Merhabalar, Tam motorun altında yağ akıyor. Ama motor yağını kontrol edince bir eksilme görmüyorum. Şansıman yağının da arkada olduğunu söylediler. Bu arada yere karton koydum. Karton üzerinde yağ birikmiş biraz. 50 damla falandır. Bayadir akıtıyor iki hafta oldu. İstanbul-Çanakkale arası yol yaptım araçta ısınma veya vites geçişlerinde sorun yok.
Altını görmeden bilemezsiniz,50 damla çok ciddi bir miktar eğer şanzımandansa ve böyle akmaya devam ederse kısa sürede yağsız kalacaktır.Vakit geçmeden kontrol ettirin derim.
Öncelikle cevap için teşekkürler hocam. Yağın rengi siyah. Motor yağına eksilme olmadığı için sanziman geldi aklıma benim de. Umarım küçük bir sorundur. İlk fırsatta ustaya göstereceğim. Teşekkür ederim.
Arabanın tam motor bölümünün ortasından damlıyorsa , karter veya başka bir kısmından contalardan motor yağı atıyordur. Sağ ve sol ön tekere yakın yerlerden aşağıya atıyorsa aks keçelerinden olabilir. Yukarı kaldırıp bir de motorun alt kısımı iyicene temizlenip gözlemlenirse geldiği yer daha kolay anlaşılır. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mavi daire içindeki yer önceden kuru idi. Şüphelendiğim yer burası. Yağ değişimi yaptıktan sonra olmaya başladı.