Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz 1.3 benzinli vites geçişlerinden sonra silkeleme ve geç gaz yeme problemi

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda msbsran tarafından 17 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. msbsran

msbsran Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa basaran
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    mrb, aracım 2005 model 1.3 getz. aracı yaklaşık 1 ay önce aldım ve araç 53.000 km'de. aracı aldıktan sonra yağ, yağ filtresi, hava filtresi, bujiler ve buji kabloları değişti. aracım rolanti ve kalkış hariç vites geçişlerinden sonra hafif silkeleme yapıyor ve geç gaz yiyor. vites değiştirmemden bir süre (2-3 saniye) sonra da kendine geliyor. 2000-2500 devir arasında vites değiştiririm ve sakin araba kullanmayı seven biriyim. bu forumdan google'da arama yaparak bulduğum bilgiye göre debriyaj pedal müşürü böyle bir soruna neden olabiliyormuş. ancak geçen bir ustaya aracı gösterdiğimde usta benzinli getzlerde böyle bir müşür olmadığını ve test ettikten sonra da araçta sorun olmadığını söyledi. usta aracın vites geçişini 3000 devir üstünde yapıyordu ve araçta da yolcu koltuğundan sorun yokmuş gibi hissediliyordu. benzinli getz kullanıcılarının bu konuyla ilgili yorum ve önerilerini bekliyorum.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz.

Debriyaj switch'i sadece dizellerde olur. Sizin aracınızda büyük ihtimalle bobin yada buji kablosu problemi var, özellikle yan sanayi bobinler/kablolar çok sorunlu oluyor.

3. msbsran

msbsran Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa basaran
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    hoşbulduk, buji nrg s11, kablolara da 30 tl verdim. 30 tl'lik buji kablosu iş görmezmi sizce?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 17 Kasım 2014
  4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    110TL olması lazım orjinal kablosunun. Buji olarak ngk yada champion tavsiye ederim. NGK BKR5E-11 sizin aracınıza uygundur.

5. msbsran

msbsran Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa basaran
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    öncelikle teşekkürler, sanırım buji markasını yanlış yazdım. ngk demem gerekirdi. bi ara bobini test ettirip sağlam buji kablosu tedarik etmeye çalışacağım. iyi geceler.

Bu Sayfayı Paylaş