İyi forumlar.. Allah kısmet etti bugün pazarlık yaptık 2005 model 52.000 km'de Getz'i aldım. Bende bir Hyundai sahibi oldum artık ilk solukta bu foruma üye oldum. Aracı aldığım kişi aracı fazla kullanmadığından tüp taktırmamış. Sizce arabayı benzinde kullanmaya devam etmeli miyim, benzinde bu aracı kullanan arkadaşlar benzin tüketimi ortalama nedir? Araca gaz taktıracak olursam hangi markayı tavsiye edersiniz ve gazda performansı çok mu düşer?
Merhaba, Benim aracimda 2005 1.3 GLS atiker marka lpg mevcut 35 lt Tank Lpg litre fiyati : 1.85 Tank: 35 lt 64 TL full leniyor. Şehir ici agirlikli klimali kullanimda : 485 Km goturuyor. Benim aracim bu sekilde tuketiyor. Benzinli denemedim. Hyundai Getz 1.3 Tüplü Helikopter
Aracınız hayırlı olsun.Kazasız belasız cezasız kullanırsınız İnşallah. LPG'siz yapılan her km zarar.LPG kitinin markasından ziyade montaj kalitesi önemli olan. Mesela ben aracımda litresi 2.05 tlden gaz alıyorum.Kmde 0.23 kuruş yakıyor.Aynı yolu benzinle 0.40 kuruşa gidebilirim.
Aynı aracın 2006 modeli var 2012de alıp iki sene benzinde bindik benzinin 5 lira olduğu zamanlardı ve aşırı sakin kullanırdım 45 50 kuruştan aşağı hiçbir zaman yaktığını görmedim maddi durumunuzu tabiki bilemem ama genelleme yapmak gerekirse benzinde binilecek bir araç değil ki zaten bence benzinde binmek de parayı boşuna sokağa atmak demek arabanın motoru lpgye zaten %100 uyumlu taktırın bi atiker rahat rahat bedavaya gezin.Lpg sistemi olarak ben atiker microfast taktırdım bir buçuk yıl civarında oldu taktıralı ve arabayı hep sakin kullanırım son tüketimim 0.167 kuruş hesap doğru olsun diye her zaman lpgyi sonuna kadar bitiririm araba benzine geçer ondan sonra boş depoya gaz alırım o da bitince hesaplarım.Gazı da her daim shellden alırım yani daha az yaksın diye tutup da ismi cismi bilinmedik yerlerden de almam gazı bence direk atiker taktırın rahatınıza bakın