Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz almak...

'Getz Forum - Club' forumunda karatfn tarafından 25 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. karatfn

karatfn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar ben aranızda yeniyim şuanki aracım vw polo hyundai getz almak istiyorum bütçem 17 lira hangi modeli tutuluyo hangi motoru tutuluyo kronik arızası varmı yakıt tüketimi nasıl lpglide benim polo çok ekonomik uzun yolda 90 la 170 kuruş yakıyo tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum birde hoşuma giden bi araba var getz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sinifinin-temizi-54529628/detay/#

bu araba naasıl ren k tutuluyomu?

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.4 benzinli motorun yakıtı nasıl bilmiyorum ancak ben 1.5 dizel motor getz kullanıyorum oldukca memnunum. şehir içinde cok denedim 22 kuruş falan yakıyor.şehirdısında da 90 km lik bi hızla aşağı yukarı polo kadar yakar tahminimce.

alacaksan bence dizel getz al.

3. karatfn

karatfn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle cevap için teşekkürler
    polodan önce 2006 da sıfır accent admire 1.5crdialmıştım yakıtı çokçok iyidide
    dizelden korkuyorum düşük kilometrede olacak bide nasıl kullanıldı motor yıprandımı kaçak mazot falan kullanan oluyo dikkatli olmak lazım bendeki accent crdi 3 piston 12valf di getz 15crdi 4 pistonmu aceba 16valfmi?
    Düzenleyen : karatfn

4. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    3 silindir benim getzimde.. daha önce tofaş grubu kullandım ve palio kullandım. 3 silindirden ben memnunum ancak bulabilirsen 4 silindirlisini al..

5. karatfn

karatfn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bakalım 4 silindir olanı varmı aceba dizellerde
    ama benim 1.5 crdi accentten ataklığını uzun yolda hangi yokuş olursa olsun 5 ten 4 de düşmezdi araç çekiş mükemmeldi

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Forumu biraz karıstırırsanız, aradıgınız cevaplardan fazlasını bulucaksınız. Sizin sordugunuz sorunun direk cevabının verildiği epey konu mevcut..

7. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Makyajlı kasa dizeller 4 silindirlidir.

8. karatfn

karatfn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim paylaştığım ilandaki arac nasıl sizce alınabilirmi fiyat uygunmu bide dochmu almalıyım yoksa diğer modellerdenmi?

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Resimden bakarak arabadan anlamam ama aklınızda olsun hyundai nin araçları 5 sene garantilidir. Arac alırken garantisi devam eden araclara bakmak daha saglıklı olur diye dusunuyorum..

Getz alıcaksanız kesinlikele 1.4 dohc veya 1.5crdi alın. 1.3 motorları cok kötü olmasada eskiler.. 1.4 benzinli cok yakıyor. Eger lpg taktırılırsa dizel kadar azyakıyor. Hatta, dizel moturlu aractan daha az yakanlar bile var... kisisel tercihim ikinci el dizel almak yerine benzin+lpg li bir arac almak olurdu. Dizel aracın normal riski bir kenera bide 2. el bir dizel aracın ne sartlarda nasıl kullanıldıgını bilmeden almak cok riskli.. Arabayı aldıgınızda sorun olmaz ama 10-15bin km sonra turobsu gider veya enjektorlerinde sorun cıkar, size patlar.. Ama, temiz dizel bulursanız bence dizel de alınabilir.

Aracın fiyatı suan ki piyasa fiyatlarına bakılırsa oldukca uygun gozukuyor. Cunku, suanda 2. el araba fiyatları fırlamıs durumda. Ama, kışa dogru fiyatların daha asagı dusecegibi söyluyorlar. Benim cevremde araba almak isteyenler bu fiyatlardan araba almak enayilik diyorlar. Dediğim gibi pek piyasayı bilmiyorum ama sürekli araba alan satanlara göre suanda eldekini satmak için cok iyi bir pazar diyorlar. Kışında dusuk fiyattan tekrar alırız diyorlar..

10. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    17000 liraya 2004-2005 model bir getz alabilirsiniz.2 el alacağınız için dizel pek randımanlı olmaz.Benzin+lpg 1.4 getz sizin için uygun olur.Ama dizel almak isterseniz modeli yüksek km az alın.Aksi halde bi hayli masraf çıkartabilir.

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    2004-2005 model 17bin liraya satılıyorsa 2010 model 25bine gider ozmn...

12. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
  13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    İnternet fiyatları ile piyasa fiyatları bir olsaydı yanmıstık biz.. Pazarlarda gerçek satıcı olur. İnternette ise ya tutarsa diye satan cok kişi var.. Gerçk satıcı adam pazara gelir. Bu yuzden, internetten ziyade pazar fiyatlarına bakın. Suanda fiyatların yuksek oldugunu biliyorum ama 2004-2005 model arabaya o para verilmez. 17bin tl e 50binde 2007 model benzin+lpgli temiz era aldık.. İnternete bakarsanız 19-20bin tlden asagı değildir. Ama, her ne kadar pazardada suanda fiyatlar yuksek olsada internete göre pazarda durum biraz daha farklı.

14. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

bence günümüzde internetten satış neredeyse piyasanın %50 sinden fazlasını ele geçirdi.
    Kısacası belirleyici etken pazar olmaktan çıktı internet olmaya başladı.

15. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    dizel benim araç çok gzl...200000 kmde olan arkadaşlarım..var sıkıntı yok.. 17tl düşük km dizel zor biraz..boyalı bula bilirsiniz..

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    İnternettede fiziki pazardada en buyuk satıcılar galericiler. Hem pazarda hemde internette fiyatı onlar belirliyor. Ama, pazara giderseniz eger internette 20bin tl yazdıkları araca pazarda basak bir fiyat yazdıklarını goruceksiniz. Suanda hem pazar hem internete pahalı. ama buna ragmen pazarda fiyatlar nispeten daha farklı..

Ayrıca, bu yarıdan fazlasının internette satıldıgı bilgisini nerden biliyorsunuz. Bir kaynak var mı yoksa kend, gozleminizle sallamasyon olarak mı soylediniz?

17. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    o paraya biraz daha ekle dizel almanı isterim..araç da 4 parça boya var yazıyor..inçelemek lazım araçı..

18. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu bilgiye herhangi bir resmi kaynaktan ulaşmadım. Sadece cevre faktörü bu kanıya vardırdı beni. Pazar da araç satım olayı yaşadığım sehirlerdebitmiş bir durumda. Elazığ-Isparta araba pazarları çok küçük ve çok nadir araç alınıp satılıyor. artık bende dahil insanlar kendine yakın şehirlerden interneti kullanarak araç bakıyor.

Eğer uygunsa gidiyor pazarlık ediyor ve el sıkışıyor.

19. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Ya şu mübarek günde polemik üretmeye gerek yok.Aynı model araca 15.000 lira isteyende var 19.000 isyetende.Kim neyi kaça alıyorsa alsın, kaça satıyorsa satsın.Ama siz benzin+lpg li 1.4 getz alın.Pişman olmazsınız.

Kadir GECEMİZ (geceniz diyenlere sinir oluyorum, sanki kendi hristiyanda
    müslümanlara söylüyor gibi) hayırlara vesile olsun inşallah.

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dizel Neden Randımanlı Olmasın. Benzinliden Uzun Ömürlü. Birde Lpg Dizelden Az Falan Yakmaz.. Turboyuda Büyütmeyin Pahalı Bişey Degil. Enjektörde Herşeye Bozulan Bir Parça Degil. Şu Dizel Hurafelerinden Bıktım Artık. Siz İnanmayın Alın 4 silindir CRDİ Getz Keyfinize Bakın

Bu Sayfayı Paylaş