arkadaşlar komşumuzun erasında bir sorun var biraz önce beni çağırdı...ve beraber baktık ... sorun şöyle geri vitese taktıktan sonra arac tam geriye doğru kalkarken (debriyaj kavrama yaparken) tak diye bir ses geliyor...bu ses kesinlikle debriyajla ilgili değil...sesin kaynağı aracın alt taraflarından geliyor gibi. sadece geri viteste....sorun ne olabilir ben forumda paylaşacağımı söyledim fikri olan varsa yazbilir. not: ses şanzumandan geliyor gibi...kavrama noktasında gelen debriyajla ilgili olan ses değil. daha önce hiç duymadığım bir ses. Düzenleyen : enginis58
Gacur gucur gibi bir ses mi yoksa sadece tak diye gelen bir ses mi. Kimi araçlarda geri vitesi tam almaz. Birazcık ileri doğru bırakınca aracı alır sorun çıkarmaz. Örneğin benim aracım arada geri vitese geçmiyor. 1 adım ileri alınca hemen geçiyor.
bazen bende atamıyorum,gacırtla bida daha deneyip ,sonra atıyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif
Tahminimce geri vites tam oturmuyor. debriyajla kavramayı bulmaya çalışırken geri vites dişlisine tam geçiş yapıyor ve o esnada o sesi duyuyor olabilirsiniz.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif
Bu "tak" sesi uzun birsüredir benim araçtan da geliyor.Servise de gösterdim anlayamadılar.Bir sorun olmaz dediler.Ben de böyle kullanıyorum şimdilik.Sesin kaynağı debriyaj gibi duruyor.Sadece aracın içinden duyuluyor.Dışarıdan duyulmuyor.Kafanıza takmayın bence.Kazasız belasız sürüşler.
Arkadaşlar kusura bakmayın yeni konu açamadığım için buraya yazıyorum. Bende '96 model otomatik vites Hyundai Accent GLS var. Geri vites lambaları çalışmıyor. 3 ustaya götürdüm ama yapamadılar. Geri vites ışığının muşürünü bulamıyorlar. Bu geri vites ışığı muşürü şanzımanda mıdır yoksa vites kolunun altında mıdır? Eğer ayrıntılı anlatırsanız sevinirim, mümkünse resim koyarsanız çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.
evet benim era da geri vitese takmaya çalışınca gıcırdıyordu.ustaya götürdüm bişi yok , paspasın biraz ilerde geri çek yapmaz dedi.gerçekten paspas debriyaj pedalını sonuna kadar bastırmıyormuş. şimdi hiç gıcırtı falan duymuyorum