Merhaba arkadaşlar arabamda 3 cm eibach yay war birde üstüne ikişer bakla kestim araba tabi şu an çok sert zıplamaktan gidemiyorum ama düşüklük olarak tam istedim kıvama geldi.şimdi mil kısaltma diye bişey duydum.yay boyu kadar miller kısaltılıyormuş.yaptıranlara veya fikri olanlara soruyorum bu mil kısaltma işine girsem sekme problemi ortadan kalkarmı araçta yumuşama olurmu.birde dahadamı aşaya iner yada böyle kalırmı ?? Casper_VIA_V5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sizin sekmenizi sağlayan yayların esnememesi o yüzden konforunuzda artma olmayacaktir Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Amortisör görevini yapamadığı için sekiyor bence Casper_VIA_V5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
amortisorun görevini yapmadığını düşünüyorsanız onu değiştirin o zaman mili kısaltmanın size faydası olmaz kesinlikle Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çok fazla basık arabada amortisörün iç pistonu tümseğe girildiğinde dış gömleğin uç noktasına çarpıyor diye amortisörleri kısa sürede patlatır o sebeple mili birkaç santimetre kesip ucuna pafta ile diş açıyorlardır piston daha kısaldığı için içeride vurma yapma riski azalır ama konfora bir etkisi olmaz bence, birde kısaltılmış mil tümseğe girince alta vurmazsa bile bu sefer tekerlek çukura düşünce diğer üst kısıma vuracak yada yaylar tekrar geri uzatılırsa alta değil bu sefer üste vurur, bence kısaltılmış yaylar ile amortisör patlaması olayı yaşanmazsa yeni amortisör alınıp mil kısaltılıp öyle takılabilir diyeceğim ama zıplama ve konforsuzluk gibi durumlarda buna bence gerek yok etkisi olmaz çünki amortisör mili kısaltmak konforu etkilemez. Amortisör mili kısaltılırsa araç aşağı yada yukarı yükseklikte değişiklik olmaz, zıplamanın sebebi yeni yayların önceki yaylara göre sert olmasından olur çünki önceki yayların salınımını kolay emebilen orjinal amortisörler sonradan takılan sert yayların salınımlarını eski yumuşak yaylar kadar iyi emmez araba daha çok yay daha az amortisör absorbesi ile ilerler o sebeple zıplar
Getzin amortisörleri ve arka kısmıyla çok haşır neşir olmuş biri olarak bu konu hakkında üstüne basa basa yorumlar yapsamda görüyorumki önemsenmemişim. Bu konuda sana çok defa söylemiştim Murat. Getzin arka amotisör milleri evet kısaltılabilir, ama bu sadece sert vuruşlarda milin amortisör dibine vurmasını engeller başka birşeye yaramaz. Senin sıkıntın yaylardır amortisörler değil. Kolay Gelsin.