Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 205000 km bakımı..

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda wolf9466 tarafından 5 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaşlar dizel getz 2005 model aracım 205000 km ye geldi,komple genel bi bakıma girmesi şart.turbo bozuk,balatalar değişicek,amortisör değişicek,artı kayışlar filan araç her taraftan arıza vermeye başladı:S baya bi masraf çıkıcak.. garanti bittiği için servise götürüp götürmemekte kararsızım.adana yada mersinde önerebileceğiniz iyi bi usta varmı?bide turbo yapılabiliomu yoksa komplemi değişmeli?bide bu amortisörle yay dedikleri şey aynımı oluyo,yoksa farklı şeylermi?yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Turbo şarjı 2. el olarak çıkmaz temiz bulabilirsiniz. Sıfırıda sanırım 700-800 lira civarı yanlış hatırlamıyorsam. Amortisör ile yay yani helezon farklı şeylerdir.

Amortisör vs serviste pahalı olacağı için dışarıda değiştirmenizi öneririm...

Balatalar derken fren balataları sanırım böyle parçaları orjinal almanızı öneririm...

Umarım iyi bir usta bulursunuz...

3. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ya işte şimdiye kadar herşeyi servise yaptırdım ama herkes servis dışarıya göre daha pahalı diyor.bende dışarıyı düşünüyorum ama adana mersin yöresindede bi usta varmı bilmiyorum,mersinli adanalı arkadaşlardan yardım bekliyorum.buarada balata evet fren balatası,artık ses çıkarmaya başladı:S

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşın Admire 1.3 arka amortisörlerin çifti için servis 370 lira fiyat verdi dışarı orjinal amortisörleri alıp 30 lira işçilikle toplam 140 liraya hallettik.

Fren balatalarını muhakkak orjinal almanızı öneririm eğer diskler bittiyse orjinal ile değiştirmenizi öneririm... Hava filtresi, yağ filtresi, fren balataları serviste uygun ama amortisör vs oldumu yukarıdaki örnekte olduğu gibi epey pahalı....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ozaman fren balataları yağ filtresi,hava filtresini serviste yaptırayım,triger ve diğer kayışları,turboyu ve amortisörleri dışarıdamı yaptırayım,yoksa serviste masraf 2000 lirayı bulucak bu gidişle...

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Triger ve diğer bakımlarıda bence güvenilir bir ustaya yaptırın derim. Çünkü serviste işçiliğin saat ücreti 50 ila 60 lira arası...

Alacak olduğunuz parçaların orjinalini dışarı sorun fiyat alın birde servisin parça bölümünden fiyat alın. Ve bakım ne kadar tutar diye sorun. Örneğin hava filtresi orjinal serviste 8 lira yan sanayisi dışarıda 10 lira.

7. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bencede en iyisi bi fiyat almak ve dışarıdada iyi bi usta bulmak.. eğerki çok fazla bi fark olmazsa yine serviste yaptırıcam bakımı... yardımın için çok teşekkür ederim..

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Rica ederim, umarım serviste iyi fiyat verirler ve serviste bakımlarınızı yaptırırsınız...

9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    parçaları servisten alıp işçiliğini dışarıda yaptırmanızı tavsiye ederim, ayrıca öyle hemen turboyu değiştireyim demekle değiştirmeyin, varsa nerede arıza oldugunu iyice anlayın, pahalı bir şey çünkü

10. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ya bende turboyu değiştirme taraftarı değilim ama servisle konuştuğumda,servis sistemi arızalı parçanın komple değiştirilmesiymiş,yani arızalı bölümü yapmayıp komple değişim taraftarı.. servis heralde komple turbo değiştiricek.bugün servisteki ustada dedi serviste yaptırma dışarda yaptır diye,bi yer öner bana dedim ben bilmem dedi:S bu yöredede bildiğim yer yok...

11. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ha bu arada yeni turbonun fiyatına 900-1200 arası diyolar:S

Bu Sayfayı Paylaş