Hepinize merhaba. 2008 model 1.4 otomatik gets aracım var. Aracımda son 1 haftadır can sıkıcı bir problem var. Aracımı çalıştırmak istediğim de kontağı çevirip gerekli ışıklar sondukten sonra marsa bastığım da aracım calismiyor. Ekran da tüm ışıklar sonmesine rağmen marsa bastığım da yalnızca akü ışığı yanıyor ve aracım calismiyor. Aralıklarla 6 yada 7 kez marsa bastığım da çalışıyor. Bazı zamanlar da ise ilk marşta araç çalışıyor. Bu problemi yaşayan var mı? Kimi arkadaşım akü şarjı dedi kimisi ise benzin pompası dan kaynaklı dedi. Desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Benzin pompasinda ariza varken arabam calisir bir muddet sonra stop ederdi. Lpgye gecene kadar illallah ettirirdi. Mars dinamosu bozukken cok zor ceviriyordu kisin sogukta calismayinca degistirrim dinamoyu.
Getzlerin genelinde krank sensörü arızası veriyor. Geçen yaz benim aracımda da bazen ilk marşta alıyordu bazen de 7-8. marşta alıyordu en sonunda bir gün yolda giderken stop etmişti. Sonrasında krank sensörünü değiştirdim ve şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım. Arıza seçeneklerinizin arasına krank sensörünü de koymanızı öneririm. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
benzin pompasını denemek için aracınızda lpg mevcut ise lpg kitinin özelliği var ise lpg tuşuna basılı tutarak direk lpg de çalıştırmayı deneyin çalışırsa pompa bozuk çalışmaz ise başka sorun var.
İlk olarak aracı bilgisayara bağlatın. hata koduna baktırın. Arkadaşlarında belirtiği gibi lpg yi kapatın. birkaç gün benzinde kullanın.