Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.3 Gls Hangi Set? Ma-pa & Valeo

'Getz Forum - Club' forumunda umutd07 tarafından 16 Nisan 2019 tarihinde açılan konu

1. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba çok değerli forum sakinleri. Gerçekten çok kuşkuya düştüğüm bir konu hakkında sizlerden yardım istiyorum. Arabamı 100.000 km de ağır bakıma sokacağım. Yavaş yavaş gerekli tüm malzemeleri aldım. Şimdi sıra geldi debriyaj setine.

Bu konuda biraz maddiyatımı düşünmek durumunda kaldım. Daha 15 gün önce 300 TL olan valeo bugün 380 TL olmuş. Bende hem yerli hemde kaliteli bir marka olan MAPA debriyaj setine yöneldim. Bana Baskı, balata, rulman 250 TL /3 vade farksız taksite gelecek.

Şimdi esas sorun şu. Ustam MAPA al bir sorun olmaz hatta MAPA Valeo gibi pedal da sertleşme yapmaz, sadece biraz erken biter dedi. Parçacım da mapa alma, japon araba da titreme yapar diyor. Kafam karmakarışık.

Bizim arabalara mapa takıpta memnun olan-olmayan var mı?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum saygılar, hayırlı günler dilerim...​

2. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Ben de 1.3 GLS Getz sahibiyim ve daha iki gün önce debriyaj setini komple (baskı, balata, rulman) değiştirdim. Bunlardan hariç volanı kontrol etmelerini ve gerekliyse taşlatmalarını söyledim. Ayrıca sıkıntılı debriyaj çatalını da değiştirdim. Tüm bu işlemlerin başında usta verdiği fiyatta baskı balata olarak Mapa kullanacağını söyledi ve ben özellikle bir miktar farka razı olduğumu ve özellikle Valeo istediğimi söyledim. İşlemler aynı gün tamamlandı. Üzerinden çıkan baskı balatayı gördüm, tahmin ettiğim gibi Mapa'ydı.

Size şöyle söyleyeyim, ben aracı alalı 1,5 yıl oldu. Önceki sahibi baskı balata setini altı ay önce değiştirdiğini söylemişti. Yani Mapa değişeli toplamda 2 yıl/15.000 km geçmiş ve bu sürede ömrünü tamamlamış. Elbette kullanım alışkanlıkları da önemli etken, hele bizim araçlar gibi küçük motorlu vasıtalarda güç yetmediği için devrini belli yerlerde (rampa, yokuş kalkış vs.) yakalayamıyoruz ve istemeden debriyajı çok zorluyoruz. Ama yine de 15.000 km debriyaj seti ömrü bence az, sözün özü "Valeo tercih edin" derim.

Samet_ak bunu beğendi.
  3. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

15.000 KM de bitiyorsa biz hiç bulaşmayalım bu debriyaj setine. çünkü ben 7 ayda 21.000 km yapıyorum. 6 ayda bir set değişimi yapmayalım. peki seti yenilemeden önce ne gibi sorunlar vardı? pedal sert? kaçırma yapıyor? benim orijinal debriyaj 91.000 oldu, biraz sertleşti sırf keyfi yenileme yapacağım.

4. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Umut, nette bende biraz araştırdım. Memnun olanda var, olmayanda. Bazı yorumlarda valeo'ya göre disk çapının 1 cm daha küçük olduğu yazılmış. Bu bir soru işareti bana göre. Bazı yorumlarda ise daha çok kuş serisi, palio vs gibi araçlarda iş gördüğünü yazmışlar.
    Sen sürekli uzun yol gittiğin için ben olsam valeo alırdım. Sonra yollarda, dağın başında bir yerlerde zahmet çekmeyesin.

Ayrıca, valeo'nun da mavi kutu, yeşil kutu gibi bir durumu vardı. Ona dikkat edersen yeterli olur bence.

5. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abi beni son anda vazgeçirdin. az daha alıyordum MAPA'yı. O zaman ben az daha para biriktireyim valeo alayım. Şu an sadece sert diye değişim istiyordum , bi 15.000 km daha erteleyip valeo alalım.

6. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bence doğru tercih. Ucuz etin yahnisini defalarca tecrübe ettik. Debriyajda kaçırma, koku vs. yoksa seni bir süre daha idare eder.

7. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok şükür kaçırma, koku vs... bir sorun yok abi. Sadece pedal orta sert ile serte yakın. Şehir içi sol bacağım çok ağrıyor. Ama genel kullanım koşullarım %90 uzun yol olduğu için bu halde 40.000 km daha binerim. yavaş yavaş para atarım iyi olur benim içinde.

ai_torcuk bunu beğendi.
  8. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben olsam üzerinden ne çıkıyorsa ondan alırdım

umutd07 bunu beğendi.
  9. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    üzerinde fabrika malı valeo var abi.

@ai_torcuk Ali abi, az önce sırf meraktan MAPA'yı aradım. Beni teknik Şef gibi birisine bağladılar. Durumu anlattım, adam bana 50 yıldır sektörde olduklarını, 60 ülkeye ihracat yapıyoruz, lüks segment, ağır vasıtalara falan sorunsuz ürün veriyoruz, valeo kadar kaliteli setler üretiyoruz, debriyaj işi o kadar basit iş değil fala dedi, sağol dedim kapattım :D

ai_torcuk ve cenker_baba bunu beğendi.
  10. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Valla ne bileyim Umut. Bende yedek parçacıma sordum, son zamanlarda MA-PA toparladı biraz dedi. "demekki önceden sıkıntılar varmış". Genellikle peugeot grubu araçlara çok veriyoruz bu balatayı dedi.

umutd07 bunu beğendi.
  11. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Benimki keyfi yenileme değil, mecburi yenilemeydi. Debriyaj seti tamamen ömrünü tüketmişti. Vitese geçmiyordu, pedal boştu, ilk kalkış ve üst viteslere çıkmak zulümdü ama alt viteslere geçmek bir nebze kolaydı. Bu halde hafta içi işe gidip gelmek zorunda kaldım ve muhtemelen debriyaj çatalı da bu sebepten yamuldu. Düşünün, işyeriyle evimin arası git-gel 12 km, bir hafta içi olsun olsun 50 km yol yaptım, buna rağmen çatalı mahvedebildik.

12. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sizin durum cidden kötüymüş. Benim o kadar değil , o zaman ben kötü demeyeyim ve mapa'dan uzak durayım. Sert olsun valeo olsun

fume bunu beğendi.
  13. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Sürekli değişen bir parça olmadığından en kalitelisini almak en mantıklısı biz de ticaride valeo kullanıyoruz. Değişimin aciliyeti yoksa parçayı alın beklesin. Ticari taksi erada orijinal baskı balatası 150.000 km gitmişti siz uzun yol da yapıyorsunuz çok daha yüksek kmler görülebilir bence erkenden değişime gerek yok. Mesela Getzde 84.000 km oldu kavraması vs. şu anlık iyi tahminimce bu da 150.000 kmleri görebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

14. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba Hasan bey. Benim kavramada, çekişte bir sorun yok. Sadece pedal sert, bazen akşam trafiğine denk gelince sol bacak kas yapıyor:D kesinlikle valeo alacağım, mapaya hiç bulaşmam

Hasan Tarık bunu beğendi.
  15. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Umut, az önce ustamın yanına uğradım. MAPA nasıldır diye sordum. Direk "5 para etmez" dedi.:D
    Yeşil kutu valeo alsın dedi.

Bu Sayfayı Paylaş