merhaba arkadaşlar benzin + atiker lpg getz 1.4 doch aracım var.3 ay önce marşa ilk bastığımda araç çalışmadı.2-3 marşda çalışmaya başladı. ilk çalışırken benzınde çalışıyor.sonra gaza gecıyor.gazda gderken benzine alıyorum araba teklıyor ,yavaşlıyor sankı benzın gıtmıyor gıbı .belli rolantıye gelınce normal gıdıyor.dönüşlerde vıtes düşürdüğümde yavaşlama,tekleme oluyor.ustaya götürdüm ilk önce benzim deposunda şamandıradaki filtreyi değiştirdi. 1 gun sorunum çözuldu ertesı gun yıne aynı.usta eger duzelmezse komple şamandra sistemni değiştirecez dedı.500 tl dedı , eger sorun çozulmezse o kdr para boşa gıtmesın dıye ben değiştirmedim.başka ustaya gıttım benzın pombası ve enjektorler dedı. benzın pombası değişti.bosch orjınalınden aldım. boğaz kelebegı dedı usta onu temızledıler.depoya weber enjektor temızleycıı aldım 150 km kadar benzınde gıttım yıne sorunum çözulmedı.benzınde gıderken depoyu yarım depodan asagı dusurmemk ıcın arada benzın aldım.neyse sorunum duzelmedı.arabayı stop ettıkten 10 dk sonra çalıştırısam 2-3 marş basıyor.ama stop edıp hemen çalıştırısam hemen alıyor. formu araştırdım gaz manıfotolası deneyecem, benzın depoyu bıtıtrıp yenı benzın alacam onu deneyecem,allah sabır versin bize
Hakan bey öncelikle geçmiş olsun aynı sorundan bende muzdaribim.Benimkide getz 1.4 doch, bence benzin kalitesiyle alakalı bir problem değil ben yarım depo benzini biirdim böyle sorun hala var, lpg deposunda gaz yok vanasını da kapattım gaz sızıntısıyla da alakalı değil, akü kutupbaşını sökük bıraktım yine olmadı sağolsun site yetkilisi serdar hocam kanisterde veya geri besleme valfinde(pcsv) sorun olabileceğini söyledi bugün takımı taklavatı alıp bu parçaları sökücem inşallah sorun düzelir.
bugun ustaya lpg ıptal eetırdım sızıntı var mı dıye. lpg ci manifolatanın gaz ıle dolması değil dedi çünkü senin araba hep çalışma problemi yapıyor.çalışır durumda kapatıp acnda alıyor bnece ama lpg cı onuda randımanlı almıyor dedı.bugun şunuda fark ettim .lpg ıptal ldu 7-8 saat snra benzinle çalıştırdım y3.marşda aldı.marşı alırken tekleme yapıyor sonrasında bır anda devir 2 yi geciyor .çalışması normal hale gelıyor.peki sonrasında vites 1 aldım gıtmeye hazırım sankı araba gaz yemıyor gıtmıyor gıbı gaza basıyorum devır tam gıtmıyor aniden gazı alıp ani hızlanıyor.vites 2 ye alıyorum yıne durma gıbı yapıyor sonra aniden hızlanıyr.5 dk kadar boyle vıtes degısmlerınde yapıyor.sonra normale donuyor.ayrıca yokus yukarı vıtes 1 ıle kalkarken gaz yemıyor gııb gaza basıyorum araç gıtmıyor..çarşamba lpg gıdıp lpg ayarlarını duzelttirecem bırde onu deneyelım.forumda yazılanlar teker teker yaptıracaz gıbı gozukuyor. benzin pombasının oldugu şamandıra komle sıstemı değiştirip deneyen var mı? nasıl oldu onu me dıyorum onu yaptırmadım fazla para oluyor dıye suan o parayı buldu zaten.
kck cem kardeşim aynı sorunmu? yoksa sadece sabahlrı mı oluyor?gun ıcınde almama oluyor mu? bırde enjektor temzılığı taptırdınızmı? senın yaptırıpta olmayan şeyleri yaptırmayacam .
Merhaba dostum, sabahları mutlaka oluyor, gün içinde de almadığı oluyor bugün elektrikçiye gittim benzin pompası arızalı dedi, yarın değiştirteceğim inşallah sorun çözülür.Enjektör temizliyecelerde yarım şişe depoya salladım ama onla alakası olduğunu sanmıyorum bir etkisini de görmedim bu sorunun lpg sızıntısı olup olmadığını tanktaki vanayı kapatıp anlayabilirsin.Benim problemim lpg donanımıyla ilgili değil, gerçekten araçtan soğudum yarın pompa değişiminden sonra gelişmeleri yazıcam buraya, inş. sorunun çözülür.
Usta benzin pompası dedi bilgisayara bağladı katalizör arızası da var dedi bu lpg ayarından kaynaklanıyomuş lpg ayar kablosu alıp ben kendim yapcam lpg ayarını ama pompayı değiştirdikten sonra sorun çözülmezse daha da uğraşacağımı sanmıyorum varsın 2. marşta çalışssın marş motoru ölene kadar kullanırım
Hakan bey benim sorunum çözüldü.Pompayı değiştirmeden halletti tamirci arkadaş Resmini de koyduğum benzin basınç regülatörünü değiştik araç canavar gibi marş almaya başladı.Resmini ekliyorum parçayı kendiniz alıp takabilirsiniz eğer sizin probleminiz farklı değilse tabi.İşinize yaraması dileğiyle, saygılar
hm bir deneyelim bunu . ne kadara aldınız bu parçayı?nereye takıyoruz kendimiz de takabilirsek alaım takayım.?
Benim getz 2006 model olduğundan accent modelinin basınç regülaörüyle aynıymış(100 tl lik bi parça), parçayı almadan deneyebilirsin çok basit.Arka koltukların baş koyma yerinin yanında kolları var onları çekip koltuğu yatırıyosun sonra bagaj kısmının koltuk dibiyle birleştiği yerde elle çekebileceğin bi yer var orayı çekip koltuğu komple ön koltuğa değene kadar yatır.Halıflexi klipslerden ayırdıktan sonra elektrik kablosunun ortasından geçtiği bir kapak var onu kaldırıyosun benzin pompasının soketi ve boru bağlantılarını dikkatlice çıkardıktan sonra vidaları söktünmü pompa eline gelir Parçanın resmini ve pompadaki yerini gösteren resimler aşağıda.Parçayı çıkardıktan sonra kısa ve geniş olan ağzından iki nefes üfle sağdaki resimin alt sağ tarafında çapı 2 mm olan bi delik var dışarıya benzin ve hava fışkırıyosa bozuktur.İşlem basit ama benzin işi şakaya gelmez kapalı garajın yoksa tamirhanede yaptırmanı tavsiye ederim takıldığın yer olursa sor inş. çözülür