedi.ama ikisi değişeek dedi. sadece sol patlak ikisinidemi değiştirmeliyim? birde hangi marka önerirsiniz vr ortalama fiyatlar nedir.forumda araştırdım kimi maysan mando demil kimi sade mando demiş sizce hangi marka alayım? teşekkürler şimdiden
Monreo mu dur iyisi maysan nasil? Bide oftalama fiyatlar nedir SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben gecen ikisini birden degistirdim.hatta bir tanesi yeni degismisti ama mypart adli amortisordu.diger taraf patlayinca gittim 2 tane monreo aldim.yol tutus cok iyi oldu amma ve lakin biraz sert oldugu icin ziplatma artti.monreoyu tavsiye edrim.85 tlye almistim tanesini.
pek peki illa ikisimi değişmeli. şimdi servisi aradım 100 tl dedi tanesini iksini değiştirmeye gerek yok dedi yetkili servis kafam karıştı.fiyatda piyasaya göre uygun verdiler
Eg Eger diger amortisor uzun zamandir degismediyse kesinlikle ikisini birden degistir.ancak maddi olarak musait degilsen birsey diyemem.ben de cok arastirdim 2 si birden degismeli dediler.imkanin varsa 2 sini de degistir.yol tutus denge daha iyi olur.uzun sure de amortisorlerle ugrasmazsin.
ya 2 sinide degiştirin,yada 2sinide hiç degiştirmeyin.lastik amortisör yay bunlar sizin yerle irtibatınızı saglar.ve çift degişir kesinlikle
Zaten Hyundai ne çekiyorsa başına Bu Maysan Mando ve Mando marka amortisörlerden geliyor. Monreo yada KYB marka amortisör alıp taktırın. Piyasada Mando marka yani Kore imalatı amortisör bulamazsınız, Maysan Mando yerli üretim bulursunuz.
Diğer amortisör 20-30000km den daha eskiyse çift değişmesi lazım, yoksa iki taraf farklı şekilde zıplar, yüksek hızda direksiyon döndürülünce dengesi cidden bozulur. 100 lira para değil 200 hiç değil biz eksoz ucuna bi koltuk kılıfına paspasa 300-400 veriyoruz bazen, kaldı ki bu şey amortisör yani fren ve lastikten sonra süspansiyon can taşıyan üçüncü şeydir. Forumda genelde monroe takıyorlar kullanıyorlar kalitesinden memnunlar, o olmazsa daha iyileri de bulunursa olur ancak çin malı federal power gibi tanınmamış bilinmedik marka amortisör taktırmayın 5-10000 km sonra kilitleyebilir bozulabilir başınıza daha büyük masraf açar.
forumdan samsunlu bir arkadaşın tavsiyesiyle servisi aradım.yetkili servis 106 tl + 40 tl işçilik fiyatı verdi tek amortisör için. diğeri patlak değilse değişmeye gerek yok dedi servis bakalım yarın gidip yüz yüze görüşücem
Servisteki Maysan Mando, sizin arabanın üzerindeki ise Kore imalatı Mando markadır. Maysan Mando için 40 lira dahi deseler ben olmaz tercih etmezdim.
Bu kore mandoyu veya monreo yu internette nereden bulabilirim .forum icin sorunsa ozelden yazarsaniz sevinirim. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi