Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz 1.3 2004 camın buharından nasıl kurtulurum?

'Getz Forum - Club' forumunda karhan22 tarafından 21 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. karhan22

karhan22 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yağmurlu havada buğulanan araba camlarına bir çözüm varmı acaba? Ayrıca dikiz aynalarında ve ön camın dışındaki su birikintilerinden daha çabuk kurtulmamızı sağlayacak bir malzemeye bugün itibarıyla ihtiyaç duyulmuştur.[​IMG] Arkadaşlar böyle malzemeler varmıdır? Varsa marka ismi verebilirmisiniz(kullnamış olduğunuz).

2. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Petrollerin marketlerinde BUGU ÇÖZÜCÜ olarak geçen ürünler var. Hiç kullanmadım ama istersen deneyebilirsin... Dikis aynası ve ön camdaki su birikintileri içinde Su Kaydırıcı diye tabir edilen ürünler var. aracın cam olan tüm yüzeylerine uygulayabilirsin. Silecek kullanmadan git gel walla:))

3. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben iki ürünüde kullandım,yağmur kaydırıcı o kadar etkili değil ama buğu önleyici mükemmel bir can kurtaran olmuştu,Getz ten önceki aracımın kalorifer motoru arızalanmıştı,kışın ortasında sıcak hava olmadığından camlar buğudan gözükmüyordu,buğu önleyiciyi bütün camlara tatbik edince bir kaç gün buğudan eser kalmıyor,evde banyo dolabınada tatbik ettim aynam artıkbuğu tutmuyor :) ziebart ın uyguladığıyağmur kaydırıcının iyi olduğu söyleniyor,6 ay süreyle etkili oluyormuş,kullananların fikrini sormak lazım tabi...

4. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Buğu önleyici spreyler çok güzel iş görüyor.

5. Misafir

Misafir Guest

ne gerek var buğu önleyicilere arabanın çözücüsü yeterli bence

6. Misafir

Misafir Guest

Ben uzun zamandır şu yöntemi kullanıyorum, kalorifer "soğukken" en son kademede çalıştırıp direk cama veriyorum, daha sonra ısındıktan sonra en düşük kademede üfletmeye devam ediyorum.

7. saylon

saylon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Sadi Bora APAYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    klimanın altında havanın nerden gireceğini göstern iki konum var biri içerideki havayı sürkile eder diğer konum ise dışarıdaki havayı içeri verir dışarıdan içeriye pozisyonuna alırsan buğuyu önlersin

8. CROSSHAIR

CROSSHAIR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende aracın buğu çözücüsünü kullanıyorum ve çok işe yarıyor . hiç buğu önleyici kullanma ihtiyacı duymadım..

9. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çok kolay. Tüy bırakmayan beze likit sabun sıkacaksın. Çok az nemlendireceksin. Sonra buğulanan cama tatbik edeceksin. Buğü falan kalmaz...

10. mtiske

mtiske Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Bugu spreyini cama ne zaman uygulyorsunuz?
    Cam tamamen temizlendikten sonra mı?
    Spreyi sıktıktan sonra bezle falan yayma vb bir işlem yapılıyor mu?
    Düzenleyen : mtiske

11. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Buğu önleyiciler güzel,2-3 tane markanın ayrı ayrı aldım kullandım ama şöyle bir durum söz konusu. Az sıktığınızda camda fazla leke bırakmadan kolaylıkla silebiliyorsunuz ama etkisi de az sürüyor. Cama çok sıktığınız da biraz yağlı bir yapıya sahip olduğu için tamamen camda iz kalmayana kadar silmeniz çok uzun sürüyor. Ne kadar silerseniz silin izi kalıyor.Güneşe çıkınca cam leş gibi gözüküyor. Tamam, etkisi uzun sürüyor ama camın o lekeli haline tahammül edemiyorum.

