Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 90.00 Bakım fiyatı hakkında

'Getz Forum - Club' forumunda lawyer23 tarafından 3 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. lawyer23

lawyer23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 model Getzi 90000 bakımı için servise götürdüm.Bakım için 392 TL ücret istediler ayrıca ön fren diskleri ön ve arka balatalar,askı rotları,ön viraj demir bağlantısı,ön egzoz borusu falan filan filan bir sürü parça ve Stoper ve bağlantısının değişmesi gerektiği vs 1750 TL hesap çıkardılar ki bu indirimli fiyatı.Bende arabadan hiç anlamam ama fiyatı duyunca hepsi kalsın dedim haliyle.Peki değişmezsem ne olur dedim frenlerde sorun olur dediler.Ayrıca ön egzoz değişmezse araç çok yakar dediler.Bir de Stoperler değişmeze motor ve şanzuman dağılır dediler.
    Ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olacak arkadaş var mıdır?

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracının garantisi falan yok sanırım. Birde istanbul gibi bir yerde yaşıyosun. değiştireceğin parçaların fiyatını bilmiyorum . Sadece fren balatasını 25-30 tl falan sanırım. Servis dışı ustaya götür. Zaten servis şu değişecek bu değişecek diye şişirmiştir. Hepsini dışarıda ustaya yaptırsan belkide 1000 lira bile tutmayacaktır.senin arabadan anlamadığını görmüşler ve telaşlandırmışlar seni https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif benim aracımın kaputunu açar açmaz triger değişecek demişlerdi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

3. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bence önce bir kez form kurallarına bakın https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Acil yardım diye acılanbaşlığa kızıyorlar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif

4. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Fren diskleri,fren balataları ve fren hortumları ile ilgili bildiklerim şöyle,
    Bana göre bunların değişmesi gerekiyorsa kesinlikle değiştirilmeli. Hatta ben biraz bu konuda fazla hassasım, ustamda bana çok kızıyor gerek yok fren hortumlarını her bakımda değiştirme iş görür diyor ama ben yinede değiştirtiyorum. Fren diskleri bekli değişmesine gerek olmayabilir ama tornalanması ve elden geçmesi iyi olur. Balatalara hiiiiç acımıyorum! İnceldimi, eskidimi, yıprandımı hemen değiştirtiyorum.
    Sebebine gelince, fren arabanın ve özellikle içindeki insanların hayat güvencesi. Eğer frenler sağlıklı olmazsa, hayati tehlike oluşuyor. Bu nedenle, fren sistemi ile ilgili yapmanızı tavsiye ettikleri iyileştirmeyi mutlaka yaptırın.
    (NOT: En az 3 ustaya gösterin derim. Servisler her zaman piyasanın üstünde fiyat çekerler)

5. lawyer23

lawyer23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynen öyle oldu.Motor dağılabilir diyor yaw kadın,çok yakar diyor frensiz gidersin diyor vs vs

6. lawyer23

lawyer23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim bende aynı düşünüyorum en önemlisi fren

7. lawyer23

lawyer23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynen öyle oldu.Motor dağılabilir diyor yaw kadın,çok yakar diyor frensiz gidersin diyor vs vs

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,976
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. lawyer23

lawyer23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben aslında stoperi sormak istemiştim.Servis Stoper ve bağlantılarını değiştirmezsen motor ve şanzuman dağılır dedi.
    Bu stoper ne menem birşeydir bilen var mı acaba?

10. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bence serviste yaptır. üç beş fazla olsun temız olsun garantili olsun. Sonuçta bu parcalar hayatı parçalar. Ben olsaydım bıkac servıse sorar en iyi fiyatı verene yaptırırdım. Ben rotbalans için bostancı sanayısıne gitmiştim hazır sanayıdeykende özel bir servise gittim usta sunun bi altına üstüne bak sıkıntı varmı dedim. Adam bi başladı amortısorden z kolundan rotundan bilmem nesinden dedim indir arabayı. Başka bi özel servıse goturdum oda bı ton parca ismi saydı. Oradan uçara gittim durumu anlattım. Aldılar arabayı asagıya baya incelediler sonra benı cagırdılar saydıgım parcaları tek tek gostererek arızalı olmadıklarını anlattılar. Tek kurus parada almadılar. Araçtada en ufak sıkıntı yok dediler. Bence servisler hiçte söylenıldıgı gıbı degıl. Parca işçilik biraz pahalı olabılır ama en azından gereksız bir işlem yapmıyorlar. Dısardada sana sura bura aynı parayı cıkartırlar tek farkı yan sanayı parca kullandıgınla kalırsın.

