Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 2006-2007-2008

'Getz Forum - Club' forumunda knnrgc tarafından 28 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. knnrgc

knnrgc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba

2006 - 2007 - 2008 <ADKLIK id=adklik1000>Dizel</ADKLIK> <ADKLIK id=adklik1001>Hyundai</ADKLIK> Getz almayı düşünüyorum.Bu araçlar hakkında epey <ADKLIK id=adklik1002>bir</ADKLIK> <ADKLIK id=adklik1003>inceleme</ADKLIK> yaptım fakat birde <ADKLIK id=adklik4>gerçek</ADKLIK> kullanıcılardan yorumlar <ADKLIK id=adklik5>almak</ADKLIK> istiyorum. Yorumlarınızı eksik etmezseniz <ADKLIK id=adklik1006>çok</ADKLIK> <ADKLIK id=adklik1007>memnun</ADKLIK> olurum.

--Bu araçlarda Dizel mi almak mantıklı yoksa Benzinli alıp LPG taktırarak kullanmak mı?
    (Benim hesaplarıma göre <ADKLIK id=adklik8>dizel</ADKLIK> - LPG <ADKLIK id=adklik9>yakıt</ADKLIK> tüketimi birbirine çok yakın.) Ayda en fazla <ADKLIK id=adklik1010>500</ADKLIK> <ADKLIK id=adklik1011>km</ADKLIK> kullanırım.

--Araçların <ADKLIK id=adklik12>teknik</ADKLIK> özellikleri buldum fakat donanımlarla ilgili bir kaynak bulamadım. Bunları yazabilecek bir <ADKLIK id=adklik13>arkadaş</ADKLIK> varmı yada nerden bulabilirim. Örneğin : 2007 <ADKLIK id=adklik14>Model</ADKLIK> Getz de ABS-AIRBAG-MERKEZİ KİLİT-MP3 CD ÇALAR <ADKLIK id=adklik15>gibi</ADKLIK> ne özellikler var.

--Birkaç yerde <ADKLIK id=adklik16>direksiyon</ADKLIK> ağırlığından bahsedilmiş gerçekten böylemidir?. Eğer direksiyon ağır ise <ADKLIK id=adklik17>Bayan</ADKLIK> kullanımına etki eder mi?

--Abime ait 2000 <ADKLIK id=adklik18>model</ADKLIK> opel corsa swing 1.2 kullanıyorum. Getz le bu aracı kıyaslarsanız yorumlarınız ne olur.

Teşekkürler.

2. K4Yr4

K4Yr4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    getz de donanımlar değişiklik gösterebiliyor şöyle ki abs her araçta standart değil yada 4 cam otomatiği airbag ise sürücü airbegleri standart ama 4 ab olanlarıda var. 2000 model bir corsa ile kıyaslanmaz bile. direksiyon ağırlıgı falan demişsin ama yaygın bir şikayet değil farketmezsin bile. ha illaki alacağım diyorsan getz sana tavsiyem
    yol bilgisayarı abs 4 cam otomatiği klima şartlarını ara zaten airbag tek çoğunda.

3. knnrgc

knnrgc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <DIV sizcache="6" sizset="58" ="konuicipaylas">
    <DIV sizcache="6" sizset="58">[/QUOTE]
    getz de donanımlar değişiklik gösterebiliyor şöyle ki abs her araçta standart değil yada 4 cam otomatiği airbag ise sürücü airbegleri standart ama 4 ab olanlarıda var. 2000 model bir corsa ile kıyaslanmaz bile. direksiyon ağırlıgı falan demişsin ama yaygın bir şikayet değil farketmezsin bile. ha illaki alacağım diyorsan getz sana tavsiyem
    yol bilgisayarı abs 4 cam otomatiği klima şartlarını ara zaten airbag tek çoğunda.
    [/QUOTE]
    <DIV sizcache="6" sizset="58">
    <DIV sizcache="6" sizset="58">Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Donanımları bilmek için aracı incelemem gerekiyor o zaman.
    <DIV sizcache="6" sizset="58">Corsa ile ilgili kıyaslama olayında eksik yazmışım. İç hacim ve bagaj hacmi olaraksormak istemiştim.

4. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İç hacim ve bagaj olarak Corsa'ya kıyasla oldukça rahat edersiniz. Performans olarak da Getz çok daha iyidir. Alma şansınız varsa dizel alın derim, tamam az yakıyor olabilir ama LPGli araçların geç çalışma vs gibi sıkıntısı bitmiyor bir türlü. Donanımlar oldukça değişiyor, dizel alacaksanız 2 tip motor var. CRDi ve VGT CRDi. Düz CRDi olanlar 3 silindirli, onlardan uzak durun derim. VGT motorlu 110 HPlik olanlar mutlaka tavsiye edilir. Ayrıca 2006 bakmayın derim. 2007 ve 2008 alırsanız en azından garantili araç almış olursunuz. 1 sene içerisinde bile garantiden oldukça yararlanabilirsiniz.

5. K4Yr4

K4Yr4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iç hacmi kesinlikle çok geniş sınıfına göre ama bagaj dersen tam olarak litre hesabı hangisi geniş bilemem ama lpgli araç alırsan ve simit tüp olmazsa bagajdan pek ümit bekleme derim ama arka koltukların yatma olayı var. ben bi keresinde altı tane yemek odasının sandalyesi ve 2 valiz tipi çanta sıgdırmıstım.

6. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bak bu benim getzdi geçen ay 16 bine satıldı en fuludur, https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=26123 direksiyonu biraz agır kalabılır ama rahatsız etmez, yolda cok guven verıyor dıreksıyonu, 100 e kadar çok seridir çok rahat 180 görebilirsin yakıt olarak uzun yolda 700-750km yapar parasına göre iyi araba virajlar hariç yol tutusunda sıkıntı yaşatmaz

7. knnrgc

knnrgc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Nightfish verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Şimdilik 2 kişilik bir aileyiz ve Corsa bize yetti şimdiye kadar. Getz o zaman hayli hayli yetecek.
    LPG taktırmayı mecbur kalmadıkça bende istemiyorum.Önceliğimi dizele verdim.
    Donanım konusunda kararsız kalıyorum. Keşke diğer arabalardaki gibi en azından şu pakette şunlar kesin var gibi birşey olsaydı. Denizli de malesef istediğim gibi siyah getz bulamadım arayıştayım.

8. knnrgc

knnrgc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Maşallah yaa ne bagaj varmış http://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. knnrgc

knnrgc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Aslında direksiyon olayına pek takmadım ama birkaç yerde okuduğum için yazmıştım. 2007 model arabanın direksiyonu ne kadar ağır olabilirki ?

Getz alacam Allah nasip ederse arayıştayım...

10. usurer

usurer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ulaş Sürer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    2006 ve sonrası dizel vgt crdi tavsiye ederim.Eski kasa ile aradaki farkı en rahat arka stoplardan anlayabilirsin.Eski kasalarda beyaz olan geri vites ışıgı yuvarlak, yeni kasalarda ise dikdörtgen seklinde yukarıya kadar uzanır.Oldukça seri ve sakin kullanımda az yakan bir araç.Direksiyon sertlik olayına gelirsek şirket aracım olan 2011 model sybol getz yanında resmen odun kalır.Ayrıca eski arabam 206 dan bile daha yumuşak.Kısaca ekonomik şehir içi kullanımı kolay ucuz ve iç hacmi geniş bir araç.

11. knnrgc

knnrgc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

usurer teşekkür ederim. stoplardaki farkları biliyorum.

Cevaplarda kafamı karıştıran bir olay daha çıktıı. Crdi ve Vgt Crdi bunları nerden anlayabilirim. Çok fark edermi?
    Mesela 2007 ve 2008 lerde düz Crdi varmı?

12. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    2006 ve sonrası araclar benzinli ve dizel araclar 4 silindirlidir
    Benzinli standart 1.4 motor 97 hp 16 valve dir.
    Dizeller vgt 1.5 motor 88 ve 110 hp 16 valvedir.
    Dizellde sadece full ler 110 hpdir ve sunroof ludur.

Donanım olarak 2006 sonrası icin;
    baz model start tır.
    Özellikleri 2 cam otomatik.
    Klima
    cd mp3 calar
    Tek air bag

orta donanım;
    Ab -ac veya hy klm diye gecer

4 cam otomatik
    Elektrikli ayna
    Yol bilgisayarı
    Renkli camlar
    Klima
    Orta kolcak
    Sürücü koltügü yükseklik ayarı
    Cd- mp3 calar
    Fasılalı cam silecekleri
    Tek airbag

Abs olan lar da ruhsatta abs yazar.
    Start ta abs yoktur.

