Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım ancak 1 senedir Getz crdi aldım ve forumu takip ediyorum. 6 ay önce Check ışığı yanıyor diye yetersiz hava akışı tespit edilmişti ve tüm hava filtreleri ve egr temizliği yapılmasına rağmen ışık sönmedi ama performansı artmıştı. 2 aydır Check ışığı yanmıyor du şimdi yine yanmaya başladı ve performans düşüklüğü var . Şimdi hava filtresine baktım epey kirli onu değiştireceğim ancak Check ışığı uzun km yaptığında veya yakıt aldığımda sönüyor bu sorun depo kirliliği olabilir mi veya neyle alakası vardır fikri olan cevaplarsa sevinirim. Işığın yanması çok sorun değil de araç. Bazen çita gibi atik bazen dana gibi hantal olunca insan deli oluyor
Aciklamalar okuyan cihaza gore farkliliklar gosterebiliyor. Kod varsa en dogru sekilde bilgi verelim.
Sordum P0401 EGR Akış Yetersizliği Tespit Edildi şeklinde. Ama egr temizliği ve kontrolu ancak şubatta falan yapılmıştı epey tıkalıydı egr aradan geçen 8 aylık sürede max 7 bin km yapmışımdır tekrar tıkanmış mıdır. Çok masraf etmek istemiyorum ya mazot deposunu temizleyelim ya da tekrar egr ve manifold temizliği falan yapayım diyorum. Fikrin nedir usta
Egr iptal i ve yazılım yaptı bana msc tavsiye ederim 800 km yol geldim 35 lt ile son iki saati viraj viraj midem bulandı GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zaten siyah duman cıkarıyor EGR iptali ile daha fazla artar mı acaba ? Bi de egr Siz hali yakıt olarak değil de performansını arttırdı mı ustam ?
Egr arizali ise duman basar zaten. Cenker ilk geldiginde duman atiyordu, yazilimdan sonra kesti yanlis hatirlamiyorsam.
Kofte arabası gibiyim ben şimdi ani hizlanirsam arada oluyor oda normal ama valla ben memnunum yazılımdan egr den 35 lt ile 800 km maşallah GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilgiler için teşekkürler üstat. Benim de şehir içi ortalamam 100 km / 5.7 litre egr iptalinde düşünemiyorum izmirde yapacak yer bulmam lazım şimdi bi kaç yazılımcıya sordum yok. Ama illa ki vardır bi yerlerde
EGR iptalinde gaza yüklendiğimizde siyah duman atar mı kesin? yoksa duruma göre değişir mi? santa fe crdi için soruyorum.