merhaba arkadaşlar. 2006 vgt getz'im var. gaza ayağımı sabitlediğimde ilerlerken aralıklarla hafif yığılma oluyor. gazlı arabalarda gaz bitmeye yakın yığma yapar ya onun gibi. bazı zamanlar motor ikaz lambası yakıyor. ama sonradan ikaz lambası kendiliğinden sönüyor. geçenlerde bi ustaya götürdüm cihaza bağladı yanındaydım yanlıs görmediysem gaz kelebeği konum vs yazıyordu araçta o anda sorun yoktu hatayı sildi ama 1 hafta geçti yine aynı ikazı verdi. aynı şekilde sürekli olmasada bazen yığma yağıyor ama saniyelik. devir yüksekken sıkıntı olmuyor. böyle birşey başına gelen oldumu veya bir bilgisi önerisi olan arkadaş varmı?
Gaz pedalı potansı araızalı olabilir, net bilgi için arıza kodunu yazmanız lazım. Aynı soruna bir çok şey neden olabiliyor.
bugün farklı bir ustayla baktık dediğiniz gibi gaz pedal potansiyometre hatası veriyor. pedala 420 420 tl civarı fiyat verdiler. şimdi motoru toplanan era vardı ondan gaz pedalını söküp benim araca taktık. bugün biraz dolaştım yarında sabah ustaya gidicem tekrar cihaza bağlıcaz arıza devam ediyormu diye. beyindede sıkıntı olabilir dediler. ama büyük ihtimal pedal sensöründen gibi. umarım sadece onunla kurtarırım. bu arada forumun oldukca faydası oldu. burda paylaşılan bilgiler sayesinde bu arızayı net tespit edebildik umarım giderebiliriz. teşekkürler. sonucu burda paylaşacağım..
Beyinde sıkıntı olmaz, pedalı temizletin ara ara. Yenisini hemen almayın, ne zaman sürekli arıza verirse o zaman alırsınız.
Kontak spreyi ile temizleyebilirsiniz. Sensör kısmının içinde iki tane potans var, yüzeylerinde pislik yada aşınma tozu olursa birbirlerinden farklı değerler verirler, bu durumda araç güvenlik için gaz keser. Bahsettiğim kısmı temizleyebilirsiniz.