Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.3 gls lpg nozul boyutu ne olmalı?

'LPG Sistemleri' forumunda progresif tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Herkese merhaba. Forumdaki ilk konum. Sorumun cevabını net olarak hiç bir yerde bulamadım. Uzman arkadaşların yardımına ihtiyacım var..

Aracım 2004 model Getz. Aracın özellikleri 1341cc, 4 silindir , silindir başına 3 valf (12v), manuel vites, 63 kw (84 hp).

Lpg sistemindeki verimsizlik ve yüksek devirli kullanımda yakıt tüketiminin beklenen değerlerin çok çok üstünde olmasından dolayı girdiğim çözüm arayışında galiba çözümü buldum ama büyük bilgi eksikliğimden dolayı tıkandım kaldım.

Aracımın şehir içi yakıtı LPG de iken 7.9~9,1lt/100 km aralığında değişirken uzun yolda devirli kullanımlarda boğulma-tıkanma problemleri ile yakıt tüketimim 8,5lt/100km civarında.

Araçta atiker fast sistem var. Lpg ayarımı kendim yapmaya çalışıyorum kablo aldım bu işi öğrenicem kafaya koydum. Programda turuncu çizgi beklenenden yukarıda çıkıyor. çarpan 2.4 manifolt basıncı 180 de. Bu verilere göre enjektör nozul çapı araca küçük. Araçta 1.5 mm'lik nozul takılı.

Bu araca uygun nozul çapı nedir ?

Ekli dosyalar:

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, 2.3mm nozul oneririm. Regulator basinciniz uzun yolda 1.05 bar in uzerine kesinlikle cikmasin.

progresif bunu beğendi.
  3. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Çok teşekkür ederim çok hızlısınız maşallah.
    Piyasada 2.3 mm satılmıyor bildiğim kadarıyla. Tornacılar bunu milimetrik yapabilirlermi? 2.2 kullanmam durumunda basınç ne olmalıdır.

Hatta şöyle sorayım; bunun hesabını nasıl yapıyorsunuz? Kabaca nozul şu kadar artarsa basınç şu kadar artar gibi bir hesabımı var?

4. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Bir soru daha Getzlerde akü kutubunu sökerek aracın ecu'su sıfırlanıyor ve stf - ltf değerleri de siliniyor doğrumuyum?

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    20 dakikada sifirlaniyor. Benzinde kullanip lft degerine bakin. +/- %5 icinde kalirsa gaz ayari yapin. Eger bu degerlerin disindaysa mekanik yada sensorsel problem var demektir. Benzinde problemi olan araca gaz ayari yapilmaz.

6. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    benim arabam gibi yumurta kasa accent 1.5 motorun bir benzeri var sizin arabanızda.2 araçta aynı bujileri aynı buji kablosunu kullanıyor benim aracımda 2.0 mm lik nozul takılı kendi gaz ayarımı bende kabloyla kendim yapıyorum ve en iyi ayarlar yaptığım halde uzun yol değerlerim sizin gibi memnun etmediği için ben de arayışa girdim önce champion rc10yc4 sıfır buji ve orjinal 27501-22b10 kodlu buji kablosu aldım yine de yakıtım istediğim gibi düşmeyince sensörlere odaklandım..hava akışmetre sensörünün içinin ve rezistanslarının bayağı bir kirli olduğunu gördüm internet üzerinden hava akışmetre temizlemeye özel "crc" marka sprey aldım ve akışmetreyi ve ondan önceki hava sıcaklık ölçer sensörü bir güzel temizledim aracın gaz yemesi hızlanması şaşırtıcı derecede düzeldi..şimdi hava akışmetre çok daha düzgün hava akışını ölçeceği için yakıtımın düşeceğini umuyorum bu temizleme işlemini daha yeni yaptım hafta sonu 120 km lik bir yol yapacağım 1 litre lpg ile 13 km hesabından sadece o yolu karşılayabilecek kadar aracıma lpg alacağım umarım amacıma ulaşırım..sende sensör temizleme yolunu deneyebilirsin kolay gelsin...

7. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Bende bujileri ve kablolarını değiştirdim. Boğaz kelebeğini temizlettim. Hatta çok radikal bişey denedim dizel motor yağı kullandım ki dizel motor yağları deterjanlıdır kurum temizleme amaçlı. Gereksiz oldu biraz ama 7 litre almıştım iki seferdir motora dizel yağı koyuyorum. Bu kış normal 10 40 yağa geri döneceğim. Maf sensörü temizliğini ilk defa duyuyorum mutlaka denerim.

Son düzenleme: 19 Ekim 2015
  8. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Dediğiniz gibi nozulları 2.3 mm olacak şekilde değiştirdim ayar denemelerim devam ediyor yalnız aklım bir konuya takıldı. Uzun yolda basınç 1.05 barı geçmesin demiştiniz. Programda LPG çalışma basınç aralığı diye bir kısım var Max basınç 1.09 ve min. basınç 0.65 bahsettiğiniz 1.05 basınç buradaki max basınç değerimidir bu değeri 1.05 mi yapayım.

Yoksa regülatordeki mekanik ayar ile yapılan basınc ayarlaması ile mi basıncı 1.05 e çekeyim?

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, evet mekanik olarak yolda 1.05 barin ustune cikmasini onlemeniz gerekiyor. Eger stabil degilse regulator yada vakum hattiniz sikintilidir.

progresif bunu beğendi.
  10. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Merhabalar.

Tarif ettiğiniz şekilde 2.3 mm nozulları montajladım. Basınç 1.05 i geçmiyor. Rölantide benzin enjeksiyon süresi 3,2~3,3 ms iken lpg enjeksiyon süresi 3,8~4 ms oluyor. Çarpan çizgisi 0,95 civarında. Arabanın çekişi çok güzel oldu. Yakıt tüketimini ölçmedim.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

11. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    1.3 getzin benzin enjeksiyon süresi benzindeyken en fazla kaç ms olmalı. teşekkürler...

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hangi koşulda? Motor soğukken farklıdır, sıcakken farklıdır. Regülatör problemi yoksa sıcak motorda/fan açmamışken 3.0 - 3.5 arası olması gerekir.

13. 37Samet37

37Samet37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Samet şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Benimde getz im 1.3 üzerinde 175 yazıyordu tekli enjektördü bende 4lü enjektörle değiştirdim üzerinde gelen nozullarda 1.7 yazıyor arabamda tekleme düzeldi ama çekişte düştü sanki eski nozulları takıp bir deneyecem değişimi olursa yazarım 175 lik nozul güzeldi

Bu Sayfayı Paylaş