Hepinize merhaba arkadaşlar forumunuza yeni katıldım.Uzun araştırmalar sonucu bütçeme uygun,gidişi fena olmayacak,piyasası olan bir araç arıyordum ve Getz'te karar kıldım.yaşadığım şehre yakın bir yerde 2005 model 1.5 crdi 12v olan bir araç buldum ...Aracın özellikleri şöyle : -125000 km'de -ABS, cam otomatiği -Klima,sis farı vs. Aracın kaputu değişmiş sağ ön çamurluk ve kapı da boyanmış.Bunun haricinde herhangi bir sıkıntısı yok.Sahibi aracın servis bakımlı olduğunu, trigeri dahil bütün bakımlarının yapıldığını , masrafsız olduğunu söylüyor.Açıkçası beni tek düşündüren noktası 3 silindir olması .Boya ve değişen parçalar bana çok önemli gelmedi zira piyasada hatasız araç bulmak çok zor. Fiyat olarak 15000 de anlaştık arkadaşlar.Bu aracı almak istiyorum sahibi de güven verdi.Ne diyorsunuz arkadaşlar ? Yorumlarınız....
sizin içinize sindiyse alın derim fiyat iyi ama 3silindir için sesli çalışıyor diyorlar Biraz daha miktarı artırıp 2006ve üstüde bakabilirsiniz aslında
o aracın aynısını kullanan birisi olarak araç güzel. Evet biraz ses var ama aşırı rahatsız edecek düzeyde değil. İçinize sindiyse alın ama bence 2006 üzeri alsanız daha hora geçer.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim... Bütçem bu maalesef...Yaşadığım yerde ki asfalt yollar pek de iyi sayılmaz,tırtıklı asfalt...Yani ses her halükarda ses olacak yüzden ses olayı pek sorun değil.Bunun haricinde 12 V kullanıcıları varsa performans-yakıt tüketimi hakkında acil yorum yapabilirler mi???Bir karar vermem gerekiyor bu fiyata dizel araç bulmak da zor.
Yakıt konusunda sizi yormaz. Yakıt tüketiminde bir sürü değişken etki ettiği için ne desek boş. Şehir içinde ortalama 22 kuruş yakıyorum. uzun yolda bugün denedim 4.20 shel power den aldım 19 kuruş yakmış. 110 Km/h genelde. Ama daha fazla yaktığım zamanlarda oldu. daha az yaktığım zamanlarda. Mesela 18,5 kuruş yakmıştım Tunceli-erzurum arasında. Birde kış lastiğiyle.
Aracımı yaz sonunda değişmeyi düşünüyorum. 2 yıldır biniyorum. Ancak değişme sebebim aracın kalitesiyle alakalı değil. Allah var bana kronik olarak hiçbir sorun çıkarmadı. Benim kütlem biraz büyük araç küçük olunca haliyle küçük geliyor. Blue ye göz kırpıyorum bu aralar
Tüketimin gayet iyi Fırat ,açıkçası bu değerleri görebilir miyim acaba diye düşünüyordum bu araçla .Çünkü bir yerlerden 12v lerin 16v lere göre daha fazla yaktıgını okumuştum ama sanırım hurafe ... Bende ağırlıklı olarak şehirlearası kullanacağım,şayet dediğiniz gibi ise uzun yolda 4 lt'ye kadar düşüyor.Daha önce kullandığım tek dizel araba 1.3 m-jet puntoydu ,üç günlüğüne kiralamıştım ve ara hızlanmaları iyiydi .Mukayese edince torklarının eşit olduğunu düşünürsek bu araçla da benzer performansı alırım diye düşünüyorum(Motor sesi Hariç)..Blue'ların kasası gerçekten çok hoş,performans olarak da üzerindeki motor kendini fazlasıyla kanıtlamış. Bu arada ilan şu : Hyundai Getz 1.5 CRDi Comfort 2005 Model 15.950 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 117997842