Merhaba öncelikle, birkaç ay önce hevesle 2005 model 3 silindir dizel getz aldım. Araç 157.000 km’de. Biraz titiz bir insanım araçtan gelen her türlü sesi dinliyorum dikkatimi çekiyor. Sizden ricam aşağıdaki youtube linkine tıklayıp sesin normal olup olmadığını teyit etmek. Ben mi çok abartıyorum bilemedim. Metal sesi geliyor sanıyorum. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Merhaba; Öncelikle Forum'a hoş geldiniz, sizi tanımak isteriz. Bende 2006 CRDi 4 silindir olanı var, tirigeri zincir olandan. Sürtme sesine oradan aşinayım. Birde rulman sesine. Ancak kısa sürede duyduğum ses pek hoş değil. bence, iyi tanıdığınız bir ustaya gösterin derim.
Hoşbuldum, hoş değil derken ne demek istediniz tam olarak korkmalı mıyım? Ve bu ses sürekli yok. Bir süre oluyor duruyor tekrar başlıyor gibi..
Ayrıca aracı alalı 3 ay olacak alırken ekspertiz yaptırmıstım. Yağ yakma,üfleme,yağ eksiltme gibi sorunları da yok ve motor durumunun iyi olduğu söylenmişti. Motor dışında bir sorun mudur acaba. Ses sanırım sağ taraftan geliyor gibi. Tedirgin oldum şimdi hocam.
Esasında ben tam anlamadım sesi, ancak ses varsa sıkıntı var demektir. yani hoş olmayan bu demek istedim. Ben aracımı ilk aldığımda işyerindeki arkadaşlar gelip hayırlı olsun demişlerdi. Bir tanesi ise (babasının yanında yıllarca muavinlik felan yapmış) abi motordan ses geliyor demişti. O zamanlar bende kıllandım yetkili servise çekap diye gittim. Triger sürtüyor dediler. Sanayideki usta ise (eskiden serrviste çalışmış) çok sıkıntı değil ses artarsa gel demişti. bende hep motor sesi dinler olmuştum. 35.000 km kadar bindikten sonra şehir değişikliği yapacağımdan usta bulamam diye komple trigeri orjinal ile değiştirip baskı balata debriyaj en ağır bakımları yaptırdım. üstüne 40.000 km daha gittim sıkıntı yok, 1-2 defa cırr sesi yapıyor diye gergi rulmanı değişti o kadar. Tavsiyem bilen bir ustaya gitmek, sıkıntı büyümeden ufak işlerle düzelebilir.
Anladım içime su serpildi diyebilirim şuan. Aracı kredi çekerek aldığımdan birde ilk aracım olması nedeniyle diken üstündeyim.(Büyük arıza çıkar diye.) Teşekkür ederim ilginize.
Bildiğim kadarı ile 3 silindir dizelde zincir yok kayış var seste bir sıkıntı duymadım ben Aracınız hayırlı olsun Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim öncelikle, kayış var evet ve ustam müsait bir zamanda değiştirilmesi gerektiğini söylemişti. Kayıştan bu tarz bir metal sesi çıkar mı bilemiyorum. Çok tecrübeli değilim. Dönem bir metal sesi gibi sanki. Cumartesi günü ancak götürebileceğim sanayiye. Stres yaptığım için buraya yazma gereksiniminde bulundum.