öncelikle herkese merhaba. 2010 model 25.000km de getz'sim var. malum benzin fiyatları yeniden coşunca lpg taktırmaya karar verdim. fakat kafamda bi dünya soru işaretleri dolanmaya başladı. sabahtan beri bu forumda ve netten araştırma yapıyorum ve araştırdıkça soru işaretleri artıyor. ayda ortalama 600-700 km yol yapıyorum. gelelim soru işaretlerine; 1- marka olarak BRC düşünmüyorum. kullananların markanın kalite ve performansı konusunda bilgi verebilirmi? 2- aracım şu anda şehir içi ortalama (4.80tl/lt) 0.40-0.45 krş yakıyor. lpg ye geçersem bu oran ortalama ne olur. eğer arada 10krş luk bir fark olacaksa yaptığım masrafa değmez. 3- bazı yerlerde subap yanması diye bir sorun okudum. bu beni cidden korkuttu. 4- lpg ile beraber bujileri de lpg bujisiyle değiştirmem gerekiyor mu. artıları eksileri neler 5- aracımda harika bir ses verdiği için performans filtresi kullanıyorum. bunun lpg de olumsuz bir etkisi olur mu. 6- muayene de tonaj sorunu olduğunu okudum ama yaptığım araştırmalarda bu sorunu küçük tüp taktırarak aşacağımı öğrendim. muayenede sorun yaşayan var mı? 7- aracın bakımını yeni yaptırmıştım. lpg sonrası yağını lpg uyumlu yağla tekrar değiştirmem gerekiyor mu kısacası lpg nin motora zara vermesinden ve başıma iş açmasından korkuyorum. aracın orjinalliğinin de bozulması cabası. buradan alacağım cevaplara göre lpg ya taktıracağım yada bu maceradan sonsuza kadar vaz geçeceğim
Forumda lpg konusunda yüzlerce konu ve binlerce yorum var... https://www.hyundaiclubtr.com/pages/Arama/?q=getz lpg
Getz lpg ile %100 uyumlu bir araç hiç düşünmeden taktırın geçin yazık günah verdiğiniz benzin paralarına
lpg taktırmaktan vazgeçtim. brc için 1850 lira fiyat çıkardılar. yılda ortalama 2500-3000 km yapıyorum vereceğim paraya değmez. bu hesaba göre 3-4 yılda anca amorti ediyor. o zamana kadar zaten model yükseltirim. lpg sistemlerinin bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum.