Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Amartisör hakkında

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda micheal tarafından 25 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Öncelikler herkeze merhabalar.Renault 9 dan Hyundai getze geçiş yaptığım için bir takım farklılıklara alışamadım.Dün 5 arkadaş çok engebeli bir köy yolundsa 40-50 km kadar yolculuk yaptık.Malum araba yüklü.Bazı yerlerde amartisörler kütküt diye vurdu.Araba boşken bile fazla bir yaylanma yok amartisörler diğer arabalara göre çok sert.Ben eski arabamda amartisörleri 2 parmak yukarı kaldırmıstım ve gayet memnundum. Acaba Getz ide 2 parmak yukarı kaldırsak nasıl olur.?

2. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Sevgili Forum Üyeleri. Hyundai Getz in Amartisörleri 2 parmak yukarı kaldırılamaz mı ? Arka da oturunca taktak vuruyor gibi yaylanmayı beğenmedim fazla

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yayları Biraz Açabilirlerse Olabilir.. Bu Seferde Çok Yaylanır :)

4. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Arka koltuğa 2-3 kişi binince güpgüp vuruyor.Eski aracımdada vardı yükselttik biraz. Acaba Getzdede mümkünmü dedim.Gerçi usta pek yanaşmadı ama kısmetse yağ değişimine halledicez

5. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    olmaz oyle sey olculup bıcılıp ona gore yapılıyor fabrıkada, benımkıde 3 kısı bınınce vuruyor hatta bız abarttık 6 yetıskın 2 cocuk bıde pıknık malzemelerı ile bındık arka stoperlerı bıraz parcaladıkhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

6. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Hadi ya. Arka stoper ne oluyor ? biz arkadaşlarla 6 kişi bindik 2 tanesi 100 kilo. Kaptırdım yokuş aşağı 110-120.Köprüden geçerken taktak vuruyor arkadaslar korktu :D birde amartisör takozu ne oluyor ?

7. kalyoncumotor

kalyoncumotor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araba kaç model ve km ne? stoper arka amortisörlerin vuruntu takozu yolda görsen almazsın amaservisde en az 90lira

8. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    78.000 de 2005 getz. Babam Getzi hep broadway gibi düşünüyor.Eski arabamızda amartisörler vuruyordu 2 parmak yukarı kaldırttı soyler soyler durur. Amartisör takozu bilmem ne diye :D Geçen ustaya söyledi adam yapmadı helal olsun . SAglıklı degıl abi ona göre üretiyor fabrika diye

9. kalyoncumotor

kalyoncumotor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende senin gibi r9dan getz geçtim. getzin arka amoırtisörünü asla kaldıramazsın buna izin verecek bisistem yok. sadece yayın altına takoz koyulur buda sağlıklı olmaz. sen iki adet mando marka amortisör alıp arabana takacaksın. eğer stoper bozuksa onuda değiştir bi sorunun kalmaz

10. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Sorun yokta arabalar arası geçişte sorun yaşadım.Şimdi Reno 9 malum çok yüksek.ayrıca dağa bayıra çıktım arabayla.maşallah tık yok. Neler neler yaptım bir kere altını vurmadım.Şimdi Getz öyle değil Hassas araba.Belki mümkünse 1-2 cm den birşey olmaz diye düşündüm.Sizlerle paylasmak istedim ama vazgeçtim en iyisi orjinali.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

11. turquoise.ht

turquoise.ht Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben 2006 getz sahibiyim.arka tarafa iki ortalama insan binince veya bagaja yüklenince araba çöküyor yaylar tamamen esniyordu ve ufak çukurlarda bile küt küt vuruyordu.ayrıca virajlarda çok yatıyordu.amortisörleri yeniledim hiçbirşey farketmedi. servise öpülmemek için gitmedim ama ankara şaşmaz ve ostimde ustalara gösterdim getzler böyle deyip çıktılar işin içinden.daha sonra forumlardan birinde getz yaylarının çok yumuşak olduğunu bu yüzden fazla esnediğini tüm yükün amortisörlere bindiğini okudum. ostimde nam amortisör diye bir yere gösterdim. getze uyumlu ancak orjinallerden biraz daha sert ve kalın olan tempra yaylarının sorunu çözeceğini söyledi. 40 liraya iki yay ve işçilik ücretiyle taktırdım gerçekten de araba daha bi oturaklı oldu. ben bi ara 400 liraya eibach taktırmayı bile düşündüm yani. çukurlarda tümseklerde geçerken araba hemen topluyor kendini ve yaylar sarsıntıyı orjinallere göre daha iyi emiyor.tabi çok yumuşak geçişler değil fazla beklentiye girmeyin yine de.

12. Acil112

Acil112 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emin Sertkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    2005 Getz'de bu sorunları hiç yaşamadım. Amortisörler patlak olabilir mi?

Bu Sayfayı Paylaş