Arkadaşlar aracımın triger setini değiştirdim.2000-2500 devirde acayip bir hırlama var.Hatta motor soğuk iken bagaj kapısındaki stop bile titreşim yapıyor.Arabanın sesi çok değişti.Viteste boşta farketmiyor.araba da bir sıkılık var sanki.Takan ustaya tekrar gittim tüm kayışlar denenerek söküldü.En son trigerin kendisi yapıyor.Yeni kayış ve gergi rulmanları takıldı o da aynı sesi hatta daha fazlasını yaptı.Gergiyi serbest bırakınca yani kayış nerdeyse bir yığdırmada boşa çıkacak şekilde olduğunda ses yok.Kayışın takıldığı krankda boşluk olabilir dendi.Rektefeci geldi normal dedi bu kadar olacak dedi.Şu an yeni kayış var ses eskisine nazaran daha da arttı.Önceki kayış ile 3000 km yapmıştım.Vites değiştirdiğim sırada veya araba durduğu yerde gaza basıp çekince nası demesem bir vannn diye ses geliyor 200-2500 devir arasında ve sanki devir ibresi takılı kalıyor orada.Ayrıca acayip uğultu var rölantide içeride. Kayış seti GMB içinden dayco çıkıyor.Ustada çok uğraştı.tanıdık bildik birisi ama bu sorun nedir.Başka marka kayış bulamadım.Sanayideki ustalara göre daycolar ugultu ve ses yapar diyolar.Parçacılar orjinal kutusundan bile dayco triger çıkıyor diyolar.Anlamadım.Başka marka getirmiyorlar.Triger değişiminden önce sessizdi araba.Öyle biniyoruz.Bi sorun gözükmüyor ama ses var işte iğrenç bir ses.Bana kalırsa çekişde düştü biraz.Servis yok burada.Başka birine gösterecem bakalım ama sonuç değişir mi bilemem? Fikirleriniz nedir?
abicim bence müsait bir zamanda en yakın bir servise gidip en azından kontrol ettirin muhakkak servise böyle vakalar gelmştir yardımcı olabilirler yoksa aracınızın milletin söylemleriyle ellenmedik yeri kalmaz... geçmiş olsun...
ben trigeri asla yetkili servisin dışında değiştirmem daha önce bir konu daha varda ordada söyledim triger önemlidir
Merhaba.Başka bir usta gergi bilyalarından olduğunu söyledi.2 ayrı set ile denenmişti aslında tesadüf mü artık ürünün kalitesinden mi bilemiyorum.Gates marka set alıp taktırdım sorun çözüldü.Gates marka kayış bana daha yumuşak gelmişti o zaman.Bariz fark vardı diye hatırlıyorum.Onun üzerine 2 defa daha değiştirdim aynı marka ile sıkıntı yaşamadım.