Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.3 Motor Soğukken Benzinde Rölanti Sorunu

'LPG Sistemleri' forumunda Göksenin Arda tarafından 19 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Herkese merhabalar uzun zamandır sınavlardan dolayı foruma giremiyordum dün sınavlar bitti artık sıksık forumdayım inşallah :)Sorunuma gelecek olursak dün gece arabamı çalıştırdım motor tamamen soğuktu arabanın çalışma devri yeni çalıştığı için 1100 1200 devir civarındaydı nerden estiyse biraz benzinde kullanayım dedim benzin düğmesine bastım ve arabanın devri 800 devre kadar düştü stop etme falan olmadı ama titreme oldu ben de hemen gaza geri aldım rölanti 1000 devirlere geri yükseldi sonra tekrar benzine aldım yine titreyerek rölantim düştü.Ben de gaza aldım yola çıktım motor ısındı çektim sağa gazdan benzine benzinden gaza aldım rölantide düşme olmadı ama geçişlerde biraz hissettim geçişini normalde nerdeyse hiç farketmezdim geçişleri.Bugün öğlen gene baktım gene aynı sıkıntı var.Hani motor ilk çalıştığında gaza geçme ısısına henüz ulaşmadan dahabenzindeyken lpg'ye geçirmeye çalışsam da stop falan etse anlarım motor soğuk daha lpg'yi kaldırmıyor diye ama aksine motor soğukken gazda yapmıyor bu rölanti düşmesini benzinde yapıyor.Pazar günü olduğu için lpg servisine gidemiyorum yarın gidicem göstermeye fakat normal bi durum soğukken gaz benzin geçişi yaptırtma diyip göndermelerini istemiyorum problem nerde olabilir en azından bir bilgim olursa şuna bakın diye ısrar ederim.Lpg takılalı 22.000 km oldu 15000de lpg filtrem değişti başka değişen bir filtresi falan var mı ondan mı acaba.Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.

2. erdies

erdies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    Erdi Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    aynı sorunun benzeri bende de var gösterdim benzin deposuna ilaç atıldı benzin çeyrekti bitene kadar benzinde kullan dedi.Kullandım düzeldi benzinde hiçbir sıkıntı yoktu.Bikaç gündür gaza geçtim dün sabah yine yaptı stop etmedi ama titredi, stop edicek gibi oldu. Bende de senin aksine gazdayken oluyor ama araba ilk çalıştıgında benzinle çalışıyor.Çözemedim durumu.Geçen yazda bi ara yaptı sonra düzeldi bakımlarıda yeni yaptırdım ama yine aynı bikaç kere stop ettiği de olmuştu bende daha önceden.Benim de sadece araba soğukken oluyor.Mesela sabah kullanayım akşama tekrar çalıştırayım sıkıntı yok ama ertesi gün olsun yada 2 gün geçsin ozman yapıyor bu durumu.

3. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam senin sıkıntı muhtemelen gaza geçiş ısısının düşüklüğündendir bi bilgisayara bağlayıp kontrol ettirin geçer diye umuyorum. Bugün lpg'ciye gittim soğukken bakmak lazım yarın arabayı bırak motor soğukken bakalım dedi bu arada ankarada hava baya sıcak arabayı çalıştırdım ve 2 3 saniye sonra gaza geçiyo hemen bunu da söyledim makineye bağladı gaza geçme sıcaklığı 30 dereceydi onu 40 derece yaptı motoru iyice soğut sabah falan marşa bas bir daha dene olmazsa getir burda motor soğukken bakıcaz dedi.Dedim ki arabayı gazdan benzine geçirirken yapıyo geçme sıcaklığıyla bağlantısı var mı benzinin dedim sen bi dene belki erken geçtiği için aptallaşıyodur motor dedi yani tanıdık olmasa hadi lan ordan diyecektim de tanıdık yer diye demedim tabi :) Bakalım işte gece 2 gibi iyice soğumuş olur arabaya gidip marşına basıcam kendi bi gaza geçsin hemen geçer geçmez benzine alcam bakalım gene devri düşüp titreme yapacak mı.Şimdi sorun soğuk motorda gazdan benzine geçerken olduğu için(sıcak motorda gazdan benzine benzinden gaza geçişte hiçbir şey hissetmiyorum) lpg'den kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum depodaki gazı bitirdim 50 tl'lik de benzin aldım belki az benzin var ondan yapıyodur diyerekten inşallah düzelmiştir

