2007 getz otomatik arabam var alalı 3 ay filan oldu, istanbuldayım şehir içi kullanıyorum çok yakıyor, aynı özellikte arabası olup lpg taktıran arkadaş varsa nekadar yaktığını vene taktığını merak ediyorum.. araştırdığım kadarı ile çok kullanmıyorsan 2 senede parayı anca çıkartısın çok mantıklı değil deniyor şuan yılda anca 6 bin km yapacağım gibi ama bunun asıl sebebi benzinin pahalı benim memur olmam gibi lpg taktırısam bursa senin edirne benim rahat rahat yılda nice 10 binler mi görürüm orası bilinmez.. bir arkadaşım aracına atiker taktırdı bir milyar küsüre öğrenince heyacanla ona sordum getz in varsa trapattoni mi ne bişey dedi ondan taktır ben taksicilik yaptım getz de o vardı o arabaya o gider filan dedi.. iiyice bi karışıklık 3 sene binerim kısmet olursa bu arabaya aslında çok yaktığından satıp bi dizel bulmak da ii ama o paraya ne halde olur dizel bilinmez... bilgisi, görgüsü olan arkadaşlardan haber beklerim kazasız belasız kayırlı yolculuklar dilerim
arabanın otomatik oluşu zaten yakıt sarfiyatunun fazla olmasında en büyük etken.. ben de otomatik aldım şubatta marta kadar 500 tl benzini yakınca martın 1 inde atiker sıralıyı taktırdım. şehir içinde km de 25 kr yakıyorum. manuel vitesliler 20 kr civarında yakıyıor. bence hiç düşünmeyin atiker sıralı sistem aracınıza gayet uyumlu olur. brc de var ama fiyatı 1800 tl civarında o kadar para vermeye gerek yok sonuçta ikisi de aynı sistem. 1000 tl ye dönüşüm yapıyor atiker.. ama yine de tercih sizin... önemli olan kitin markası değil tabiki ustanın iyi olması. buna da dikkat etmek lazım. forumda istanbulda oturup bu konuda daha iyi yönlendirme yapacak arkadaşlar vardır. mutlaka yardımcı olurlar. ancak tavsiyem en kısa zamanda lpg yi taktırın. hele hele kullandığınız araç otomatiksehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
Ortalama 20.000km sonra amorti edip düşük yakıt tüketimine geçersiniz, bu da aman yaaaa arabam zaten az yakıyo diyerek bakkala bile arabayla gidip hem aynı parayı verirsiniz hemde aracınız 2 kat fazla km yapar, daha sık bakıma girersiniz falan felan...hele birde aracı kısa mesafede kullanıyorsanız zaten motor ısınıp gaza geçene kadar gideceğiniz yere varmış olursunuz, LPG'de süs gibi durur aracınızda...bütün bunların hesabını yapıp ona göre LPG taktırın...
1.3 getz ime 1 hafta önce atiker taktırdım.aman aman olmasa da çekişten biraz düştüğünü hissettim.bir de "check" lambasını yaktı.taktırdığım bayiye götürdüm.1000 km sonra emülsiyon ayarlarını yapacağını ondan sonra söneceğini söyledi.
Bende hanıma 2 ay önce 2000 KM de 2010 model 1.4 otomatik getz aldım. Şu an ögrenme safhasında oldugu için çok binmedik fakat yol bilgisayarı 9.1 den aşağıda düşmüyor. Bende tüp taktımayı düşünüyorum. Forum dan okuduklarıma göre sarfiyat neredeyse yarı yarıya düşüyormuş.
bende 2008 model otomatik gertz var. 2 seneye kadar benzinle kullandım ancak benzin fiyatlarından dolayı ve çok yakmasından dolayı lpg taktırdım. ilk önce 900 TL eruoka 4 diye lpg kiti taktırdım ancak arabayla uyum esağlamadı devamlı sorunlar çıkardı. onu söküpiadeettim1500 TL ye landi renzo bosch enjektörlü sıralı lpg kiti taktırdım.gerçekten çok güzel ve sorun çıkarmayan bir cihaz. arabayla uyum sağladı.çekiş hiç yok denecek kadar düşüş oldu oda normal.şehir içinde 20 kuruş yakıyor.benim tavsiyem taktır.yoksa baş edemezsin.
benimki de 1.4 otomatik 2010 model.alalı 40 .gün oldu.yakıt tüketimi 100 km de 9.7 litre görünüyor.yuhhh.aracı satışa çıkardım.şimdi ikinci el dizel fiyatlarına baktım.onlara da yuhh.satmaktan vazgeçip lpg taktırsam nasıl olur.ayda 1000 km yapacağım.bana bir akıl verin.deneyimi olanlar sizlerden düşünce bekliyorum.satayım mı yoksa lpg mi taktırayım.
aracınız hayırlı olsun öncelikle.. bence satmayıp lpg taktırın. ben aracı aldığımın ikinci ayında lpg yi taktırdım. otomatik vites arabanın yakıtıyla başa çıkılmz. şu anda şehir içi yakıt tüketimi 0,25 - 0,30 krş arası kullanıma göre değişiyor. bizim araçların benzinde şehir içi 0,40-0,50 krş tan aşağı yaktığına inanmıyorum. belki daha fazla yakıyor. dizelden daha az yakıyor lpgli araçlar yerine göre...
Lpgdemi şehir içi 25 ve 30 kuruş yakıyor?Ben geçenlerde depoyu fulledim.119 km gidip tekrar fulledim.38 lira yakıt aldı.hesap ettim km başına yaklaşık 32 kuruş yakmış.Lpg de bu aracın daha az yakması lazım değil mi?
Arkadaslar bu lavato marka lpg kıtı kullanan bılgısı olan arkadas varsa deneyımlerını paylasabılırmı.Bende mımgaz var memnun degılım lavato tavsıye ettıler ne dersınız.Fıyat olarakta 1300 tl
manifold delmeden lpg takan var mı?Getz otomatik vites için dün servisle görüştüm bana bu şekilde taktırın dedi.Aracımın motoru garanti dışı kalır bilmeme rağmen takmalıyım. Manifoldu delmeden BRC marka Lpg takdırdım.40 lira gaz ile şu ana kadar 195 km gittim.Uyarı ışığı yanıyor.Bakalım daha kaç km gidecek.Lpg de arabanın kullanımı gayet iyi.Çekişte problem yok.Problem olduğunda over drive düğmesine basıyorum araba çılgına dönüyor. Düzenleyen : avantis
arkadaşlar siz nasıl lpg de 0.32 krş yaktırıyorsunuz hayret ediyorum oda bir beceridirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif ben geçen hafta sıfır otomotik lpg li olarak aldım.. 20 tl lik gazla ş.içinde 109 km yaptı.. yani 183 krş yakmış aracım yaklaşık 11 lt yakıyor km de. heralde 5000 devirin altına hiç düşmüyorsunuz..
Getz otomatik vitesten bahsediyorum.Hızlanmak için overdrive düğmesini geri çekin.Bu arada sarı ışık yanar.Gaza sonuna kadar basın.Birkaç saniye içinden arabanın ne kadar hızlandığını göreceksiniz.Tabi bu açıklamayı kullanma klavuzuda söylüyor.Özellikle yokuş yukarı çıkarken çok iyi oluyor.Bu işlem için yakıt türü farketmiyor.