Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz amayı düşünüyorum sizce nasıl olsun_?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda tati1 tarafından 13 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. tati1

tati1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    arkadaşlar siteye yeni üye oldum.araç arayışı içerisindeyken samimi bir arkadaşım beni getz e yöneltti içinin ferahlıgından dıştan göründügü gibi küçük olmayışından falan.şimdi sizlere sormak istedigim bu aracın iç mekan ferahlıgı gerçekten söylendigi gibimidir.ayrıca dizel düşünüyorum ve ararken nerelerine nelere dikat etmem gerekiyor.versiyon farklılıklarından bir haberim:)versiyonlar hakkındada bilen arkadaşlardan beni aydınlatmalarını rica ediyorum.

2. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    en full donanımları şöyle örnek http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...t-crdi-110-bg-ac,abs,sr,4-ab-117769474/detay/

bakabilirsiniz bütçenize göre farklı model km ve donanımlarda bulabilirsiniz eğer sende 10.000 km den az yapıyorsanız dizel tavsiye etmem
    1.5 CRDI Classic
    1.5 CRDi Comfort
    1.5 CRDi GL Active
    1.5 CRDi GL Cool
    1.5 VGT
    sahibinden de olan çeşitleri

birde lütfen profil blgilerinizi güncelleyiniz

https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?25916-ÖNEMLİ-PROFİL-BİLGİLERİNİN-GÜNCELLENMESİ-!

TurkSpace bunu beğendi.
  3. tati1

tati1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    neden 10000 den az olursa dizel tavsiye etmiyorsunuz detaylı açıklarmısınız lütfen

4. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aramıza h.g.

Bagaj hariç iç genişliği iyi.arabama binen ooo göründüğü gibi değilmiş baya genişmiş len bu diyorlar.

ben kullanımından ve iç genişliğinden memnunum bagaj çocuk olunca sıkıntı olmaya başladı sadece..Piyasada full donanımlı olanlarını bulmak çok az seviyede bulsanda temizi denk gelirmi bilmem..

Benimiki standart paketin bir üstü (crdi vgt hy)sis farı ve park sensörünü sonradan taktırdım..

koray2907 bunu beğendi.
  5. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    çünkü bakım maliyetleri ve aracın fiyatının yüksek olması sebebi ile yapacağınız yol harcıyacagınız yakıt ile alakalı
    Uzmanlara göre dizel almadan önce yılda kaç km yapılacağı ve kaç yıl kullanılacağı önemli. Örneğin ortalama benzinli kilometrede 30 kuruş, dizel 20 kuruş yakıyorsa 4000 TL fark vererek aldığınız dizel arabada 10 kuruşluk farkı ancak 40000 kilometrede yakalarsınız. Yani 40000 kilometre yakmadan aracınızı değiştirecekseniz, ya da 3 yılda 40000 kilometre yol yapmayacaksanız benzinli araçlar daha ekonomik bir tercih olarak görünüyor

6. tati1

tati1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hoş buldom serdar arkadaşım bendede bir çocuk var.getze bir kez bindim park etmek için içi bana gerçekten ferah gelmişti.bagajın bana çok fazla sıkıntı çıkaracagını düşünmüyorum.ekonomik olsun çekişi iyi olsun yeter fazla süratten yana degilim ama ara hızlanmalar yokuşta kalkmalar vs benim için önemli.senden önce yazan isa arkadaşımızın yorumu 10000 den az kmyapıyorsan dizel tavsiye etmiyorum demiş bende dizelin torkuna hastayım:)bakım maliyetleri vs pahalımıdır ondanmıdır 10000 altı tavsiye etmeyişi senin yorumun nedir bu konuda

7. tati1

tati1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    on bin geçerim diye düşünüyorum.ayrıca nettede benzinli olan doch motorlularında fiyat olarak dizellere yakın oluşu ilginçtir

8. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    az önce doch motorun dizele fiyat olarak yakın olduğunu söylemişsiniz eğer öyle ise sizde senede 10.000 km nin üstüne çıkarım veya yaparım derseniz e torkuda seviyorumuşsunuz muhakkak dizel alın derim bu konuyu takip edin forumumuzda size bu konuda yardımcı olacak birçok getz kullanıcısı var

9. tati1

tati1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    teşekkür ederim ilginize

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı olsun. Getz sınıfındaki rakiplerine göre en uygun seçimdir. Dışarıdan göründüğünden daha geniş ve ferah iç mekan vardır. Tabiki en full donanımli almak güzel olur ama imkan yoksa en az abs olanını almanızı tavsiye ederimi bu şekilde 4 disk fren abs+ebd bulunmaz nimettir.

11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Aramıza hoşgeldiniz.. Getz alacaksanız makyajlı kasa 2006-2008 arası olanlara bakın.. çünkü standartta var olan elektrıklı arka cam ve yol bilgisayarı, 2009-2012 arası bazı modellerde ne yazık ki yok.. yani donanım azaltmaya gittiler.. 2006 ve öncesi olanlar makyajsız kasa getz.. ve bunların benzinli olanları 1.3 motor, dizelleri ise 1.5 CRDi (3 silindirli) motordur

makyajlı kasalarda benzinli olanları 1.4 doch motor, dizel olanları da 1.5 VGT (4 silindirli) motordur.. Dizellerde 88 bg ve 110 bg lik 2 tip motor var.. aralarındaki tek fark yazılım farkı.. 110 luk bulursanız tadından yenmez :)

Benzinli alırsanız illa ki LPG olacaktır.. Ancak bagaj sıkıntısı yaşayabilirsiniz bebek varsa.. O yüzden dizel getzi tavsiye ederim.. çekiş olarak çok ama çok seri bir araç.. Dizel motorun bakımları biraz daha pahalıdır benzinliye göre..

12. RoMeO1907

RoMeO1907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    ben satıyorum getzimi ilgilenirseniz konuşuruz :D

13. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Benim araç da satılık, 2009 model ve 30.000 km de LPG li.

14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    abiler fiyatınız nedir? aklımda bulunsun getz bakıyorum aracımı satarsam alabilirim

15. RoMeO1907

RoMeO1907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    benimki 2010 model 54.000 km de brc marka sıralı otogaz var km2de 18 kuruş yakıyo :D ve fıyatıda 18.000 tl

16. tati1

tati1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    tüm cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim.batuhan ve tümer arkadaşlar sizlerede teşekkürler fakat kime sorsam danışsam herkez dizel diyor ve bende zaten dizel taraftarıyım.fakat çelişkilerimde yok degil tabi.aklımdaki bazı sorular şunlar bilen arkadaşlar yanıtlar ise çok sevinirim(benzinli ile dizel arasındaki bakım masrafları arasında ne tür farklar ve fiyat farkları vardır.birde misal olarak 2006 model 1.5 getzin mtv tutarı nedir.

17. tati1

tati1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ?

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    6 aylık vergisi 180 lira. Benzinlisine göre Baskı balatası %50 daha pahalıdır. Dizelde triger zincir takımı dışarıda orjinal 9 adet parça olmak üzere 500 lira + 300 lira işçilikle değiştiriliyor. Tabi turbo, enjektör gibi şeylere girmiyorum.

Eğer temiz bulursanız dizel sizi üzmez, Hyundai yetkili servislerin ekspertlerine pek güven etmeyin ayrıca.

19. tati1

tati1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    markanın yetkili servisine güvenmiyeceksek nereye gösterecegiz alacagımız aracı.hal böyle ise ekspert tavsiyesinde bulunurmusun

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu konuda Assan'lada görüştüm, ekspert için kendilerinin vermiş olduğu yetki yok, bunu yetkili servis kendi bünyesinde yapmakta, bu sebeplede size resmi bir kağıt veremezler, sadece fatura keserler faturada ise ekspert ücreti olarak tek cümle içerir.

Arabadaki sorunları size sadece sözlü olarak bu yüzden söylerler. Diye Assan Müşterici temsilcisi söylemekte.

Profilinizde İl bilgileriniz olmadığı için genel olarak diyeceğim güvenilir bir yere göstermenizdir. Misal kaportacıya ve sonrasında iyi bir motor ustasına gösterebilirsiniz. Örnek olarak Bosch serviside olabilir.

Bu Sayfayı Paylaş