11. lawyer23

lawyer23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bana bu parçaların değişmesi gerektiğini söyleyen ve fiyatı veren uçardı zaten.Artık kime güveneceğiz bilemiyoruz.Bence en iyisi bu işi bilen usta bulup yaptırmak veya serviste tanıdığın olacak.Servisler abartıyorlar,gerçi garantili falan diyorlar ama yinede çok arabayı zaten 15500 e aldım arkadan çarpmadan dolayı 6000 TL fiyat çıkardılar birde bakım ve bu parçalar için 2500 TL fiyat veriyorlar etti sana 8500 arabayı sıfırdan toplasan ancak bu kadar eder zaten.

12. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sıfırı 30.000 tl olan araba servisten tüm parçalar sipariş edilerek sıfırdan sizin tarafınızdan toplanmak istenirse işçilik dahil 80.000 TL civarı çıkıyor. Servis şişirir servis şunu yapar diye bişi yok. Sanayideki usta onarır o zaman ucuza çıkar, serviste onarım diye bişi yoktur değişim vardır, 2 gün sonra da o onarılan parça sizi yolda bırakmaz.

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Size sunu söyleyeyim. ucar dan bir fiyat altım, peşin ödeyecegim dedim ve bana 550tl fiyat verdiler. Daha sonra ise sigortadan yaptırdık.. ve onlara kesilen fatura kdv dahil 250Tl idi.. O yuzden, eger orjinal parca satın almanız gerekiyorsa ve baska yerde bulamıyorsanız servise ugrayın. onun dısında servislerden özelliklede istanbulda, uçar ve coskundan uzak durun.. saygılar..

14. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Uçarda Devrim usta var canı gönülden ilgileniyor valla. Ben uçarı tavsiye ederim. Ama karar sizin

15. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar bu stoper ne gerçekten motor dağılması söz konusuysa çok cidi bir parçamı?
    fren hortumlarını hangı aralıklarda degıstırmek gerekır ben sadece bellı aralıklarda hıdrolık degıstırıyorum.hortumdamı degıstırmelıyım aldıgımdan berı degıstırmedım.

16. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Devrim abi birtanedir..Kendisi yakın abim olur https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Yanına gitmeden bana söylerseniz yardımcı olurum sizlere.

17. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aynen oyle sırf Devrim Beyin ilgisi ve bilgisi için hep uçara giderim

18. hyundai34

hyundai34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    banada 3800 tl fiyat çıkardılar triger zincir setin den dolayı :))

19. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracını sürekli bakımlı ve güvenli kullanmak istemenizi anlıyorum ama yanlış bilgi verip de başkalarını yönlendirmeyelim.
    fren hortumlarının sürekli değiştirilmesine gerek yoktur. arabada kullanılan fren hortumu bahçedeki su hortumuna benzemez.
    verilen fiyatın kesinlikle çok yüksek olduğunu düşünüyorum. motor şanzıman o kadar çabuk dağılmaz, 90 bin kmdeki bir aracın stoper değiştirmediği için motoruna birşey olan duymadım.
    eğer gerçekten dediğiniz gibi fiyat verip bir de üstüne motor şanzıman dağılır demişlerse bunun adı kazıklama bunun adı terbiyesizliktir.

20. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    ne zincirmiş öyle :)) 87 .000 km yi geçti benim araç..bakıma az kaldı yanii.. umarım ii fiyat verirler bana..kortum..vallaaa...2 hafra önçe fort fiesta dizel 2007 0 motor yaptırdı arkadaşım..servisinde 4300tl..bakımda yaptılar.. 3800 çok fazla..

Bu Sayfayı Paylaş