12. bgr_

bgr_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    oto marketlerde satılan buğu önleyici spreylerden kullanabilirsiniz camın içine sıkıp kuru bi bezle güzelce silerseniz hem camınız güzelce temizlenmiş hemde artık buğu yapmaz olur benim kullandığım buğu önleyicinin etkisi 2-3 gün kadar sürüyo 3.günü akşamı yer yer buğulanma başlıyo =)

13. victorystar

victorystar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım aynı sorunu ben de yaşıyordum. kafayı yiyecektim en sonunda bir elimde bez diğeri direksiyonda. 90 model arabalar bile rahat rahat giderken ben böle olunca deli oluyordum. sonra nasıl mı halloldu. hiçbir şey alıp sürmene gerek yok. muhtemelen senin de kalorifer veya havalandırma diyeyim o içteki havayı dolaştırıyordur. onu dışardan gelen hava konumuna alırsan yani arabaya hava dışardan gelirse 4 veya 5 saniyede halledersin en kötü halde 25 saniye sürer :) dene bakalım.

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Su kaydırıcı yerine araba cilası ile camlara cila atın yada Sonax ın cam cilasını alıp camlara uygulayın. Su kaydırıcılardan çok çok daha verim alırsınız. Diğer bir husus ise buğu önleyici cam siller mevcut adını hatırlayamadım ondan kullanabilirsinizde.

Makul olarak ilk etapta araba cilasını öneririm. Kesin sonuş içinde Sonax cam cilasını tavsiye ederim. Sileceklere gerek bile duydurmayabilir...

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bizim getizde de cok oluyor bu durum tucsonda o kadar olmuyor acaba farkı nedr..
    Düzenleyen : Yusuf

16. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben sabahlar beze camsil sıkıyorum siliyorum bu kadar--- sil geç....
    denemek için camın bir köşesine camsil sürmeyin nasıl buğu tuttuğunu göreceksiniz...ayrıca şu buğu önleyicilere para vermeye gerek yok küçüçük sprey 2-3 tl gerek yok....

17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    aynı olay başıma geldi, c.tesi günü arabayı yıkadıktan sonra normal seviyede sürdüm. 15 dk sonra yola çıktığımda güneşin vurduğu cam mavimsi bir leke ile kaplandı sanki. temiz cama kendim buğu yapmış oldum. memnun kalmadım. 5 sn klimayı açsam daha iyi oluyor sonra da dış hava modunda havalandırma 1. seviyede uzun süre buğusuz gidebiliyorum.

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Arkadaş gayet güzel açıklamış. Eger havayı dısardan alacak şekilde verirseniz bir kaç sn içinde bugu gidiyor. O tür spreyleri buğu için almanıza hiç hemde hiç gerek yok. Arabayı üretirken adamlar düşünmüşler. Hatat zaten havanın nereye verileceginin ayarlamaya yarayan parcanın ustunde buğu için işarette koymuşlar. Neyse işte ister sıcak siter soguk fark etmez sadece havayı dısardan alsın yeterli.

19. staff_34

staff_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    boyle bır sey benımde basıma geldı. ıstanbulda kırklarelıne gıdıyordum. kısın malum kalorıferı acıyorsunuz. ıcerde hava sıcak ama dısarda - derecelerdeydı. camda sureklı bı bugu oluryodu. butun yol boyunca yanımdakı kısı elınde cek cek ıle camı sıldı garıbım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifdaha sonra farkettım kı; kalorıfer ıcerı konumdaymıs. dısarı konuma aldım ve bugu sorunu ortadan kalktı. yagmur kaydırıcılara gelınce benım aracta var. ortalama 1.5 - 2 ayda yenılıyorum. ( gercı cok yogun arac kullanmıyorum.) bence ıse yarıyor kullanabılırsın. hepsıburada dan makul fıyatlara her ıkısınıde alabılırsın. ben orda almıstım.

20. hakanozturan

hakanozturan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar getz imde dışarıdan içeriye hava konumuna getirip cama doğru buğu çözücüyü çalıştırdığım anda buğudan eser kalmıyor. arkadaşımda 2009 model toyota var ve buğudan ne yapsa kurtulamıyor. getz ler bu konuda süper.arka cam içinde buğu çözücü ısıtma var zaten. böyle şeylere para vermeye gerek yok

Bu Sayfayı Paylaş