4. erdies

erdies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    Erdi Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    inş düzelir hocam ya. senin ki dediğin gibi biraz daha sıkıntılı. Bende gittim gösterdim bi tane elektronik kart takıldı.Güya benzin pompasındanmış 100tl girdi ordan.Benzin pompası gaz pompasıyla beraber çalıştığı için yoruluyor dedi.Kesici olmadığı için sürekli çalışmaya devam ediyor aptallıyor dedi.Şimdi benzin pompası araba gazdayken çalışmayacakmış.Yine geçişlerde falan sıkıntı olmayacak dedi.Bi süre benzinde devam et düzelicek dedi.Madem bu gerekli zamanında niye takmadıysalar.. Senin sorun hakkında da duruma göre cevap yaz hocam merak ettim sorunu

5. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam lpg servisine gittim dediğim gibi 40 dereceye ayarlandı lpgye geçme sıcaklığı böylece araba hemen çalıştıktan sonra lpgye geçmiyor ankara sıcağında rölantide kendi kendine 2 3 dakika falan geçiyor hareket edersem de 200 metre sonra falan hemen lpgye geçiyor.40 derece lpg'ye geçer geçmez hemen denemek maksatlı benzine alıyorum ve rölantideki düşme tamamen gitti eskiden 30 dereceydi araba çalıştıktan 5 saniye sonra lpgye geçiyordu yani çok erken geçiyordu ve ben lpgye geçince benzine alıyordum rölantide üşme yapıp 2 3 saniye titriyordu şuan 40 dereceye ayarlı ve sorunum geçti.Ha bunun avantajı birincisi motor sağlığı açısından araba biraz daha fazla benzinde çalışmış oluyor bu bir ikincisi ise motor soğukken benzin gaz geçişlerinde rölanti ve titreme sorunum olmuyo.Dezavantaj olarak da benzini eskisine göre biraz daha fazla harcayacak ama bunu da gözlemliycem en son 5 gün önce falan 40 liralık benzin aldım bakalım ne kadar gidecek

6. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Malesef sorun eskisine nazaran daha az olmasına karşın devam ediyor :( Arabayı 1 gün önce servise götürdüm senin sorunun gaz benzin geçişinden değil senin dönüşle ilgili bi problemin var bayramdan sonra getir bakalım dediler ve kaç gündür arabaya rahat rahat binemiyorum.Arabaya lpg takılalı 30000 km oldu bir kere büyük lpg filtresi değişti sadece onun dışında bu gaz kesici küçük filtre değişmedi.Şimdi bu sorunu acaba küçük filtreden dolayı yapabilir mi araç ısınınca bi sorun yok ama soğukken ilk gaza geçtiğinde ben benzine almak istersem rölanti düşüyo ve bariz hissediliyo geçiş.Bu arada araba ilk çalıştığında lpgye henüz geçmeden ben direk benzin düğmesine basarsam hiç problemsiz normal benzinde kalmaya devam ediyor sorun lpgye geçtikten sonra benzine alınca oluyor.Acaba o gaz kesici tıkandı da araba gazdayken ben benzine alınca arabanın silindirine hala lpg mi gönderiyo ne dersiniz? Serdar abi @MSC konuyu görür de yanıtlarsan çok sevinirim nokta atışı şundan yapıyo diyebilirsen direk gidip şimdi tamirini/değişimini yaptırıyım bayramdan sonraya kalmasın

Bu Sayfayı Paylaş