Ve 4 ab ac diye gecen full modeller var ;
    Onlarada 4 airbag
    Abs +ebd standart
    Ve diger özelliker var

Düzenleyen : hakan84

13. knnrgc

knnrgc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

hakan84 ---- tam istediğim cevap buydu teşekkür ederim.
    Bütçeme göre 2007 model eğer uygun fiyatlı bulursam 2008 model olacak
    büyük ihtimalle.
    Bu şartlarda VGT Crdi olayını çözmüş olduk.

14. knnrgc

knnrgc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şu ana kadar cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

15. mestolmak

mestolmak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  16. mestolmak

mestolmak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    meraba arkadaşlar forumda yaklaşık 4 saattir takılıyorum getz almayı düşünüyoruz da bi araç denk geldi sahibinden sitesinde. yorumlardan da okuduğum kadarıyla getz ten herkes memnun hemen hemen . 8. sayfaya kadar falan okudum yorumlarınızı sohbetlerinizi ...
    denk gelen araç 94.000km de 2007 model 1.5 crdi 17.750 yanlış öğrenmediysem forumunuz dan 2007 model getz ler 4 silindirli ve 4 silindirli motorlarda genellikle forumda tercih edilmesi önerilen motorlar.daha düşük kmler var ama galerilerden baya boyalı.. yalnız biraz kilometresi fazla gibi gerçi bu fiyata anca bu kadar oluyor dizellerde de bildiğim kadarıyla o kadar sorun olmuyor km için yapılmışlar. bulgar plaka 1.9tdi 2000 model kombi passatmız var oda 310 000 kmde canavar gibi hala pek sorun çıkarmıyor. getz hakkında o kadar güzel şeyler okudum ki şu forumda. bi tanıdığımın İzmir de hyundai accent era 1.5crdi vardı mükemmeldi çekişi..getz acaba yakınmıdır era ya? dizel getz e binme şansım olmadı benzinlisine bindim çok yakmasından şikayetçiydi arkadaş. ama içi dışardan görünene göre oldukça geniş. sizden rica etsem linkini koyduğum arabaya bi baka bilir misiniz. kullanıcıların fikrini almak isterim .. yardımcı olabilirseniz. şimdiden teşekkür ederim. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-kazasiz-degisensiz-tertemiz-dizel-getz-65135455/detay/

17. asbeya

asbeya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkese selam.
    2011 model getz cdti var bende 45000km de 21500tl ye bırakıcam. düşünürseniz buradan yazabilir pm atabilirsiniz. izmirdeyim bu arada.

18. mestolmak

mestolmak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2. el bölümüne resimlerini ekeleye bilirmisiniz belki alıcı çıkar bursada olsa gelip bakardık aslında. ...siyah mı acaba aracınız. hayırlı satışlar size

19. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    getzin elektrikli eps direksiyonu ağır hocam. tabi bu göreceli bir kavram. herkese ağır gelmeyebilir. ama aşırı hafif hidrolik direksiyonlu bir araçtan getze geçerseniz çok zorlanabilirsiniz. önce bir deneyin derim. ben 50.000 kilometredir kullanıyorum getzi daha önce albea kullandım. ama getzin direksiyonun ağırlığına halen alışamadım. sanırım alışamayacağımda

20. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar yeterli bilgiyi vermiş ben de ekleme yapayım biraz: 2006 kasa ve üstü makyajlı kasadır ve dizelleri 4 silindirlidir.
    ben dizel 2006 kullanıyorum, çok performanslı bir araç, piyasadaki 1,6 benzinli turbosuz araçların hemen hemen tamamından ve 1.3, 1.4, 1.5 turbo dizellerden daha hızlıdır. uzun yolda sollama yapmak çok kolay oluyor.
    dizel getz rakiplerine göre biraz fazla yakıyor, ama bu kadar performans verdiği için normaldir. şehir içi 7 litre, şehir dışı 5 litre civarı.
    benim getzimde elektrikli ısıtmalı yan aynalar, klima, 4 otomatik cam, tek airbag var. abs yok.
    2000 model corsaya göre, daha sessiz, çok daha fazla performanslı, donanım olarak birkaç fazlası vardır.
    ayrıca getzin yedek parçaları daha ucuz, plastik parçaları daha dayanıklıdır.
    2006 üstü dizellerde triger kayış değil zincirlidir.
    ben dizel tavsiye ederim, ama donanımı full olanların genelde fiyatı uçuk oluyor. benim takip ettiğim, kazasız boyasız değişensiz tek airbagli abssiz 2006-2008 dizel getzler 100 bin kmnin altındaysa 18 000 -19 500 arası. hayırlısı olsun.

Bu Sayfayı Paylaş