Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.4 Uzun Yol Testim

'Getz Forum - Club' forumunda GRAFTT tarafından 18 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İstanbul-Trabzon arası 1130 km mesafe olarak km saati gösterdi. Lastiklerim 195/50/15 olduğu için 1000 km'de 20 km eksik gösteriyor hesaplamalarda.

* Trabzona giderken ; 5 yetişkin 1 çocuk + full yakıt + full dolu bagaj. AŞağı yukarı arabamda 450-500 kg yük mevcuttu.

Forum İstanbuldan otobana girer girmez Gerede otoban çıkışına kadar 130-180 km hızla gittim. Yani 500 km yolu bu hızla gittim. Boğaz köprüsünü dahi 9 dk. 150 km hızla geçtim.

Gerede otoban çıkışını çıktıktan sonra hedefimize kadar 85-100 km arası hızla bitirdim. Hava serin olduğu için hiç klimaya gerek olmadı vede açmadık.

Toplamda : 81 lt yakıt yaktım. ( 1150 km )

* İstanbula dönerken ; Yine aynı şekilde yük vs ile koyulduk yola. Sadece 50 km'lik bir mesafede klimayı açtım. Sürekli olarak 85-95 km hızla seğir ettim. Sadece 15-20 km yolda 140-170 km hıza çıktım.

Toplamda : 73 lt yakıt yaktım. ( 1150 km )

Devamlı süretle Opetten 95 oktan yakıt kullandım.

Gidiş-dönüş 2300 km yol ve toplamda 154 lt yakıt yaktım. Yakıt sarfiyatım bu şekilde km başına 24 kuruş olarak oluyor. Soranlara dediğimde çok iyi yakıt harcadığımı söylüyorlar, fakat benzinin lt pahalı olduğu için çok fazla.

Şunuda vurgulamak istiyorum İstanbulda hiç bir zaman uzun süreli olarak 6 lt aşağısında bir sarfiyat göremezken Arsin-Trabzon arasında 25 km bir yolda devamlı süretle 5.0 ila 5.4 arası sarfiyatı buldum.

Daha önceleride babamın 2001 model arabasıyla çok kez Trabzon-İstanbul arası gidip geldik 1.6 cc motorlu araba ile 110-140 km arası hızla 75 km yakıt tükettik. Ki bu bir defalık değil birçok kez aynı sarfiyatı bulduğumuzu belirtmek isterim.

Kısacası bu testimdne sonra Getzimle yollarımızı ayıracağız. Şiddetli geçimsizlik mevcut. Şimdiden elveda Şık ve Sade...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

Düzenleyen : GRAFTT

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hadi Geçmiş Olsun Erkan Abi Yollar Nasıl Gerededen Sonra Hala Kamyonlarla Kapışıyormuyuzhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Hala Gidiş Geliş Herhalde Full Kamyon Sollama Zannedersem..

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim Ersinim. Yok eskisi kadar yollar kötü değil. Birçok yerde yollar 2 şerit olduğu için kamyon yada tırlarla problem yaşanmıyor. En fazla sorunu dangoz sürücüler oluşturuyor onların dışında herşey çok güzel. Tosya ve Kurşunluda yol yapıpı olduğu için dikkat etmek gerekiyor. Bolaban virajlarının yerinide tüneller yer almış. Giderkende gelirkende istikametimde bir tane radar yoktu ama karşı yönde gelirken 2 radar vardı karşı yönden gelenleri sellektörle uyarı yaptım kurtulan kurtulmuştur artık.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet Abi Bolamanın Virajlarını Ordu Tüneli Aldı..Zaten Oraya Kadar Gitmiyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Oraya Gezmek İçin Gidiyordum...
    Radarlar Anlaşılır Yerdemi Abi Yoksa Farketmek Zormu https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Radar arabasının beklediği yerden 10 km geriye tabela koyuyorlar, birzat dikkat ettim. Son gördüğüm radar ise tam tünelin çıkışında sote yerdeydi. Yeni sürücüleri gaflet anında yakalanacak yerde oluyor. Sezon açıldığı için Ersinim radarlara dikkat edin derim. ;)

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Zaten Yeni Yedim 270 i Artık Temkinliyimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Ve 90 La Falan Gidip 1 Depo Mazot İle Gitmeyi Planlıyorum..

7. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    http://www.kamudanhaber.com/haber-Bolunmus-yollardaki-hiz-siniri-bugun-itibariyle-110-oldu-15721/

2 gün önce Fatsa-İstanbul yaptım. Benzindeyken ben de 90'ı zor geçerdim. Gaza geçtikten sonra psikolojik rahatlamanın da etkisiyle ve yeni hız sınırının yürürlüğe girmesiyle Gerede'ye kadar gidiş geliş yollar hariç 120'den, otoyolda ise 130'dan aşağı düşmedim. KM'de 180 kuruş yakmışım. Gidiş geliş olan yollarda kamyon sollamak neredeyse imkansızdı çünkü İstanbul yönünden gelen araçlar konvoy halindeydi, en ufak boşluk yakalamak maharet istiyordu.

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Duble Değil YOllar Herhalde Hala Sollamaya Devammış Duyduğum Kadarıyla..

9. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Duble yolda 110. Tosya Gerede arası neredeyse hep gidiş geliş duble değil. Ayrıca çalışma devam ediyor.

10. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    bende bodruma gidicem yakıttan korkmama gerek yok ozaman yanımda bi kız arkadaşım olucak :)

şuan tek sıkıntı yayları sokup sokmemeye karar veremedim

aslında hem keyifli hemde bazen tehlikeli olabiliyor dün gece 160 la falan giderken2. kopruden esenler otogara gelmeden sola doğru hafif bi virajyokuş aşağı var orda resmen 4 teker havalandım uzun yolda dert olur gibi :S

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bodruma birkaç defa gitmiştim. Manisadada dur duraksız 1 sene boyunca gezdiğim için, sizi zorlayacak tek yerin Sabuncubeli rampası olacağını düşünüyorum çünkü burada hemen hemen her arabayı zorlar. Buradan Bornovayı geçip otobana girerseniz süper bir yol var ve yaylarında problem olacağını sanmıyorum... Bence söktürme derim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

12. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    zaten ramazanda çıkmayı duşunuyorum yollar boş olur

hız sınırı arttığı içinde artık 110-120 sabit giderim ne aşağı ne yukarı bi izmir aydın otobanında hiç affetmiyorum yol insanı kamçılıyor :d

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Hız sınır Kanunda her ne kadar 110 olarak belirtilmişse de, araçların
    cinslerine göre belirleme yetkisi İçişleri Bakanlığındadır ve bakanlık
    henüz Karayolları Trafik Yönetmeliğini değiştirmemiştir. Kısacası hala
    eski hız sınırları geçerlidir, dikkatinize...

Alıntıdır..

Bende ramazandan önce ya kastomonuya ya da Fethiye ye gitmeyi dusunuyorum. Erkan abinide dedigi gibi uzun yolda gaza dokunmaktan sag bacak cok agrı yapıyor. En son Antalya dan İstanbula gelirken yol boyunca aklımda olan tek sey ayagımı dinlerdirebilmekti.

14. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    hız sınırı hiç iyi olmadı gene yola gece çıkarım artık yapıcak birşey yok mesaileri başlamadan geçmiş olmak lazım :)

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    En iyi radar algılayıcı, karsıdan gelen kamyoncular. Onlar sayesinde sayısız kez radara yakalanmaktan yırttık.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

16. erasser

erasser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eger aydın çevresinden gidicekseniz radarla dikkat edin çünkü aydın bölgesi gece görüşlü radar sistemi pilot bölgesiymiş yani aydında radar için mesai yok fakat bildigim kadarıylaizmir-aydın otobanındada servis yerlerinin giriş ve çıkışlarında bidehavaalanı çıkışından sonra kamera ile kontrol varçinenin girişi ve çıkışında radar oluyor siz genede dikkat edin şimdiden iyi yolculuklar

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konuya olan dikkat sanırım daha çok yol durumu oldu.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

18. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 Depo benzin ile şehir içinde ve genelde kısa mesafeli kullanım (5-10 km) klima ful açık 300 KM de ışık yandı otomatik getz için değer iyimi ?

Düzenleyen : getz2007

19. nuralp

nuralp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat NURALP
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arabam BRC marka tüplü. 4 kişi vardı arabada.Pazartesi erzincan-erzuruma gittim geldim. Genelde saatteki hızım 110-120 km. arası. 412 km. yapmışım. Depoyu aynı yerden doldurdum. toplam 59,5 TL ödedim. Yani ortalama 14,5 kuruş yakmış.
    Düzenleyen : nuralp

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yakında bende Lpg bağlatıcam. :)