s.a arkadaşlar getz 1.3 85 hp sahibiyim ve birkaç sorunum var 1) aracım 5 manuel vitesli ve 6000 rpmde gördüğüm hızları yazacağım 1 . 50 kmh 2.90 km 3. 130 km 4. 160 ve 5 de limitöre girdiği için 170 gördüm sizce arabamda sorun var mı 2) bu hızları gösterirken 4000 rpm ile 5000 arası bi tekleme oldu acaba yakıt filtresinden midir 3) vites geçişlerim kemikleşti ve zorlaştı dibine kadar basmadığım zaman vites geçmiyor sorun nedir 4) dyno tesinde 64 cv 47 kw 126 nm tork çıktı ruhsatta 62.5 kw yazıyor ve torkunu 117 olarak biliyorum ters giden nedir 5) dik rampada geriye kaçırmadan hızlı bir şekilde gaza basıp debriyajdan çektiğim zaman araç başta yüksek devirlere geliyor ve anında devir düşüyor o devir hızlarıyla rampayı çıkyor 6) yakıt haliyle fazla sorunuma ek olarak söyleyeceğim gaz kelebeği temizliği buji yağ yağ filtresi hava filtresi değişmiştir ve würth enjeksiyon temizleyici depoya dökülenden atılmıştır teşekkürler şüphelendiğim debryaj katalizör yakıt filtresi emme manifoldudur
5 vitete 170 km de limitöre mi girdi orayı anlayamadım accent admire 1.3 sizin aracınızla aynı motora sahip 197 kmde 5700 devirde daha limitöre girmemişti ama ben korktugumdan bırakmıstım
beyler araç 110 bin km de araç 1.3 olmasına rağmen baya iyi gidiyor ama sanki bir şeyler eksik salih bey kesinlikle ve kesinlikle değiştiriyim mi debryiajı bir iki ay kadar daha kullanabilirliği varsa o zman daha rahat değiştirebilirim 5 vites limitörü şöyle birşey oluyor araç 170 de takılıp kalıyor istediğim kadarda dip gaz yapayım olmuyor en son 171 gördüm yavaş yavaş açılıyor herhalde
baski balata 60 0000 yukarisi degisim 1 ve 2 soru. sorun yk. .. tekleme yok limitere girince tekleme var 4 - TEZAT degerinin ustunde olamaz. modlama haric.. 5- yuksek devirden rampa yukari kalkarken devrin dusmesi balatanin saglam oldugunu dogrular. 1.3 cc yakit her zamN fazladir * 5 sonradan eklendi.. alintida cikmaZ...
ogün bey bende bu tezatlıktan bahsediyorum bunun nedeni nedir ustama soruyorum yok bir şey diyip geçiyor gaz kelebeği temizliği yapılırken emme manifoldunun içini gazlı bir bez ile temzilediler ama gaz kelebeğinden faz la kir oradaydı dyno verilerini akşam koyarım foto olarak 126nm tork var 64 cv 47kw güç var benim bildiğim 85 hp 117 nm tork yanlış mı biliyorum
std verileri kabul ederim her ustanin cevabini kabul etmem... benim arac icinde 99 sey soylendi. ama dogrusu ust egzantrik zincir balata aynalar cikti. Damdan dusenin halinden damdan dusen anlar...
bugün marea 1.6 sx ile denedik deneme yanlış ama gerçekten düzgün sonuçlar doğurdu yapacaklarımı ayarladım bir sonraki bakımda yapacağım ve daha iyi sonuçlar olacaktır şimdi benim vakit ayıranlara çok teşekkür ederim hyundai kullanıcısı olarak hyundai yapmış diyorum
bir şey soracağım sizce getz yavaş bir araç mı bide ford fiesta mk7 1.4 tdci ile denedik her vitesde arayı açıyor fiesta ben geçiliyorum önceden böyle değildi aracım sanki bir şey sınırlıyor
3 piston 1.5 crdi ile 4 piston 1.4 tcdi kiyaslarsan 1.5 siljeler. 3 piston gurultuludur lakin seridir.